به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، تیمی به سرپرستی منجمان چینی، تصاویر با وضوح بالا از دورترین بلازار شناخته شده را تولید کردهاند که به گفته آنها میتواند به مطالعه تکامل کهکشانها متولد جهان اول کمک کند.
یک هسته کهکشانی فعال ناحیهای متمرکز در مرکز کهکشانها است که معمولاً در تمام ناحیههای طیف الکترومغناطیسی از بقیه کهکشان درخشانتر است. کهکشانی که دارای هسته کهکشانی فعال باشد را کهکشان فعال مینامند. تصور میشود علت این پدیده برافزایش سیاهچاله کلانجرم مرکز کهکشان میزبان است. هستههای کهکشانی فعال پرنورترین اجرام در عالم هستند و بررسی آنها میتواند به کشف اجرام دور و تصحیح یا دستیابی به مدلهای کیهانشناختی کمک کند.
این تیم برای انجام مشاهدات رادیویی با وضوح بالا از Blazar و سیستمی با ۱۰ تلسکوپ رادیویی مستقر در ایالات متحده استفاده کردند. با تغییر دوباره ۵.۴۷ ، بلازار تابش اشعه خود را نزدیک به ۱۳ میلیارد سال پیش منتشر کرد.
An Tao، سرپرست ارشد تیم و محقق در رصدخانه نجوم شانگهای گفت: «این شیء یکی از دورترین مواردی است که تا به امروز در کلاس هسته فعال کهکشانیها شناخته شده است».
محققان برای تولید یک سری از تصاویر چند اپیزایی، طی یک دوره ۱۴ ساله بلازار را مورد مطالعه قرار دادند.
سرپرست ارشد تیم مطالعاتی تأکید کرد: نظارت مستمر و همچنین مشاهدات با حساسیت بالا با تلسکوپهای نسل بعدی، اخترشناسان را قادر میسازد تا پردههایی با سایزهای کم رنگتر و جزییات غنیتر را کشف کنند.
انتهای پیام/