به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در ماههای اخیر با چند برابر شدن قیمت نرخ ارز تب سوداگری و دلالی بالا گرفت به طوری که هر لحظه قیمتها در بازارهایی مانند خودرو، سکه و ارز با التهاب زیادی روبرو بود. این هیجان قیمتی به سرعت گریبان بازار کالاهای اساسی و معیشت مردم را در برگرفت و موجب نگرانی جامعه شد.
همین مباحث باعث شد ۲۸ خرداد حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه ساماندهی بازار حمایت دولت از بخش تولید را رفاه و آرامش جامعه بداند و خطاب به سوداگران بگوید دولت اجازه سوء استفاده در بازار کالاهای مورد نیاز مردم را نخواهد داد و اگر کسانی به فکر سود باد آورده هستند، آماده برخورد مالیاتی قاطع باشند.
پس از اظهارات روحانی، رئیس کل سازمان مالیاتی از تشکیل کارگروهی برای برخورد قاطع مالیاتی با برهم زنندگان بازار ارز و سکه خبر داد.
فعالیتهای سوداگرانه و دلالی به گونهای بود که عدهای یک شبه درآمدهای کلان و بادآورده به جیب زدند. به همین دلیل سازمان مالیاتی را بر آن داشت تا اخذ مالیات از فعالان بازار سکه، ارز و خودرو در دستور کار قرار دهد.
در همین راستا سید کامل تقوینژاد رئیس کل سازمان امور مالیاتی و معاون وزیر اقتصاد 20 شهریور در جمع خبرنگاران از تهیه جدولی به منظور مالیات فعالان بازار سکه، ارز و خودرو خبر داد. وی گفته بود جداول تهیه شده و در اختیار سران قوا برای تصویب قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان امور مالیاتی به تشریح جزئیات این موضوع پرداخته و عنوان کرده بود تا 25 سکه خرید و فروش شده معاف از مالیات بوده و بیش از هزار سکه خرید و فروش با نرخ 35 درصد مالیات تعلق خواهد گرفت.
* تقوی نژاد: اطلاعی ندارم، از معاونت اقتصادی رئیس جمهور بپرسید
با وجود گذشت حدود ۵ ماه از اظهارات رئیس جمهور و بیش از دو ماه از پیشنهاد سازمان مالیاتی برای برخورد قاطع مالیات میگذرد اما همچنان خبری از مطرح شدن آن در دولت و جلسه سران قوا نیست.
در همین راستا، سید کامل تقوینژاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سوال که آیا جداول پیشنهادی برای دریافت مالیات از سکه، ارز و خودرو به نتیجه رسید، گفت: اوایل شهریور ماه زمانی که آقای اکرمی تازه سرپرست وزارت اقتصاد شده بود پیشنهادات خود را در قالب جداولی به دولت فرستادیم.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این سوال که آیا این جداول تصویب شده چرا در دستور کار نیست، با ابراز بیاطلاعی از این موضوع گفت: پیگیری هم کردیم اما این سوال را باید از معاونت اقتصادی رئیسجمهور بپرسید و معمولا مسائل اقتصادی در آنجا بررسی میشود و توسط آنها در دستور کار قرار میگیرد. ما برای خرید و فروش ارز، سکه و خودرو جداولی تهیه کرده و هر زمان تصویب شود میتوانیم اقدام کنیم.
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال فارس که آیا برای سوداگری در بخش مسکن نیز اقدام مشابهی صورت گرفته است،گفت: برای سوداگری بازار مسکن جدولی تهیه نشده و طرح مالیات بر عائدی مسکن در مجلس پیگیری میشود.
تقوی نژاد افزود: برای بازنگری در بخش مشوقها، معافیتها و توسعه پایههای مالیاتی بررسیهایی صورت گرفته و گزارشهایی تهیه شده است که در دستور کار قرار دارد.
به گزارش فارس، در شرایطی که صادرات نفت نسبت به گذشته با نااطمینانی بیشتری روبرو بوده و درآمدهای ارزی کشور و اقتصاد را با چالش و تلاطم همراه میکند درآمدهای مالیاتی گزینهای بسیار مهم و حائز اهمیت برای تامین مصارف مورد نیاز کشور است تا بتواند هزینههای دولت را در بودجه جبران کند.
یکی از راهکارهای ارتقای درآمدهای مالیاتی نه با افزایش فشار به بنگاههای اقتصادی یا تغییر ضرائب مالیاتی، بلکه با جلوگیری از فرار مالیاتی و بازنگری در معافیتهای مالیاتی محقق میشود.
هرچند در قانون ماده 274 قانون مالیاتهای مستقیم فرار مالیاتی یک عمل مجرمانه محسوب میشود، اما برای شناسایی و برخورد با آن نیاز به مستندات و قرائن هست که با تشکیل بانکهای اطلاعاتی جامع فراگیر و کارآمد از تمامی فعالیتهای اقتصادی بدست میآید.
این گزارش به دلیل ثبت درخواست پیگیری در سامانه فارس من تهیه شده است.
انتهای پیام/