سید حسن رضوی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه سالی 250 هزار نفر به جمعیت استان تهران اضافه میشود که این عدد به اندازه تعداد یک شهر متوسط است، بنابراین اگر مسؤولان و مجلسیها به موضوع طرحهای آبرسانی تهران که در حال اجرا است و یا باید اجرای آن آغاز شود توجهی نکنند، شک نکنید تا 5 سال آینده تهران در تأمین آب شرب به مشکل خواهد خورد.
رضوی در مورد وضعیت سدهای پنجگانه تهران نیز گفت: بارندگیها از اول مهر ماه تا 18 دی ماه نسبت به پارسال 13 درصد کاهش داشته، اما نسبت به بلندمدت 49 درصد بارندگیها در استان تهرن رشد داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران ادامه داد: از اول مهر ماه تا 16 دی ماه نیز سدهای پنجگانه تهران ورودی آب آنها 4 درصد افزایش داشته و به 226 میلیون مترمکعب رسیده است.
وی ادامه داد: امسال به دلیل شرایط خوب مخازن سدها استفاده بیشتری از آبهای سطحی برای تأمین آب شرب صورت گرفت، به طوری که 27 درصد رشد داشته است.
به گفته رضوی، از بخش کشاورزی نیز امسال تاکنون 165 درصد نسبت به سال قبل آب بیشتری از سدهای پنجگانه تهران رهاسازی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به اینکه سدهای پنجگانه تهران در حال 654 میلیون مترمکعب ذخیره دارند، گفت: ذخایر سدهای تهران نشان میدهد که نسبت به سال قبل 106 میلیون مترمکعب نسبت به پارسال آب بیشتری در مخازن سدها ذخیره شده است.
به گفته وی، سد طالقان 264 میلیون مترمکعب، سد امیرکبیر 107 میلیون مترمکعب، سد ماملو 194 میلیون مترمکعب، سد لار 60 میلیون مترمکعب و سد لتیان 30 میلیون مترمکعب ذخیره آب دارد.
رضوی با اشاره به اینکه اگر چه میزان ذخایر سدها در سدهای پنجگانه تهران وضعیت خوبی دارد، گفت: مردم تصور میکنند، چون وضعیت سدها و وضعیت بارشها در سال جاری خوب بوده صرفهجویی را فراموش کردند، به طوری که به راحتی در خیابانها از آب شرب برای شستن خودروها استفاده میکنند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با تأکید بر اینکه مصرف آب شرب در ایران به طور متوسط بسیار بالاتر از متوسط جهانی است، گفت: مردم باید در فصل زمستان نیز مدیریت مصرف آب را فراموش نکنند و تصور نکنند که با یک یا دو سال بارندگی وضعیت منابع زیرزمینی و وضعیت آب شرب بهبود یافته است.
پیشتر رضوی نسبت به عقبماندگی طرحهای بزرگ آب تهران هشدار داده بود و گفته بود که طرحهای بزرگ آب تهران 10 سال است از برنامه عقب است و باید تدبیری در خصوص این طرحهای بزرگ اندیشیده شود، چرا که طرحهای بزرگ آب تهران بیش از 30 سال است که از عمر آنها میگذرد.
انتهای پیام/ب