پارادایم‌های دانشگاه‌ها را انقلاب اسلامی تغییر داد

محمدحسین یادگاری رئیس سابق جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه پارادایم‌های دانشگاه‌ها با ظهور انقلاب اسلامی تغییر کرد،‌گفت: دانشگاه‌های کشور در قبل از انقلاب تنها آموزش‌محور بوده و به هیچ عنوان فکر و تولید متن نداشتند اما یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب تغییر پارادایم‌های دانشگاه‌ها بود چرا که دانشگاه‌ها از نسل آموزش‌محور به نسل پژوهش‌محور تغییر پیدا کردند.

* باید بیش از گذشته با حمایت دولت سرعت فعالیت‌های علمی افزایش یابد

وی افزود: کشور در زمینه دانش و در تولید محصولات و دستاوردهای علم و فناوری رشد قابل توجهی داشته است که در این رابطه باید بیش از گذشته با حمایت دولت سرعت فعالیت‌های علمی افزایش یابد. این در حالی است که امروز ما به عنوان دانشگاه نسل سوم که به پژوهش‌محور بودن معروف است باید به یک دانشگاه نوآور و کارآفرین تبدیل شویم تا بتوانیم بسیاری از مشکلات اقتصادی را در کشور مورد ارزیابی قرار داده و نسبت به رفع آن اقدام کنیم.

 

* باید به جوانان و به نخبگان دانشگاهی اعتماد کنیم

یادگاری تصریح کرد: یکی از اقداماتی که باید در حوزه نظام آموزش عالی بیفتد مقوله ابتکار عمل علمی در کشور است که می‌تواند گره بسیاری از مشکلات را برطرف کند. در واقع ما اگر به جوانان و به نخبگان دانشگاهی اعتماد کنیم، می‌توانیم به راحتی از فشار تحریم‌ها گذر کرده و اقتصاد داخلی را رونق ببخشیم.  نقشه راه همه فعالیت‌های علم و فناوری در بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد که اگر دانشگاه‌ها این نکات را به صورت یک بخشنامه در دستور کار خود قرار دهند بدون شک یک تحول اقتصادی و یک انقلاب اقتصادی اتفاق خواهد افتاد.

انتهای پیام/