به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، محققان چینی یک مدل بالینی را برای پیش بینی خطر ابتلا به سرطان مری تهیه کردهاند.
محققان بیمارستان سرطان پکن یک مطالعه چند مرکزه انجام دادند و نتایج ارزیابی آندوسکوپی بیش از ۱۰ هزار بیمار سرپایی را در هر دو مناطق پرخطر در شمال چین و مناطق کم خطر در جنوب چین جمع آوری کردند.
آنها یک مدل پیش بینی برای برآورد خطر ضایعات مری درجه بالا برای کاربرد در تنظیمات بالینی ایجاد کردند؛ با شیوع نسبتاً زیاد سرطان مری، چین غربالگری اولیه این بیماری را در مناطق پرخطر ترتیب داده است.
آنها عملکرد این مدل را در یک جمعیت خارجی مورد بررسی قرار دادند؛ دقت پیش بینی این مدل در مناطق پرخطر چین به ۸۷.۱ درصد و برای نمونه مختلط از مناطق مختلف ۸۴.۳ درصد رسیده است.
این مدل از پتانسیل استفاده در غربالگری فرصت طلبانه بالینی برای کمک به تصمیم گیری برای هر دو متخصص مراقبتهای بهداشتی و افراد برخوردار است.
در سال ۲۰۱۲، بیماری سرطان مری هشتمین سرطان در دنیا از نظر بیشترین تعداد وقوع بوده که در طول آن سال ۴۵۶ هزار نمونه جدید مشاهده شد؛ این بیماری منجر به ۴۰۰ هزار مرگ شد که این عدد در سال ۱۹۹۰، ۳۴۵ هزار مرگ بود. نرخ این بیماری در کشورهای مختلف متفاوت است، اما نیمی از تمامی موارد در چین روی میدهد.
وقوع این بیماری در مردان نیز سه برابر بیش از زنان است؛ این تحقیق در ژورنال اندوسکوپی دستگاه گوارش منتشر شده است.
انتهای پیام/