به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، سید حسین اردهالی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در هفتمین کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران گفت: یکی از مشکلات بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه، بروز نارسایی حاد کلیه و صدمات کلیوی است که باید با تشخیص به موقع عارضه، از خطرات و عوارض آن جلوگیری کرد.
وی افزود: اصولاً بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه با بیماریهای زمینهای و سایر مشکلات جسمی مثل فشار خون، اعمال جراحی و…، مواجه هستند که آنها را مستعد صدمات کلیوی میکند.
رئیس بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان شهدای تجریش ادامه داد: تماس با بعضی داروها نیز بیماران را مستعد صدمات کلیوی میکند که ما اقدامات لازم را برای مراقبت از این بیماران انجام میدهیم. با این حال موضوع مهم در این ارتباط تشخیص به موقع عارضه است که میتواند بیمار را از خطرات آسیبهای کلیوی دور نگه دارد.
این فوق تخصص مراقبتهای ویژه افزود: یکی از روشهای پیشگیری، درمانهای جایگزین ممتد کلیوی است. در این روش، بیمار بدون خارج شدن از بخش مراقبتهای ویژه درمانهای لازم را دریافت میکند.
اردهالی بر مصرف هدفمند آنتی بیوتیکها در بخش مراقبتهای ویژه تاکید کرد و گفت: مصرف آنتی بیوتیک باید بر مبنای پروتکل رایج بیمارستان باشد. در گذشته به دلیل عدم حضور فوق تخصص مراقبتهای ویژه در این بخشها، با چنین مشکلاتی مواجه بودیم.
وی افزود: در حال حاضر ۱۵۰ فوق تخصص مراقبتهای ویژه در کشور داریم و هر سال حدود ۲۰ نفر در این رشته فارغ التحصیل میشوند که لازم است از حضور این افراد در بخش مراقبتهای ویژه، بهتر استفاده شود.
علی امیر سوادکوهی، رئیس کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران با عنوان این مطلب که در حال حاضر ۷۲۰۰ تخت آی سی یو در کشور موجود است، افزود: با توجه به هزینه راه اندازی هر تخت آی سی یو که بین ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان است، امکان افزایش این تختها با توجه به مشکلات اقتصادی کشور، وجود ندارد.
وی با اشاره به استاندارد تختهای ویژه، گفت: ۱۰ درصد تختهای بیمارستانی در کشور باید به آی سی یو اختصاص یابد که با این حساب باید ۲۰ هزار تخت آی سی یو داشته باشیم، زیرا حدود ۲۰۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور داریم.
سوادکوهی بر ضرورت مدیریت تختهای ویژه بیمارستانی تاکید کرد و افزود: وزارت بهداشت باید هر چه سریعتر آئیننامههای مربوط به بخش پست آی سی یو را تصویب و ابلاغ کند تا بتوان از ظرفیت تختهای ویژه بهتر استفاده کرد.
رئیس کنگره بینالمللی مراقبتهای ویژه ایران ادامه داد: با پوشش بیمهای خدماتی که در بخشهای پست آی سی یو ارائه میشود، از بار تختهای ویژه کم شده و هزینهها نیز کاهش مییابد.
سوادکوهی با عنوان این مطلب که دولت باید پول یارانه را در بخش درمان مردم هزینه میکرد، افزود: اگر دولت همان موقع که پرداخت یارانه را شروع کرد، این پول را بابت درمان رایگان اختصاص میداد، الان مردم راضیتر بودند؛ مثلاً مردم میدانستند از یک سنی به بالا هزینههای درمان آنها صفر میشود، خیلی راضیتر از دریافت یارانه نقدی بودند.
وی گفت: بستری طولانی مدت در بخش مراقبتهای ویژه، علاوه بر افزایش هزینههای درمان، با عفونت بیمار بستری همراه است که میتواند سلامت او را تهدید کند؛ بنابراین، لازم است که بخش مراقبتهای ویژه به بهترین شکل ممکن اداره و مدیریت شود.
انتهای پیام/