به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل ازبیبیسی، یک روش جدید توسعه یافته که به وسیله آن فتوسنتز مصنوعی میتواند از نور خورشید برای تبدیل دی اکسیدکربن به متان استفاده کند، این امر میتواند به دستگاههای دارای گاز طبیعی کربن خنثی منجر شود.
تبدیل دی اکسیدکربن به متان یک فرایند بسیار دشوار است و طراحی کاتالیزور برای موفقیت واکنش بسیار مهم است؛ کار نظری و محاسباتی محققان UM مؤلفه اصلی کاتالیزور را مشخص کرد: نانوذرات مس و آهن؛ مس و آهن بر روی اتمهای کربن و اکسیژن خود بر روی مولکولها قرار میگیرند.
این دستگاه نوعی صفحه خورشیدی است که با نانوذرات مس و آهن حک شده است؛ این میتواند از انرژی خورشید یا جریان الکتریکی برای تجزیه دی اکسیدکربن و آب استفاده کند.
این دستگاه میتواند به گونهای طراحی شود که تحت انرژی خورشیدی به تنهایی کار کند.
گفتنی است، در عمل، پانل فتوسنتز مصنوعی باید به منبع دی اکسیدکربن غلیظ متصل شود؛ این دستگاه همچنین ممکن است تنظیم شود تا گاز طبیعی مصنوعی یا اسید فرمیک ، نگهدارنده رایج در خوراک دام تولید کند.
زتیان می، استاد دانشگاه مهندسی برق و علوم کامپیوتر گفت: «۳۰ درصد انرژی در ایالات متحده از گاز طبیعی تأمین می شود؛اگر ما بتوانیم متان سبز تولید کنیم، این کار بزرگی است».
UM چندین حق ثبت اختراع در این کاتالیزور در اختیار دارد و به دنبال شرکای تجاری است تا آن را به بازار عرضه کند.
محققان فکر میکنند که کاتالیزور با انرژی خورشیدی میتواند ظرف مدت ۵ تا ۱۰ سال دی اکسیدکربن دودی را در درون سوختهای تمیز بازیافت کند.
این یافتهها در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
انتهای پیام/