گردآوری اطلاعات ٢٠٠ صندوق سرمایه‌گذاری بورسی در یک سامانه

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی آکادمی هوش مالی، علی رسولی‌زاده با اشاره به فعالیت و عملکرد سامانه رسام  گفت: این سامانه دسترسی سریع و آسان به اطلاعات صندوق‌های سرمایه‌گذاری را فراهم کرده و با رتبه‌بندی صندوق‌ها، کار را برای سرمایه‌گذاری آسان می‌کند؛ به نحوی که برای کسانی که قصد سرمایه‌گذاری سودآور و مطمئن را داشته باشند که رشد اقتصادی کشور را هم در پی داشته باشد، مفید خواهد بود. خصوصا که در زمینه سرمایه‌گذاری سودآور و مطمئن، بورس بهترین گزینه است، هر چند این نوع سرمایه گذاری به تخصص و زمان زیادی نیاز دارد.

به گفته رسولی زاده، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، این کار را برای عموم افراد جامعه که دانش و وقت کافی در این زمینه را ندارند، انجام می‌دهند که بر این اساس، سامانه رسام، اطلاعات ۲۰۰ صندوق فعال در کشور را به صورت یک‌جا، به‌روز و نموداری و با امکان مقایسه در اختیار سرمایه‌گذاران می‌گذارد و امکان سرمایه‌گذاری آنلاین برای برخی صندوق‌ها را هم فراهم کرده است.

وی افزود: چنین سامانه‌ای با این ویژگی‌ها، منحصر به فرد است و نمونه دیگری ندارد. همچنین سامانه ایرابو، همین خدمت را در حوزه اوراق بدهی به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد.

وی خاطر نشان ساخت: در حالی که حجم و گستره مسائل اقتصادی که مردم با آن دست به گریبان هستند، بسیار بالا است، متأسفانه سواد مالی مردم برای مواجهه با این مسائل در سطح مناسبی نیست و همچنین دسترسی مردم به اطلاعات و راهنمایی‌های ساده و کاربردی وجود ندارد؛ اما انجام این کار، مستلزم پرداختن و فراهم کردن دو رکن اساسی شامل ایفای نقش دستیاری و انجام آن به صورت هوشمند است که جمع این موارد با ارائه سامانه‌های مالی امکان‌پذیر است که هوش مصنوعی، اساس چنین کاری به شمار می‌رود.

رسولی زاده گفت: آکادمی هوش مالی به عنوان یکی از زیر مجموعه های مرکز پردازش اطلاعات مالی، به دنبال ارتقاء سطح سواد مالی در جامعه است؛ کاری که با ارائه منابع علمی و آموزشی معتبر در حوزه سواد مالی آغاز و تاکنون ۴۷ جلد کتاب در همین راستا تهیه و منتشر شده که برخی از آن‌ها برای مخاطب کودک و نوجوان، برخی برای سیاستگذاران و برخی برای بزرگسالان مناسب است؛ ضمن اینکه تعداد این کتاب‌های علمی و آموزشی تا سال آینده به بیش از ۱۰۰ کتاب خواهد رسید؛ این در حالی است که سایت آکادمی هوش مالی نیز مطالب متنوعی را به صورت دسته‌بندی‌شده ارائه می‌کند و آکادمی، نماینده بنیاد بانک‌های اشپارکاسه برای آموزش بازی کسب و کارهای کوچک در ایران است.

وی در ادامه در مورد سایر فعالیت‌ها و سامانه‌های طراحی شده بر اساس چارچوب های مد نظر سواد مالی گفت: سامانه‌های اعتبارسنجی مرآت، رسام، ایرابو و سپام طراحی شده است؛ به عنوان نمونه سامانه اعتبارسنجی مرآت توانسته در مدت حدود دو سال، بیش از دو میلیون نفر را اعتبارسنجی کند؛ چراکه نیاز به اعتبارسنجی به این موضوع برمی‌گردد که فروشنده‌ها برای فروش اقساطی محصولات خود، اجاره املاک یا حتی پرداخت تسهیلات بانکی، باید مطمئن به بازپرداخت اقساط و وجوه مالی مربوطه شوند که بر  این اساس، همه این افراد می‌خواهند از اعتبار طرف مقابل‌شان اطمینان پیدا کنند که آیا این فرد، پول را در موعد مقرر پرداخت می‌کند یا خیر و به عبارتی هر جا قرار است خدمتی به صورت اعتباری یا نسیه یا مدت‌دار ارائه شود، نیاز به اعتبارسنجی وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بانک‌ها و مؤسسات گوناگونی در حد محدودتری چنین کاری را انجام می‌دهند؛ ولی سامانه مرآت با بیش از دو میلیون اعتبارسنجی، مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بازیگر این عرصه است که بر این اساس، همه مراحل اعتبارسنجی در این سامانه، با استفاده از سایت یا اپلیکیشن مرآت، به صورت غیرحضوری انجام می‌شود و بر اساس نتایج این اعتبارسنجی‌ها تاکنون بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

وی همچنین گفت: سامانه مرآت در تمام استان‌های کشور، نمایندگانی دارد تا کارها با سرعت و دقت بالایی انجام شود و افراد می‌توانند در تمام طول فرایند اعتبارسنجی، هر سؤالی داشته باشند، با متخصصان مرکز تماس مرآت، تماس بگیرند؛ این در حالی است که انجام این حجم از اعتبارسنجی آن هم به صورت غیر حضوری باعث شده از چندین میلیون سفر شهری بیهوده و ایجاد آلودگی و ترافیک برای دریافت تسهیلات و ارائه وثیقه‌های سنگین جلوگیری شود و این به معنای صرفه‌جویی ماهانه، ۷۰ هزار ساعت در زمان، ۴۰۰ هزار کیلومتر در جابجایی و ۱۴ تن در مصرف کاغذ است.

رسولی زاده خاطرنشان کرد: علاوه بر این، ریسک تأخیر یا عدم بازپرداخت برای بانک‌ها و شرکت‌هایی که به صورت اعتباری یا مدت‌دار خدمات ارائه می‌کنند کاهش پیدا می‌کند و با نگاهی کلان‌تر از حجم پرونده‌های حقوقی و درگیری‌های اجتماعیِ ناشی از بدحسابی‌ها کم می‌شود.

وی افزود: سامانه‌ها و زیربخش‌های دیگری هم وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به سامانه ثبت‌یار برای انجام کارهای ثبتی به صورت غیرحضوری و سپام که مرتبط با سامانه اطلاعات سهام است، اشاره کرد.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی