ده‌ها تن در حمله موشکی به «عین الاسد» کشته شده‌اند/ ۹ سورتی پرواز برای انتقال مجروحان

سردار حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در جمع خبرنگاران در تشریح عملیات موشکی شهید سلیمانی علیه پایگاه آمریکایی عین‌الاسد، گفت: ضربات موشکی به یکی از مهمترین پایگاه‌های امریکا در قالب عملیات شهید سلیمانی، آغاز یک عملیات بزرگ بود که در کل منطقه ادامه پیدا خواهد کرد و حرکتی بود که حتما باید انجام می‌شد.

ده‌ها تن در حمله به عین الاسد کشته شده‌اند

به گزارش «تابناک»؛ وی افزود: ما در این عملیات دنبال کشتن کسی نبودیم؛ هرچند حتما ده‌ها تن کشته و زخمی و با هواپیمای C-۱۳۰ حمل شده اند. ما اگر دنبال کشتن بودیم، می‌توانستیم طوری عملیات را طراحی کنیم که در گام اول ۵۰۰ کشته داشته باشند و اگر جواب می‌دادند از آنجایی که شرایط تغییر می‌کردند و تکلیفی بر حفظ جان نیرو‌های نظامی آمریکا نداشتیم، در گام‌های دوم و سوم ظرف ۴۸ ساعت ۴ تا ۵ هزار کشته می‌دادند.

۹ سورتی پرواز برای انتقال مجروحین انجام شده است

سردار حاجی زاده ادامه داد: آن‌ها می‌گویند که پایگاه را تخلیه کرده بودند، در حالی که در ایامی که ما عملیات را انجام دادیم، دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ تن نیرو در این پایگاه بود. پس از عملیات سپاه، حداقل ۹ سورتی پرواز سی۱۳۰ برای انتقال مجروحانشان به اردن و فلسطین اشغالی انجام شد و تعدادی بالگرد شینوک نیز مجروحان آن‌ها را به بیمارستانی در بغداد منتقل کرد.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به آمادگی آمریکایی‌ها برای این حمله گفت: آمریکایی‌ها خودشان هم اعلام کردند که چند روز در آماده باش کامل بودند و قبل از عملیات ۱۲ فروند هواپیمای آن‌ها شامل ۷ فروند MQ-۹ که کار شناسایی، مراقبت و رزمی انجام می‌دهد و شش، هفت فروند هم هواپیمای باسرنشین شان و خودشان با نگرانی منتظر بودند. ما تصور می‌کردیم که گارد حمله می‌گیرند، اما دیدیم منتظر سیلی بودند و وقتی سیلی را خوردند قدری آرامش گرفتند.

سیزده فروند موشک به سمت پایگاه‌های آمریکایی شلیک کردیم

سردار حاجی زاده با اشاره به آمادگی نیروی هوافضای سپاه برای رویارویی با آمریکا، عنوان کرد: ما سیزده فروند موشک به سمت پایگاه‌های آمریکا شلیک کردیم، اما آماده بودیم چند صد فروند موشک را در همان ساعات اول شلیک کنیم، و از آنجایی که فکر می‌کردیم این درگیری در صورت خویشتنداری نکردن دو طرف، سه روز تا یک هفته در حد محدود ادامه داشته باشد، برای این شرایط چند هزار فروند موشک آماده کرده بودیم.

وی گفت: همه موشک‌ها به هدف اصابت کرد و حتی یک تیر هم به سمت موشک‌های ما شلیک نشد، با وجودی که آمریکایی‌ها تعداد زیادی هواپیما در پرواز داشتند، نتوانستند مقابله کنند.

پایگاه‌های شرکت کننده در عملیات ترور حاج قاسم

فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: ظرف ساعت اولیه توانستیم پایگاه‌هایی که در ترور شهید سلیمانی مشارکت داشتند، شناسایی کنیم که در این عملیات پایگاه‌های تاجی، عین الاسد، شهید معفر اردن و علی السالم کویت در نقشه ترور سردار سلیمانی مشارکت داشتند.

سردار حاجی زاده ادامه داد: اولین گزینه ما برای مقابله و شروع این انتقام، انتخاب پایگاه التاجی بود و به عنوان گزینه اول انتخاب شد، منتهی در ادامه کار که ساعاتی قبل از عملیات بود، هدف را تغییر دادیم و عین الاسد را انتخاب کردیم.

هدف را ساعتی قبل از عملیات تغییر دادیم

وی افزود: به دلیل اینکه پایگاه التاجی نزدیک کاظمین و مشترک بین عراقی‌ها و آمریکایی‌ها بود و نگران این بودیم که ضربات موشکی و انفجار سرجنگی‌ها برای مردم غیرنظامی مزاحمت‌هایی ایجاد کند، به همین دلیل منصرف شدیم و پایگاه عین‌الاسد را که بزرگترین پایگاه آمریکایی‌ها در عراق و شاید منطقه است، انتخاب کردیم.

مرکز فرماندهی عین‌الاسد منهدم شد

فرمانده نیروی هوافضای سپاه تاکید کرد: این پایگاه ۱۷۰کیلومتر با بغداد فاصله دارد و اهدافی را هم که انتخاب کردیم، برای ضربه زدن به ماشین جنگی آمریکا، مرکز کنترل فرماندهی آمریکایی‌ها و ضربه زدن به یگان‌های عمده پهپادی و بالگردی آمریکایی‌ها بود که در این عملیات، ساختمان اصلی مرکز فرماندهی آن‌ها در عین الاسد نیز منهدم شد.

سردار حاجی زاده گفت: در طراحی که انجام دادیم، یک موج را به عنوان موج اول عملیات طراحی کردیم. برای ادامه این عملیات با توجه به نحوه اقدام دشمن ممکن بود تهاجم ما در عراق محدود شود و یا حتی به پایگاه‌های دیگر آمریکا در منطقه گسترش پیدا کند.

عملیات با موشک‌های فاتح-۳۱۳ و قیام انجام شد

وی افزود: عین الاسد بزرگترین و دورترین پایگاه به خاک جمهوری اسلامی ایران بود و ما در این عملیات از موشک‌های فاتح-۳۱۳ تا موشک‌های قیام را برای انهدام اهداف از پیش تعیین شده استفاده کردیم.

جزئیات حمله الکترونیک به پهپاد‌های آمریکایی

فرمانده نیروی هوافضای سپاه گفت: عملیاتی که تا کنون اسمی از آن به میان نیاوردیم، بعد از عملیات موشکی بود و با تجهیزات ویژه‌ای که از قبل آماده کرده بودیم، یک عملیات مهم جنگ الکترونیک را تقریبا پانزده دقیقه بعد از عملیات آغاز و همه هواپیما‌های بدون سرنشینی که بر فراز منطقه عین‌الاسد در حال پرواز بودند را برای لحظاتی از کنترل آمریکایی‌ها خارج کردیم و لینک ارتباطی و لینک تصویری آن‌ها را از بین بردیم که آمریکایی‌ها را بسیار ترساند.

وی افزود: زمانی که این ضربات موشکی انجام شد، مهمترین نیاز آمریکایی‌ها این بود که بفهمند میزان خسارت چقدر است که این کار توسط دوربین‌های هشت فروند پهپاد MQ-۹ آمریکایی که بر فراز منطقه بودند، در لحظه رصد و تصاویرش در لحظه مخابره می‌شد و زمانی که این هواپیما‌ها از کنترل آن‌ها خارج شد، ضربه روحی که از آن خوردند، از عملیات موشکی نخورده بودند.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه ادامه داد: خون شهدای ما بهای بسیار بالایی دارد که نمی‌توانیم برای آن حدی قائل شویم، طبیعتا در ازای خون بهای آنها؛ ضربه زدن به پایگاه‌های آمریکایی یا سرنگون کردن هواپیما‌های آن‌ها یا حتی کشتن ترامپ هم ارزش چندانی ندارد و خون بهای واقعی آن‌ها همانطور که مقام معظم رهبری تاکید فرمودند، اخراج کامل آمریکا از منطقه است.

پس از جنگ جهانی سابقه نداشت، کشوری تیری علیه آمریکا شلیک کند

سردار حاجی زاده تاکید کرد: پس از جنگ جهانی دوم سابقه نداشته که تیری علیه آمریکا شلیک شود و کشوری مسئولیت آن را بپذیرد و این اقدام موشکی که در واکنش به ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی و با اجماع جمعی در همه گروه‌ها و قشرهای مردم دقیق و حساب شده انجام شد، برگ جدیدی را در تاریخ تحولات منطقه رقم زد.

وی با بیان اینکه به مردم آمریکا سفارش می‌کنم از این عملیات و وقایع اخیر درس بگیرند و به سردمداران خود فشار بیاورند تا از این منطقه به صورت کم هزینه جمع کنند و بروند، تاکید کرد: به کشور‌های عربی هم می‌گوییم که دیدید آمریکایی‌ها نه تنها به خاطر شما وارد جنگ نشدند و در آینده هم نخواهند شد، بلکه به خاطر خودشان هم وارد جنگ نشدند.

سردار حاجی زاده تاکید کرد: طبیعتا همه ملت‌ها و گروه‌های مقاومت که برای اخراج آمریکایی‌ها تلاش خواهند کرد، امیدواریم که دولت‌ها نیز پیش قدم بشوند، همانطور که دولت عراق و پارلمان این کشور طرح خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور را تصویب کرد، سایر کشور‌ها نیز پیش قدم بشوند، در غیر این صورت ملت‌ها به زور ضرب آمریکایی‌ها را از منطقه اخراج می‌کنند.

وی گفت: ما در عملیات‌ گذشته که در مقابل گروه‌های تروریستی مشابه داعش انجام دادیم، توقع مقابله نداشتیم، ولی طبیعتا در عملیات شهید سلیمانی مقابل ما آمریکایی‌ها بودند، پایگاه‌های آمریکایی پس از جنگ جهانی دوم تیری به سمتشان شلیک نشده بود، با این اوصاف، توقع مقابله بود و خود را برای یک نبرد آمده کرده بودیم و طبیعتا ضربات بعدی ما سنگین‌تر و حتما با وسعت بیشتری بنا داشتیم انجام دهیم که با خویشتن داری آن‌ها جنگ ادامه پیدا نکرد.

برچسب ها:

مجلس