عبدالحسین بیات مدیرعامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به تهدید آمریکاییها به نابود کردن پالایشگاههای ایران گفت: بعضی مقامات آمریکایی تهدید کردند که اگر حرکات خصومتآمیز ایران ادامه یابد پالایشگاههای ما را نابود میکنند. به نظرم بهتر است که آنها از خواب و رویا بیدار شوند و توانمندیها و قدرت صنعت نفت ایران ببینند و بدانند که در این حد و قواره نیستند که صنعت نفت ایران را تهدید کنند.
وی در پاسخ به تهدیدات لیندسی گراهام سناتور آمریکایی گفت: در جواب یکی از توئیتهای گراهام میگویم که اگر ما کارمند صنعت نفت و پالایشگاههای ایران نبودیم، بعد از توئیت شما حتماً تصمیم میگرفتیم و اصرار میکردیم که در پالایشگاههای نفت و گاز و صنعت پتروشیمی ایران ادامه کار بدهیم. ما کار کردن در صنعت نفت را عین جهاد و مجاهدت در راه خدا و انقلاب اسلامی میدانیم و از این تهدیدات توخالی ترسی نداریم.
بیات با اشاره به اینکه تمامی تهدیدات امریکا در چهار دهه گذشته علیه صنعت نفت ایران ناکام مانده است؛ اظهار داشت: آمریکاییها تاکنون حداقل چهار بار بطور فلجکننده صنعت نفت ایران را مورد حمله قرار دادهاند تا از بین برود اما به فضل الهی در همهی اقداماتشان ناکام ماندند.
* تهدید صنعت نفت ایران توسط آمریکاییها جنبه نمایشی دارد
مدیرعامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: بار اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که همه متخصصین آمریکایی صنعت نفت ایران را ترک کردند تا برای همیشه متوقف شود و زمین بخورد. زیرا تا قبل از انقلاب آمریکاییها به شدت صنعت نفت ایران را وابسته به خود کرده بودند تا پس از آنها این صنعت زمین بخورد اما آیا این صنعت زمین خورد؟! آیا بدون حضور آمریکاییها، صنعت نفت ایران بعد از انقلاب، شکوفاتر و پر بازدهتر و کاراتر نشد؟! این اولین باری بود که تیر آمریکا به سنگ خورد.
وی تاکید کرد: بار دوم حمله غافلگیرانه و همه جانبه آمریکا به تاسیسات صنعت نفت ایران (صنایع نفتی، صنایع پالایش نفتوگازی و صنایع پتروشیمیایی) از طریق عروسک منطقهایاش صدام بود. با اینکه آمریکا همهی کمکهای اطلاعاتی، مشاورهای، نظامی و تجهیزات و امکانات نظامی را در اختیار صدام گذاشت تا صنعت نفت ایران را از بین ببرد اما آیا موفق شد؟! آیا حتی موفق شد برای چند روزی صادرات نفت ایران را متوقف کند؟! هرگز موفق نشد. آیا ضیغمیها و دیگر مجاهدان صنعت نفت در آن روز اجازه دادند، آمریکا و نوکران منطقهایاش به اهدافشان برسند؟!
بیات اظهار داشت: سومین اقدام جدی آمریکا علیه صنعت نفت ایران تشدید تحریمها در زمان تحریمهای هستهای در دولت دهم بود که حتی واردات بنزین به ایران را هم تحریم کردند تا این صنعت متلاشی شود. این هدف دشمن هم محقق نشد و آنها نتوانستند با تحریم بنزین، ناوگانهای جادهای، دریایی، هوایی و ... کشور متوقف کنند و مسئولین ما توانستند اقدامات لازم را در آن مقطع زمانی انجام دهند.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: چهارمین حمله آمریکا به صنعت نفت کشور نیز با اعمال فشار حداکثری و اعمال تحریمهای برجامی اتفاق افتاد که الان میبینیم بیاثر بوده است. آنها انتظار داشتند که صنعت نفت و گاز و پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران، به کلی نابود شود ولی الان در صنعت نفت داریم با قدرت تمام حرکت میکنیم و حتی این اعمال تحریمها باعث شده که سرعت پیشرفتمان افزایش یابد. لذا این تهدید آمریکاییها جنبه نمایشی دارد.
* محور مقاومت میتواند تاسیسات نفتی آمریکاییها در منطقه را هدف قرار دهد
وی با اشاره به توان بالای ایران برای حفاظت از صنعت نفت کشور گفت: سیستمهای طراحی شده برای حفاظت از تاسیسات صنعت نفت در سراسر کشور آنقدر قوی و توانمند است که آمریکا هرگز نمیتواند به این تاسیسات حتی نزدیک شود. در صورتی که به فرض محال آمریکا موفق به حمله به تاسیسات مذکور شود، توان فنی و مهندسی و تدارکاتی ایران آنقدر قوی است که میتواند ظرف یک تا چند هفته خسارات را اصلاح و تاسیسات صنعت نفت را در مدار بهره برداری مجدد قرار دهد.
بیات همچنین با تهدید آمریکاییهای و دولتهای وابسته امریکا در منطقه اظهار داشت: در صورتی که صنعت نفت ایران مورد تعرض آمریکاییها قرار گیرد؛ محور مقاومت میتواند تاسیسات مشابه آمریکایی را مورد حمله قرار دهد و قطعا آنها قادر نیستند به این سرعت، کار بازسازی و بهره برداری مجدد از آنها را به عمل آورند.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین خاطرنشان کرد: گرچه امکانات دفاعی امروز جمهوری اسلامی ایران نسبت به شرایط دوران دفاع مقدس خیلی قویتر و متفاوتتر شده که تضمینی برای حفاظت از تاسیسات صنعت نفت است، اما در زمان جنگ تحمیلی هم که صدام موفق شد به بعضی از تاسیسات نفتی مرزی خساراتی وارد کند، آنها به سرعت حتی کمتر از 48 ساعت ( مثل تاسیسات خارک ) بازسازی شده و به مدار تولید باز میگشتند.
وی گفت: نابودی پالایشگاههای ما برای آمریکا مقدور نیست و بیشتر تبلیغاتی است، کما اینکه تاسیسات نفتی آمریکاییها یا متحدان آمریکا در منطقه، بیشتر از تاسیسات نفتی ایران آسیب پذیر هستند و آمریکا برای حمله به تاسیسات صنعت نفت ایران، باید آنها را در محاسبات خود لحاظ کند.
بیات با اشاره به قدرت نظامی ایران گفت: ایران به راحتی میتواند تمام اهداف نظامی، اقتصادی و امنیتی آمریکا در منطقه را حتی به طور غیر مستقیم یا مستقیم مختل و یا از بین ببرد. گرچه بعضی از آثار انتقام ترور ناجوانمردانه و بزدلانه سردار سرافراز حاج قاسم سلیمانی عزیز به دست دولت تروریسم آمریکا عیان شده مثل حمله به پایگاه عینالاسد، لیکن برای انتقام کامل خون آن سردار دلها، باید امکان حضور سیاسی، نظامی، امنیتی و اقتصادی آمریکاییها را در منطقه هدف قرار داد و از بین برد.
انتهای پیام/