به گزارش مشرق، اقدام جنایتکارانه دولت تروریست آمریکا در به شهادت رساندن سپهبد حاج قاسم سلیمانی و در ادامه تشییع میلیونی و باشکوه سردار دلها و پس از آن سیلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به آمریکا در حمله به پایگاه عینالاسد، همچنان در صدر اخبار جهان قرار دارد.
در همین رابطه، بَری مککافری، ژنرال بازنشسته چهار ستاره ارتش آمریکا در مصاحبه با «اماسانبیسی» به مراسم تشییع سردار قاسم سلیمانی پرداخت و گفت: بهنظرم ترامپ از چیزی که اتفاق افتاد، تا حد مرگ ترسید! او مراسم تشییع ژنرال سلیمانی را تماشا کرد و ترسید. امیدوارم او مسیر عاقلانهای در پیش بگیرد.
بیشتر بخوانید:
چرا حاج قاسم سلیمانی در مبارزه با تروریسم هیچگاه لباس نظامی بر تن نکرد؟
خون حاج قاسم؛ عصای موسی
مککافری با بیان اینکه آمریکاییها بهدنبال جنگ با ایران نیستند، گفت: «البته [جنگ] از نظر سیاسی هم برای او (ترامپ) ویرانگر است.»
مخمصه و مصیبت برای واشنگتن
نیویورکتایمز در گزارشی نوشت: مخمصه و مصیبت ناشی از ترور ژنرال سلیمانی با شدتی در حال آشکار شدن است که ترامپ و پمپئو هرگز تصور نمیکردند.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه برای مدیریت عواقب گسترده حمله به ژنرال سلیمانی، دست و پا میزند.
نیویورکتایمز نوشت: با اقدام تلافیجویانه شدید ایران، پمپئوی ۵۶ ساله بهعنوان کسی شناخته میشود که آمریکا را درگیر جنگی دیگر در خاورمیانه کرد، و در زمانی که رئیسجمهور سال انتخاباتیاش را آغاز کرده، باعث نقض یکی از وعدههای انتخاباتیاش میشود.
این روزنامه آمریکایی تأکید کرد: پمپئو حتی نتوانسته است دولت عراق را متقاعد کند که آمریکا یک شریک قابل اعتماد است زیرا پارلمان عراق، که از نقض تمامیت ارضی این کشور به دست آمریکاییها خشمگین هستند، به اخراج بیش از ۵ هزار نظامی آمریکایی رای داده است.
نیویورکتایمز با اشاره به هشدارهای امنیتی به کارکنان در سفارتخانهها، کنسولگریها و مراکز آمریکایی در سراسر جهان نوشت: امنیت کارکنان وزارت خارجه در خارج از آمریکا، وظیفه سیاسی بالقوه پمپئو و ترامپ است. بهخاطر مرگ چهار آمریکایی از جمله سفیر آن در حمله به ساختمان کنسولگری آمریکا در بنغازی در لیبی که در سال ۲۰۱۲ صورت گرفت، ترامپ و پمپئو، هر دو به هیلاری کلینتون وزیر خارجه وقت آمریکا که در رقابتهای ریاست جمهوری ۲۰۱۶ شرکت کرده بود، بد و بیراه گفتند. پمپئو در کسوت مدیر سیا و بعدا وزیر خارجه به دستیارانش گفته بود که او دیگر نمیخواهد شاهد حادثهای شبیه بنغازی باشد.
نیویورکتایمز همچنین در گزارش دیگری نوشت: اگرچه از زمان پایان جنگ ویتنام (۱۹۷۵) تا امروز ایالات متحده در بسیاری از نقاط دنیا از جمله در سه دهه اخیر در عراق و افغانستان وارد جنگهای تمامعیار و رودررو شده، اما در تمامی این سالها هیچ کشوری جرأت اعلان جنگ و تهاجم علنی علیه ارتش آمریکا را نداشته و رسما با استفاده از نیروی نظامیخود بهطور آشکار و از پیش اعلام شده علیه مواضع ارتش آمریکا حمله نکرده بود.
ناوگان آمریکا، یک هدف بالقوه
روزنامه آمریکایی یو.اس.ای تودی روز جمعه در گزارشی تأکید کرد با وجود اینکه ایران بهتازگی در پاسخ به ترور ژنرال بلندپایه خود توسط نیروهای آمریکایی در بغداد اقدام به موشکباران مواضع آمریکاییها در عراق کرده است، اما هنوز ناوگان آمریکا در خلیج فارس یک هدف بالقوه برای موشکهای ایرانی است.
ژنرال بازنشسته «جیمز استراویدیس» فرمانده ارشد نیروهای ناتو در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ که در تمامی ردههای فرماندهی در منطقه خلیج فارس- از جمله فرماندهی یک ناو هواپیمابر- فعالیت کرده، در مصاحبه با روزنامه یو.اس.ای تودی تأکید کرده است که نظامیان و تأسیسات آمریکایی مستقر در منطقه اکنون بهدلیل سیاست «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران بیش از هر زمان دیگری در خطر حمله قرار دارند.
اعتراف رسانه صهیونیستی
وبگاه صهیونیستی «دبکا»، نزدیک به منابع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در گزارشی به انتقام موشکی ایران و حمله به پایگاه آمریکایی «عینالاسد» در بامداد روز چهارشنبه پرداخت.
این رسانه صهیونیستی ضمن هشدار به مقامات رژیم صهیونیستی، نوشت که پس از جنگ کره در سال ۱۹۵۰ به این سو برای اولین بار بود که یک پایگاه آمریکایی بهطور مستقیم هدف قرار میگیرد.
در این گزارش آمده است که این حمله موشکی ایران، آنها را بهزودی به سمت حمله به اهداف اسرائیلی پیش میبرد و تلآویو میبایست با دقت نتایج و آثار این حمله را به پایگاه عینالاسد مورد ارزیابی قرار دهد.
دبکا افزود: سخنرانی رئیسجمهور آمریکا حقیقت و حجم ویرانی را درخصوص هدف قرار گرفتن پایگاه نظامیاش در عراق توضیح نداد و ترامپ درباره تخریب ساختمانها که با موفقیت به وسیله موشکها صورت گرفت، حرفی نزد.
این وبگاه اسرائیلی با اشاره به تصاویر هوایی که شرکت ماهوارهای تجاری پلنتلبزاینک (Planet Labs Inc) از «عینالاسد» منتشر کرده، نوشت: پنج ساختمان «با دقت عالی» هدف قرار گرفته و تخریب شد و این چیزی بود که رئیسجمهور آمریکا بدان اشارهای نکرد و مدعی شد که هیچ خسارتی به نیروهای نظامیاش وارد نیامده است.
در ادامه این گزارش آمده است: این تصاویر هوایی نه تنها روایتی متفاوت از روایت ترامپ را به ما میگوید بلکه نشان میدهد که ایران توانسته قدرت موشکی خود را بسیار توسعه دهد.
آمریکا ناامنتر شد
با اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و دیگر مقامات دولت وی مدعی هستند ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران باعث امنتر شدن ایالات متحده شده، اما افکار عمومی این کشور نظر دیگری دارند.
به نوشته وبگاه هیل، نظرسنجی جدیدی که در ایالات متحده انجام شده نشان میدهد ۵۵ درصد از آمریکاییها معتقدند ترور سردار سلیمانی باعث ناامنتر شدن این کشور شده است.
طبق این نظرسنجی که پیش از انتقام موشکی ایران از نظامیان تروریست آمریکایی حاضر در پایگاه «عینالاسد» واقع در استان الانبار عراق انجام شده، ۲۸ درصد از آمریکاییها نیز میگویند بعد از ترور سردار سلیمانی، این کشور «بسیار ناامن» شده است.
بر این اساس، ۶۹ درصد از شرکتکنندگان نیز در این پیمایش نیز اعتقاد دارند حمله [تروریستی] آمریکا به این فرمانده ارشد ایرانی، باعث میشود تهران به منافع ایالات متحده در غرب آسیا حمله کند.
به نوشته هیل، حدود ۶۳ درصد از آمریکاییها نیز نگران هستند که ترور سردار سلیمانی، باعث آغاز حملاتی در داخل خاک ایالات متحده شود.
این نظرسنجی توسط موسسه «ایپسوس» برای روزنامه «یو.اِس.اِی. تودی» در تاریخهای هفتم و هشتم ژانویه ۲۰۲۰، با جامعه آماری ۱۰۰۵ آمریکایی بزرگسال و با حاشیه خطای ۳/۵ درصدی انجام گرفته است.
نابودی تجهیزات آمریکایی
مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا شب پنجشنبه با حضور در جمع گروهی از خبرنگاران آمریکایی در مورد عملیات جمهوری اسلامی ایران علیه پایگاههای نظامی آمریکا در عراق توضیح داد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، میلی در این نشست خبری، گفت که این موشکها جمعا از سه نقطه در ایران شلیک شده است. وی در مورد محل دقیق شلیک موشکها جزئیاتی ارائه نکرد.
وی با بیان اینکه ایران مجموعا ۱۶ موشک بالستیک به سمت پایگاههای آمریکا شلیک کرده، تعداد موشکهای برخوردکرده با پایگاه «عینالاسد» را ۱۱ فروند اعلام کرده و مدعی شد که یک موشک نیز با پایگاه آمریکا در اربیل برخورد کرده و ۴ موشک هم به اهداف نرسیدهاند.
میلی با تکرار ادعای «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا مبنی بر آسیب ندیدن نظامیان آمریکایی در این حمله، تلاش کرد تا خسارات مادی این حمله را نیز اندک جلوه دهد. وی با این حال تأیید کرد که یک بالگرد ارتش آمریکا در این حمله آسیب دیده است.
وی تأکید کرد: بر اساس آنچه که دیدهام و آنچه که میدانم، معتقدم که هدف آنها وارد آوردن خسارت به تأسیسات، نابود کردن تجهیزات، خودروها و هواپیماها و کشتن نیروها بوده است.
این مقام نظامی ارشد آمریکا گفت انتظار میرود که نیروهای الحشدالشعبی در آینده حملاتی را علیه نیروهای آمریکایی در عراق انجام دهند.
سناتورها قانع نشدند
بسیاری از سناتورهای آمریکایی حاضر در جلسه توجیهی مقامهای دولت ترامپ در مورد ترور سردار سلیمانی میگویند از توضیحات ارائه شده قانع نشدهاند.
در حالی دولت آمریکا با ادعای قریبالوقوع بودن یک حمله از جانب ایران دست به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زده، توجیهات مقامهای کاخ سفید حتی نتوانسته سناتورهای آمریکایی، از جمله شماری از سناتورهای جمهوریخواه، را هم قانع کند.
گروهی از مقامهای ارشد دولت آمریکا از جمله «جیناهاسپل» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) روز چهارشنبه در تلاش برای کاستن از انتقادات نمایندگان کنگره از اقدام تروریستی واشنگتن علیه سردار سلیمانی، در سنا حضور یافته و در جلسهای پشت درهای بسته توضیحاتی برای سناتورها ارائه کردند.
با این وجود، اظهارات سناتورهای حاضر در این جلسه نشان میدهد که اظهارات مقامهای دولت آمریکا نه تنها قانعکننده نبوده، بلکه سؤالات بیشتری را هم در مورد انگیزه ترامپ از صدور دستور این ترور ایجاد کرده است.
مایک لی، سناتور جمهوریخواه بعد از این نشست در جمع خبرنگاران حاضر شد و با عصبانیت گفت این جلسه توجیهی «شاید یکی از بدترین جلسات توجیهیای بوده که من در حوزه نظامی در دوره ۹ ساله [حضور در سنا] دیدهام.»
لی همچنین خودداری مقامهای دولت ترامپ از ارائه مدارک و شواهد روشن دال بر قریبالوقوع بودن یک حمله را «توهینآمیز» و مایه تحقیر قانون اساسی آمریکا توصیف کرد.
رند پال، دیگر سناتور جمهوریخواه که رابطه خوبی هم با ترامپ دارد، از دیگر افرادی بود که از جلسه انتقاد کرد. وی با بیان اینکه نمایندگان دولت از پاسخ دادن به سؤالات طفره رفتهاند، گفت کاخ سفید در توجیه انجام این ترور، به مجوز جنگ عراق استناد کرده است.
پال گفت توجیهات مطرحشده در نشست با نمایندگان دولت، «کاملاً نامعقول» بود.
حتی باب منندز، سناتور دموکراتی که به حمایت از سیاستهای جنگطلبانه معروف است هم از این جلسه راضی بیرون نیامد.
همزمان پایگاه «دیلی بیست» به نقل از افراد حاضر در جلسه توجیهی گزارش کرده است که نمایندگان دولت آمریکا بارها از پاسخ دادن به سؤالات سناتورها خودداری کردهاند و بهعنوان نمونه هاسپل تمام سؤالات مهم را به گزارشهای اطلاعاتی طبقهبندی شدهای ارجاع داده که سناتورها به آنها دسترسی ندارند.
پایان تکقطبی آمریکا
ویپین نارانگ، کارشناس آمریکایی امور نظامی و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه «امآیتی»، در مطلبی نوشت: تصاویر ماهوارهای آثار حملات ایران به پایگاه «عینالاسد» نشان میدهد که دقت موشکهای ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
نارانگ تأکید کرد: از دید من، مهمترین جنبه حمله موشکی ایران این است که موشکهای بالستیک کوتاهبرد آنها چقدر دقیق است.
وی با بیان اینکه این عملکرد برای ایران هم مایه خرسندی است، نوشت: انقلاب دقت [موشکی] امری واقعی است و ایالات متحده دیگر در این زمینه تکقطبی ندارد. این برای منازعات معاصر و جنگهای محدود، تبعات گستردهای دارد.
پیش از این هم جفری لوئیس، استاد موسسه تحصیلات تکمیلی «مطالعات بینالمللی میدلبری» و تحلیلگر اندیشکده «مرکز مطالعات عدم اشاعه جیمز مارتین» گفته بود که موشکهای ایرانی به دقت به اهداف از پیش تعیینشده برخورد کردهاند.
رویترز در گزارشی نوشت: یک مقام آمریکایی میگوید بعد از انتقام موشکی ایران، ارتش ایالات متحده به دنبال بازنگری و اصلاح مواضع دفاعی در پایگاههای این کشور در غرب آسیا است.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، در پاسخ به برخی گزارشها مبنی بر چرایی مقابله نکردن پدافند هوایی پایگاه عینالاسد با موشکهای ایرانی، توضیح داد: احتمال داده میشد که تهران به مواضع آمریکا در کشوری غیر از عراق حمله کند.
رویترز سپس با مصادرهبهمطلوب کردن اظهارات این مقام آمریکایی، مدعی شد: این توضیح نشان میدهد که چرا آمریکا سامانه پدافند هوایی پاتریوت در پایگاه عینالاسد در عراق نداشت... چنین سامانههایی در هر جایی از منطقه که نیروهای آمریکایی حضور دارند، از جمله عربستان سعودی، مستقر شده است.
نقض قوانین بینالملل
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه اقدام آمریکا در ترور شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» را نقض قوانین بینالملل خواند.
لاوروف در گفتوگو تلفنی با «شاه محمود قریشی» همتای پاکستانی خود گفت این اقدام آمریکا پیامدهای خطرناکی در منطقه خواهد داشت.
به گزارش فارس، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس در مصاحبه با شبکه «اسکای نیوز» تصریح کرد که طبق هر قانونی، اقدام واشنگتن در ترور سپهبد «قاسم سلیمانی» غیرقانونی بوده است.
وی همچنین جانسون را متهم کرد که خود را پشت وزیر دفاع انگلیس پنهان کرده تا از پاسخ دادن به سؤالاتی درباره ترور حاج قاسم سلیمانی طفره برود.
به گزارش خبرگزاریها، معترضان در ایالت اوهایو آمریکا در اعتراض به سیاستهای جنگطلبانه دونالد ترامپ سخنرانی وی را برای دقایقی مختل کردند. ترامپ که در جریان کمپین انتخاباتیاش در شهر تولدو در ایالت اوهایو سخن میگفت، با اعتراض معترضان روبهرو شد و در نهایت از نیروهای امنیتی خواست آنها را وادار به سکوت کنند.
مجله اکونومیست تصویری از سردار سلیمانی با تیتر «شاهکار یا دیوانگی؟» خطاب به ترامپ در پی ترور این فرمانده بزرگ ایران را بر روی جلد شماره جدید خود منتشر کرد.
شبکه المیادین گزارش داد که زخمیهای حمله موشکی تلافیجویانه ایران به نظامیان تروریست آمریکا درعراق، برای مداوا به خارج از عراق منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش، نظامیان آمریکایی زخمیشده به تلآویو در فلسطین اشغالی و اردن منتقل شدهاند و برخی دیگر به بیمارستانهای بغداد انتقال یافتهاند.
یک منبع آمریکایی به تلویزیون فوجی ژاپن گفت که در حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه آمریکایی در عراق بهنظر میرسد حداقل ۲۰ نفر کشته و مجروح شدهاند. پیش از این یک مقام مسئول در سازمان اطلاعات سپاه گفته بود، در هدف قرار دادن ۲۰ هدف در پایگاه عینالاسد، دستکم ۸۰ نظامی آمریکایی کشته و حدود ۲۰۰ نفر زخمی شدهاند که زخمیها بلافاصله با بالگرد از این پایگاه بیرون برده شدهاند.
سقوط از ساختمان ۱۰ طبقه
مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا شامگاه پنجشنبه در اظهاراتی، ادعاهای مقامات پنتاگون و رئیسجمهور این کشور را مبنی بر اینکه انتقام موشکی ایران عامدانه تلفاتی در پی نداشت، نقض کرد.
پنس در مصاحبه با شبکه «فاکسنیوز» توضیح داد: شکی ندارم که وقتی ایرانیها آن موشکها را شلیک کردند، قصد داشتند آمریکاییها را به قتل برسانند.
به نوشته وبگاه بلومبرگ وی بعد از آن، با شبکه «اِن.بی.سی» نیز مصاحبهای کرده و ضمن تکرار نظر خود، تأکید کرد اطلاعات [امنیتی] برای اثبات این مدعای خود دارد.
بر این اساس، معاون رئیسجمهور آمریکا همچنین این ادعاها که ایران عامدانه مناطق خالی از سکنه در دو پایگاه آمریکایی در عراق را هدف قرار داد، رد کرد.
آرون دیوید میلر عضو ارشد گروه آکادمیک بنیاد کارنگی با اشاره به توئیت ترامپ بعد از حمله موشکی ایران نوشت: به یاد جوکی درباره مردی افتادم که از ساختمان ۱۰ طبقه پایین پریده بود. وقتی از طبقه پنجم عبور میکند، یک نفر از او پرسید، «اوضاع چطوره؟» و او گفت: «تا الان که خوب بوده».
سناتورها قانع نشدند
بسیاری از سناتورهای آمریکایی حاضر در جلسه توجیهی مقامهای دولت ترامپ در مورد ترور سردار سلیمانی میگویند از توضیحات ارائه شده قانع نشدهاند.
در حالی دولت آمریکا با ادعای قریبالوقوع بودن یک حمله از جانب ایران دست به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی زده، توجیهات مقامهای کاخ سفید حتی نتوانسته سناتورهای آمریکایی، از جمله شماری از سناتورهای جمهوریخواه، را هم قانع کند.
گروهی از مقامهای ارشد دولت آمریکا از جمله «جیناهاسپل» رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) روز چهارشنبه در تلاش برای کاستن از انتقادات نمایندگان کنگره از اقدام تروریستی واشنگتن علیه سردار سلیمانی، در سنا حضور یافته و در جلسهای پشت درهای بسته توضیحاتی برای سناتورها ارائه کردند.
با این وجود، اظهارات سناتورهای حاضر در این جلسه نشان میدهد که اظهارات مقامهای دولت آمریکا نه تنها قانعکننده نبوده، بلکه سؤالات بیشتری را هم در مورد انگیزه ترامپ از صدور دستور این ترور ایجاد کرده است.
مایک لی، سناتور جمهوریخواه بعد از این نشست در جمع خبرنگاران حاضر شد و با عصبانیت گفت این جلسه توجیهی «شاید یکی از بدترین جلسات توجیهیای بوده که من در حوزه نظامی در دوره ۹ ساله [حضور در سنا] دیدهام.»
لی همچنین خودداری مقامهای دولت ترامپ از ارائه مدارک و شواهد روشن دال بر قریبالوقوع بودن یک حمله را «توهینآمیز» و مایه تحقیر قانون اساسی آمریکا توصیف کرد.
رند پال، دیگر سناتور جمهوریخواه که رابطه خوبی هم با ترامپ دارد، از دیگر افرادی بود که از جلسه انتقاد کرد. وی با بیان اینکه نمایندگان دولت از پاسخ دادن به سؤالات طفره رفتهاند، گفت کاخ سفید در توجیه انجام این ترور، به مجوز جنگ عراق استناد کرده است.
پال گفت توجیهات مطرحشده در نشست با نمایندگان دولت، «کاملاً نامعقول» بود.
حتی باب منندز، سناتور دموکراتی که به حمایت از سیاستهای جنگطلبانه معروف است هم از این جلسه راضی بیرون نیامد.
همزمان پایگاه «دیلی بیست» به نقل از افراد حاضر در جلسه توجیهی گزارش کرده است که نمایندگان دولت آمریکا بارها از پاسخ دادن به سؤالات سناتورها خودداری کردهاند و بهعنوان نمونه هاسپل تمام سؤالات مهم را به گزارشهای اطلاعاتی طبقهبندی شدهای ارجاع داده که سناتورها به آنها دسترسی ندارند.
پایان تکقطبی آمریکا
ویپین نارانگ، کارشناس آمریکایی امور نظامی و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه «امآیتی»، در مطلبی نوشت: تصاویر ماهوارهای آثار حملات ایران به پایگاه «عینالاسد» نشان میدهد که دقت موشکهای ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
نارانگ تأکید کرد: از دید من، مهمترین جنبه حمله موشکی ایران این است که موشکهای بالستیک کوتاهبرد آنها چقدر دقیق است. وی با بیان اینکه این عملکرد برای ایران هم مایه خرسندی است، نوشت: انقلاب دقت [موشکی] امری واقعی است و ایالات متحده دیگر در این زمینه تکقطبی ندارد. این برای منازعات معاصر و جنگهای محدود، تبعات گستردهای دارد.
پیش از این هم جفری لوئیس، استاد موسسه تحصیلات تکمیلی «مطالعات بینالمللی میدلبری» و تحلیلگر اندیشکده «مرکز مطالعات عدم اشاعه جیمز مارتین» گفته بود که موشکهای ایرانی به دقت به اهداف از پیش تعیینشده برخورد کردهاند.
رویترز در گزارشی نوشت: یک مقام آمریکایی میگوید بعد از انتقام موشکی ایران، ارتش ایالات متحده به دنبال بازنگری و اصلاح مواضع دفاعی در پایگاههای این کشور در غرب آسیا است.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، در پاسخ به برخی گزارشها مبنی بر چرایی مقابله نکردن پدافند هوایی پایگاه عینالاسد با موشکهای ایرانی، توضیح داد: احتمال داده میشد که تهران به مواضع آمریکا در کشوری غیر از عراق حمله کند.
رویترز سپس با مصادرهبهمطلوب کردن اظهارات این مقام آمریکایی، مدعی شد: این توضیح نشان میدهد که چرا آمریکا سامانه پدافند هوایی پاتریوت در پایگاه عینالاسد در عراق نداشت... چنین سامانههایی در هر جایی از منطقه که نیروهای آمریکایی حضور دارند، از جمله عربستان سعودی، مستقر شده است.
نقض قوانین بینالملل
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه اقدام آمریکا در ترور شهید سپهبد حاج «قاسم سلیمانی» را نقض قوانین بینالملل خواند. لاوروف در گفتوگو تلفنی با «شاه محمود قریشی» همتای پاکستانی خود گفت این اقدام آمریکا پیامدهای خطرناکی در منطقه خواهد داشت.
به گزارش فارس، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس در مصاحبه با شبکه «اسکای نیوز» تصریح کرد که طبق هر قانونی، اقدام واشنگتن در ترور سپهبد «قاسم سلیمانی» غیرقانونی بوده است.
وی همچنین جانسون را متهم کرد که خود را پشت وزیر دفاع انگلیس پنهان کرده تا از پاسخ دادن به سؤالاتی درباره ترور حاج قاسم سلیمانی طفره برود.
به گزارش خبرگزاریها، معترضان در ایالت اوهایو آمریکا در اعتراض به سیاستهای جنگطلبانه دونالد ترامپ سخنرانی وی را برای دقایقی مختل کردند. ترامپ که در جریان کمپین انتخاباتیاش در شهر تولدو در ایالت اوهایو سخن میگفت، با اعتراض معترضان روبهرو شد و در نهایت از نیروهای امنیتی خواست آنها را وادار به سکوت کنند.
مجله اکونومیست تصویری از سردار سلیمانی با تیتر «شاهکار یا دیوانگی؟» خطاب به ترامپ در پی ترور این فرمانده بزرگ ایران را بر روی جلد شماره جدید خود منتشر کرد.
شبکه المیادین گزارش داد که زخمیهای حمله موشکی تلافیجویانه ایران به نظامیان تروریست آمریکا درعراق، برای مداوا به خارج از عراق منتقل شدهاند.
بر اساس این گزارش، نظامیان آمریکایی زخمیشده به تلآویو در فلسطین اشغالی و اردن منتقل شدهاند و برخی دیگر به بیمارستانهای بغداد انتقال یافتهاند.
یک منبع آمریکایی به تلویزیون فوجی ژاپن گفت که در حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه آمریکایی در عراق بهنظر میرسد حداقل ۲۰ نفر کشته و مجروح شدهاند. پیش از این یک مقام مسئول در سازمان اطلاعات سپاه گفته بود، در هدف قرار دادن ۲۰ هدف در پایگاه عینالاسد، دستکم ۸۰ نظامی آمریکایی کشته و حدود ۲۰۰ نفر زخمی شدهاند که زخمیها بلافاصله با بالگرد از این پایگاه بیرون برده شدهاند.
سقوط از ساختمان ۱۰ طبقه
مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا شامگاه پنجشنبه در اظهاراتی، ادعاهای مقامات پنتاگون و رئیسجمهور این کشور را مبنی بر اینکه انتقام موشکی ایران عامدانه تلفاتی در پی نداشت، نقض کرد.
پنس در مصاحبه با شبکه «فاکسنیوز» توضیح داد: شکی ندارم که وقتی ایرانیها آن موشکها را شلیک کردند، قصد داشتند آمریکاییها را به قتل برسانند. به نوشته وبگاه بلومبرگ وی بعد از آن، با شبکه «اِن.بی.سی» نیز مصاحبهای کرده و ضمن تکرار نظر خود، تأکید کرد اطلاعات [امنیتی] برای اثبات این مدعای خود دارد.
بر این اساس، معاون رئیسجمهور آمریکا همچنین این ادعاها که ایران عامدانه مناطق خالی از سکنه در دو پایگاه آمریکایی در عراق را هدف قرار داد، رد کرد.
آرون دیوید میلر عضو ارشد گروه آکادمیک بنیاد کارنگی با اشاره به توئیت ترامپ بعد از حمله موشکی ایران نوشت: به یاد جوکی درباره مردی افتادم که از ساختمان ۱۰ طبقه پایین پریده بود. وقتی از طبقه پنجم عبور میکند، یک نفر از او پرسید، «اوضاع چطوره؟» و او گفت: «تا الان که خوب بوده».