یک روانشناس درباره راهکارهای مسئولیت پذیری کودکان توضیحاتی داد.
سمانه بهزادپور روانشناس و مشاور در گفتوگویی درباره مسئولیت پذیری کودکان اظهار کرد: والدین باید از سنین کودکی مسئولیت پذیری را به فرزندانشان یاد دهند و متناسب با سن کودک به او مسئولیت دهند و بعد از آن تشویقش کنند.
این روانشناس با تأکید بر اینکه والدین نباید در سپردن مسئولیت به کودکان افراط کنند و انجام کاری را برعهده فرزندشان بگذارند که از تواناییاش خارج است، گفت: والدین میتوانند با بازی کودک خود را به انجام کاری تشویق کنند، به عنوان مثال برای مرتب کردن اتاق و یا مسواک زدن میتوانند از بازی استفاده کنند.
بهزادپور گفت: باید کودکمان را به خاطر مسئولیتی که به او واگذار کردیم، تشویق کلامی کنیم و نشان دهیم حواسمان به او هست، همچنین به جای تشویق "نتیجه" اقدامی که انجام داده است، باید "تلاش" فرزندمان را تشویق کنیم.
وی با بیان اینکه باید مسئولیت پذیری را به کودکمان آموزش دهیم، ادامه داد: اگر کودک در انجام مسئولیتی مرتکب اشتباه شد، برخورد تند نداشته باشید و این موضوع نباید موجب شود که دیگر مسئولیتی به کودکتان ندهید.
این روانشناس با بیان اینکه والدین باید الگوی خوبی برای فرزندشان باشند و بعد از آن انتظار مسئولیت پذیری از کودک خود داشته باشند، گفت: زمانی که سن کودکمان بالاتر رفت، باید انتظاراتی که از او داریم را بر روی یک تابلو بنویسیم و زمانی که هر یک از مسئولیتهایی که برعهدهاش گذاشتیم را انجام داد، تشویقش کنیم و به مرور زمان که به انجام مسئولیتهایش عادت کرد، این تابلو را حذف کنیم.
بهزادپور خاطرنشان کرد: کودکان نباید به دریافت جایزه وابسته شوند، اما برای شروع این اقدام روش مناسبی است.