به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، غلامرضا سلیمانی امروز در نشست خبری با اشاره به حادثه رخ داده در کرمان در حاشیه مراسم تشییع سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: سه میلیارد تومان در قالب هدیه به استانداری کرمان اختصاص داده شده تا به خانواده جانباختگان و مجروحان این حادثه کمک شود.
وی افزود: در خصوص تعداد کشته شدگان، بیمه مرکزی ورود نخواهد کرد چرا که هیچگونه پوشش بیمهای برای این سانحه وجود ندارد و خسارت آن هم به بیمه ارتباط نخواهد داشت. هماهنگیهای لازم با استانداری به عمل آمده تا بتوان این مبلغ را در اختیار مصدومان و خانواده فوت شدگان قرار داد که این تنها یک مسئولیت اجتماعی است.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین درخصوص خسارات وارده به اموال عمومی و اموال مردم در جریان اغتشاشات بنزینی، گفت: آن دسته از بانکها، واحدهای تجاری و مسکونی و پمپ بنزینهایی که بیمه حوادث و آشوب داشتند با مراجعه به شرکتهای بیمه و ارائه مدارک در حال دریافت خسارت خود هستند.
* برآورد اولیه خسارت اغتشاشات بنزینی به واحدهای دارای بیمه آتشسوزی
وی با اشاره ادامه فرایند ارزیابی خسارت واحدهای آسیب، گفت: پیش بینی ما این است که در بالاترین حالت 40 میلیارد تومان خسارت به واحدهایی که بیمه آتش سوزی را داشتند وارد شده است که باید توسط شرکتهای بیمه پرداخت شود.
سلیمانی درخصوص طرح جدید بیمه مرکزی مبنی بر بخشودگی جرایم دیرکرد بیمه شخص ثالث اظهارداشت: به منظور کاهش حوادث تصادفات و کمک به اقشار آسیب پذیر از اول بهمن سال جاری به مناسبت دهه فجر به همه شرکتها ابلاغ شده خودروها و موتورسیکلتهایی که هنوز نتوانستند بیمه شخص ثالث دریافت کنند با بخشودگی جرایم دیرکرد نسبت به صدور بیمه نامه آنها اقدام شود.
وی با تأکید براینکه 10 درصد خودروها بیمه شخص ثالث ندارند، گفت: خودروها و موتورسیلکتها و همچنین ماشینآلات کشاورزی که حادثه آفرین هستند سه ماه وقت دارند به شرکتهای بیمه برای دریافت بیمه نامه شخص ثالث مراجعه کنند.
* ایراد شورای نگهبان بر طرح تاسیس صندوق بیمه طبیعی قابل رفع است
رئیس شورای عالی بیمه درباره صندوق بیمه حوادث طبیعی هم گفت: ایرادی که شورای نگهبان به این طرح آورده قابل رفع است و امیدواریم در صورت رفت و برگشت به مجلس به تصویب نهایی تا قبل از پایان سال تأسیس این صندوق نهایی شود.
* توصیه بیمه مرکزی درخصوص راهاندازی صندوق بازنشستگی اختیاری
وی در با اشاره به برنامه سازمان برنامه و بودجه برای راهاندازی صندوق بازنشستگی اختیاری، گفت: در چارچوب قانون رفاه و تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی اختیاری از سوی سازمان برنامه و بودجه مورد پیگیری قرار گرفته که افراد میتوانند برای بازنشستگی، خود را بیمه کرده و در انتهای یک دوره 15 ساله یا 20 ساله مستمری دریافت کنند.
سلیمانی افزود: خوشبختانه این روش طی سالهای گذشته در دستور کار شرکتهای بیمه و بیمه مرکزی قرار گرفته و در قالب بیمههای عمر و زندگی این موضوع سامان داده شده است به نحوی که 14 درصد از کل پرتفوی شرکتهای بیمه متعلق به بیمههای عمر و زندگی است.
وی گفت: بازنشستگی اختیاری را در قالب بیمه عمر ایجاد کرده ایم و خوشبختانه مردم هم با آن آشنا شدهاند استقبال خوبی از این موضوع به عمل آورده اند.
سلیمانی تصریح کرد: ما به عنوان استراتژی بلندمدت شرکتهای بیمهای به این موضوع توجه داشته و حتی برخی از شرکتهای بیمهای به صورت تخصصی در این حوزه وارد شده اند. بنابراین ایجاد صندوق بازنشستگی اختیاری یک کار موازی با بیمههای عمر و زندگی است که پیشنهاد ما آن است که همه دست به دست هم دهیم و بیمههای عمر و زندگی را تقویت کنیم.
* رشد 41 درصد درآمد حق بیمه در 9 ماهه امسال
وی با بیان اینکه درآمد حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی در 9 ماه منتهی به آذر 98 به ترتیب در حدود 43.2 و 22.4 هزار میلیارد تومان رشد داشته است افزود: رشد حق بیمه تولیدی و رشد خسارت پرداختی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب حدود 41.4 و 24.2 درصد بوده است.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه نسبت خسارت بازار با حدود 7.2 واحد کاهش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 51.8 درصد شده است البته در محاسبه این نسبت مبالغ خسارتهای معوق، ذخایر حق بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینههای اداری-عمومی شرکتهای بیمه در نظر گرفته نمیشود.
به گفته وی تعداد 4 رشته حوادث راننده، درمان، شخص ثالث مازاد و بدنه اتومبیل به ترتیب با حدود 60.5، 64.4، 61 و 52.9 درصد نسبت خسارت بالاتر از بازار بیمه داشته است.
انتهای پیام/