رژیمی که به بیماران «پیوند کلیه» کمک می‌کند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلی‌‌میل، نتایج یک بررسی جدید حاکی از آن است، رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند به بیماران پیوند کلیه کمک کند.

محققان باور دارند، خوردن ماهی بیشتر و گوشت قرمز کمتر باعث کاهش  سی درصدی عدم موفقیت اعضای بدن می‌شود.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد یک سوم بیمارانی که کلیه اهدا کننده دریافت می‌کنند، پس از گذشت یک دهه عملکرد کلیه پیوند خورده را از دست می‌دهند.

دانشمندان تأکید می‌کنند پیروی از رژیمی که سرشار از ماهی و پروتئین است می‌تواند به سالم ماندن اعضای بدن کمک کند.

کارشناسان دانشگاه هلند ۶۳۲ بیمار پیوند کلیه را به مدت ۵ سال دنبال کردند، تحقیقات آنها نشان داد رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند به عملکرد کلیه در هزاران بیمار که قبلاً جراحی کرده‌اند، کمک کند.

پژوهشگران دانشگاه گرونینگن هلند دریافتند، پیروی نکردن از سبک زندگی سالم می‌تواند به میزان قابل توجهی افرادی که پیوند کلیه داشته‌اند را در معرض خطر قرار دهد.

این رژیم بر مصرف بیشتر میوه، سبزیجات، حبوبات، آجیل، ماهی و غلات کامل تأکید دارد و مقدار چربی اشباع ، قند و گوشت قرمز را محدود می‌کند.

براساس نتایج منتشر شده در ژورنال کلینیک جامعه نفرولوژی آمریکا، این دسته از افراد همچنین ۳۲ درصد خطر کمتری برای ابتلا به نارسایی کلیه داشتند.

این نخستین باری نیست که دانشمندان دریافته‌اند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند به کلیه‌ها سود برساند ؛ کارشناسان دانشگاه کلمبیا در سال ۲۰۱۳ نیز این کشف را انجام دادند.

آنها پیشنهاد کردند که پروتئین کمتر در رژیم غذایی استرس کمتری را بر کلیه‌ها وارد می ‌کند و بار اسید بدن را کاهش می‌دهد.

رژیم غذایی که از نظر فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها بیشتر است نیز نشان داده التهاب را کاهش می‌دهد؛ تصور می‌شود التهاب در بیماری کلیوی نقش دارد.

انتهای پیام/