چگونه جان خود را هنگام خفگی نجات دهیم؟

5e19e29a0c641_5e19e29a0c644
احساس گیر کردن چیزی در گلو یک تجربه آزار دهنده برای بسیاری از افراد است، در این حالت فرد مبتلا سعی می‌کند با بلع زیاد یا سرفه کردن این اختلال را درمان کند.

شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که به هنگام خوردن غذا  یا نوشیدن مایعات، مواد غذایی به داخل گلویتان بپرد و با احساس خفگی نتوانید به راحتی نفس بکشید. در این حالت نباید به هیچ وجه برای بازگشت به حال جسمانی خود از دیگران بخواهید به پشتتان بزنند. بعضی از والدین هنگام پریدن غذا در گلوی فرزندان خود دچار استرس و اضطراب زیادی می شوند و نمی توانند خود را کنترل کنند؛ بهتر است با انجام دستورالعمل و تکنیک های مؤثر، آرامش خود را حفظ کرده و با خونسردی به بیمار کمک کنید.

پریدن غذا در گلو

در صورت پریدن غذا در گلو چه کاری باید انجام داد؟

اگر هنگام پریدن غذا در گلو سرفه کردید، بهتر است این راه را ادامه دهید تا غذای پریده شده در گلو از دهانتان خارج شود اما در کودکان کمتر از یک سال بهتر است بچه را روی یک دست به صورت دمر قرار دهید (سر کودک کمی پایین‌تر از تنه باشد) و بعد با کف دست ۵ ضربه متوالی، سریع و نسبتاً محکم به بین کتف‌ها بزنید و بعد بلافاصله بچه را برگردانده و در صورت مشاهده جسم خارجی آن را بیرون آورید.

ضربه به شکم یا فشار شکمی ممنوع!

در افراد بالای یک سال در صورت موثر نبودن ضربه به پشت برای خروج غذای پریده شده در گلو بهتر است با قرار گرفتن در پشت بیمار و با مشت بسته انگشت شست خود را بالای شکم و زیر دنده های بیمار بگذارید تا شرایطش کاملا بهبود یابد البته این روش به هیچ عنوان برای نوزادان شیرخوار، خانم های باردار و افراد چاق توصیه نمی شود. حتماً به یاد داشته باشید که در صورت مؤثر نبودن ضربه به پشت و فشار شکمی حتما با اورژانس تماس بگیرید.

اگر فردی غذا در گلویش گیر کرد به هیچ عنوان بر پشتش نزنید

در صورت پریدن غذا به گلو، ممکن است راه تنفسی بسته شود و بر اساس سرفه‌های مکرر و ناتوانی در صحبت کردن، چهره، قرمز رنگ می‌شود در این حالت بهترین و مؤثرترین روش برای بهبود و برگشت به حالت اولیه، انتقال بیمار به بیمارستان است.

برچسب ها:

اجتماعی