وبسایت گجتنیوز - محمدمصطفی آسیابی: در سالی که گذشت گوشیهای انعطاف پذیر زیادی از سامسونگ گرفته تا موتورولا را شاهد بودیم. در ادامه قصد داریم بررسی کوتاهی از بهترین گوشیهای انعطاف پذیر سال ۲۰۱۹ داشته باشیم و نگاهی به گوشیهای ۲۰۲۰ بیندازیم.
شاید بتوان گفت گوشیهای انعطاف پذیر همان اتفاق جدید و بزرگی است که برای ایجاد انقلابی در دنیای تلفنهای هوشمند، پتانسیل کافی را دارد. درست همانند زمانی که انقلابی همهگیر در تولید موبایل با پردازندههای دو هستهای ایجاد شد، در سال ۲۰۱۹ نیز کمپانیهای زیادی دست به تولید گوشیهای منعطف زدند، از سامسونگ و ال جی گرفته تا موتورولا و حتی کمپانیهایی که در دنیای اسمارت فونها حرفی برای گفتن نداشتند. اما بهترین گوشیهای انعطاف پذیر سال ۲۰۱۹ کدامند و آیا میتوانیم در آیندهای نه چندان دور شاهد بهبود و رونق آنها در بازار باشیم؟ با ما همراه باشید تا برای سوالات بالا پاسخی پیدا کنیم.
بهترین گوشیهای انعطاف پذیر سال ۲۰۱۹
Royole FlexPai
گوشی فلکس پای به عنوان اولین نمونه از گوشیهای منطعف در جهان شناخته میشود که در ژانویه ۲۰۱۹ معرفی شد. در واقع این گوشی نسخهای آزمایشی بوده تا فقط لقب اولین موبایل انعطاف پذیر را به چنگ بیاورد و ارزش خرید چندانی ندارد. فلکس پای مجهز به چیپست اسنپدراگون ۸۵۵ و نمایشگری ۷.۸ اینچی با پنل AMOLED شده، اما در دست گرفتن آن راحت نیست و البته ظاهر دلچسبی هم ندارد. درباره عجول بودن کمپانی سازنده به بیان این موضوع بسنده میکنیم که فلکس پای نه تنها به ابعاد یک موبایل در نمیآید و به خوبی جمع نمیشود، بلکه هنگام باز بودن نیز سطح صافی ندارد و نمیتوان از آن کارایی یک تبلت را داشت.
با همه این تفاسیر فلکس پای ۱۳۰۰ دلار قیمت خورده که تنها به واسطه اولین بودن آن است و نه بیشتر؛ گرچه سازنده آن میتواند در آینده با توسعه این دیوایس وارد عرصه رقابت شود.
Samsung Galaxy Fold (سری اول)
پس از فلکس پای نوبت به سامسونگ رسید تا تنور این رقابت را داغ کند. گلکسی فولد با نمایشگر اولیه ۷.۳ اینچی و ثانویه ۴.۶ اینچی در آپریل ۲۰۱۹ معرفی شد. اگر حاشیه بسیار زیاد و بدون توجیه اطراف نمایشگر ۴.۶ اینچی را در نظر نگیریم، احتمالا گلکسی فولد پس از نوت ۷ یکی از فاجعهبارترین محصولات سامسونگ تا کنون بوده است.
روی صفحه نمایش ۷.۳ اینچی لایهای قرار داده شده بود که کاربران بدون اطلاع از ماهیتش آن را جدا میکردند و شاید در نگاه اول نوعی محافظ صفحه تلقی میشد، اما پس از آن کارکرد دستگاه به شدت افت میکرد و عملا گلکسی فولد را غیر قابل استفاده میکرد. بدین ترتیب طراحان و مهندسان کرهای بار دیگر به پای میز طراحی رفتند تا مشکلات نسل اول این گوشی را مرتفع کنند.
Huawei Mate X
در سوی دیگر، چینیها با میت ایکس شمشیر خود را از رو بسته و برای حذف رقیبانشان آماده بودند. هواوی در فوریه ۲۰۱۹ دست به معرفی گوشی انعطافپذیرش زد و عرضه به بازار آن را به ماه ژوئن موکول کرد. اما با خبرساز شدن مشکلات گلکسی فولد، چینیها نیز دست نگه داشتند و به منظور انجام تستهای بیشتر، عرضه میت ایکس را تا ماه سپتامبر و در نهایت تا نوامبر به تعویق انداخت و تنها برای بازار چین آن را روانه بازار کرد؛ در حالی که هنوز هم تاریخ عرضه جهانی آن نامشخص است.
با این وجود نمونههای اولیه میت ایکس در شرایط گوناگون مشاهده شدهاند و طراحی آن زیبا و دلرباست. برخلاف گلکسی فولد، میت ایکس رو به بیرون تا میشود و لبههای نمایشگر پشت به پشت یکدیگر قرار میگیرند. نماینده هواوی از چیپست سریع کایرین ۹۸۰ بهره میبرد که با ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی همراه شده تا کاربر احساس کمبودی در آن احساس نکند. بنظر میآید میت ایکس تا به اینجای کار بهترین گوشی منعطف سال ۲۰۱۹ بوده که برای شکست دادن آن به حریفانی قدرتمندتر از امثال گلکسی فولد نیاز است.
نکتهای که ممکن است طرفداران اندروید را از میت ایکس زده کند عدم پشتیبانی آن از سرویسهای گوگل نظیر جیمیل و پلی استور است و در واقع این گوشی قربانی اختلافات میان گوگل و شرکت سازنده میشود. هواوی برچسب قیمت فضایی ۲۶۰۰ دلاری را روی میت ایکس زده و باید تا زمان عرضه جهانی آن صبر کنیم تا ببینیم آیا این گوشی میتواند عملکردی به سرسام آوری قیمتش داشته باشد یا خیر.
Microsoft Surface Duo
احتمالا بزرگترین سورپرایز دنیای گوشیهای انعطافپذیر، حضور مایکروسافت در این صنعت برشمرده میشود. سرفیس دو اسمارت فون جدیدی از ردموندیها بوده که برخلاف انتظار از سیستم عامل اندروید استفاده میکند. این گوشی که در رویداد سرفیس ۲۰۱۹ از آن پردهبرداری شد مجهز به دو نمایشگر ۵.۶ اینچی است که با دو لولا به یکدیگر متصل میشوند و قابلیت چرخش ۳۶۰ درجهای را فراهم میکنند، بدین ترتیب کاربر میتواند به راحتی بین حالات مختلف آن سوییچ کند.
این تمام آن چیزی بود که میتوان درباره سرفیس دو گفت. گرچه نمیتوان منکر طراحی فیزیکی خوب و نقاط قوت سخت افزاری و سیستم عامل اندرویدی آن شد، اما Duo برگ برندهای ندارد و بیشتر شبیه به یک پروتوتایپ است تا یک محصول تجاری.
عرضه این گوشی برای سال آینده برنامهریزی شده تا توسعهدهندگان زمان کافی برای طراحی اکوسیستم مناسب Duo در اختیار داشته باشند. مایکروسافت به منظور پیشگیری از مشکلات گلکسی فولد و به طور کلی نمایشگرهای منعطف، دست به راهکاری قدیمی زده و نمایشگر را به دو قسمت مجزا تقسیم کرده است، همانند آنچه در Kyocera Echo و ZTE Axon M دیده بودیم. با این وجود احتمال موفقیت Duo نیز وجود دارد و تنها زمان میتواند درصد این احتمال را تعیین کند.
Samsung Galaxy Fold (سری دوم)
در سپتامبر ۲۰۱۹ سامسونگ با گلکسی فولد به بازار گوشیهای انعطافپذیر بازگشت و این بار قسمتهای حساس را مستحکم کرد و با قرار دادن قطعات پلاستیکی جدید مانع از بیرون زدگی لایه روی نمایشگر شد. خوشبختانه تغییرات کرهایها موثر واقع شده و میتوانیم به کارکرد چندین ساله گلکسی فولد بدون هیچ مشکلی امیدوار باشیم.
پس از کنار زدن مشکلات گلکسی فولد، حالا کاربران میتوانند تجربهای کامل از کار با این گوشی را داشته باشند. شاید بتوانیم بگوییم لقب کارآمدترین و یکی از بهترین گوشیهای انعطاف پذیر سال ۲۰۱۹ واقعا برازنده گلکسی فولد بوده و سامسونگ نه تنها به طراحی ظاهری بلکه به قابلیتهای نرم افزاری نیز توجه ویژهای داشته، به طوری که حرکت در میان دو قسمت نمایشگر راحت و بدون مشکل بوده و کاربر میتواند سه اپلیکیشن را به طور همزمان و در کنار هم روی فولد باز کند.
گرچه فولد هم نقاط ضعف خودش را دارد و طراحی ضخیم و نه چندان خوش دست و البته نمایشگر بسیار کوچک ۴.۶ اینچی آن توی ذوق میزند، اما سامسونگ با محصول جدیدش میتواند افقهای جدیدی در این صنعت ایجاد کند. ناگفته نماند قیمت ۲۰۰۰ دلاری این گوشی نیز ممکن است هر طرفدار تکنولوژی را نسبت به خرید فولد دو دل کند.
LG G۸X ThinQ
ال جی در گوشی منعطفش جسارت بسیار کمتری نسبت به سامسونگ یا هواوی به خرج داده و از همان فرمول مایکروسافت در جی ۸ ایکس تینکیو استفاده کرده است. با اتصال دو نمایشگر ۶.۴ اینچی با پنل OLED توسط دو لولا به یکدیگر، قابلیت چرخش ۳۶۰ درجهای برای این گوشی فراهم شده و کاربر میتواند در حالتهای خاصی دو اپلیکیشن کاملا مجزا را در هر نمایشگر اجرا کند، یا از یک نمایشگر به عنوان کیبورد یا گیمپد بهره بگیرد. جی ۸ ایکس را میتوانیم اولین گوشی مجهز به نمایشگر دوگانه بنامیم که از قدرت پردازشی کافی برای استفاده از تمامی قابلیتها برخوردار است.
بدون نمایشگر ثانویه، جی ۸ ایکس یک پرچمدار حوصله سر بر ۸۰۰ دلاری است. اما زمانی که جادوی این گوشی نمایان میشود کمتر کسی از کار با این گوشی ناراضی خواهد بود. در واقع جی ۸ ایکس پلی میان دیروز و فردای تکنولوژی به حساب میآید.
Motorola Razr
زمانی که شایعات درباره گوشی منعطف موتورولا به اوج خود رسید، این کمپانی دست به معرفی نسل جدید Razr زد. ریزر جدید یادآور گوشی Razr V۳ بوده که در زمان خود یکی از زیباترین و خاصترین گوشیهای بازار محسوب میشد و موتورولا با بازطراحی آن و ایجاد حس نوستالژی در خریداران قصد دارد فروش این دیوایس را افزایش دهد. ریزر کوچکترین گوشی انعطافپذیر است که تا به امروز ساخته شده، ولی به همین دلیل توانایی ایفای نقش تبلت را ندارد، امری که گوشیهای منعطف را به آن میشناسند.
موتورولا برای ریزر قیمت ۱۵۰۰ دلاری برگزیده که در مقایسه با سایرین به طور قابل ملاحظهای کمتر است. این کمپانی چینی-آمریکایی برای محصول جدیدش از چیپست میانرده اسنپدراگون ۷۱۰ استفاده کرده و شاید یکی از دلایل قیمت رقابتی آن، عدم بهرهگیری از چیپست پرچمدار اسنپدراگون باشد. موتورولا با ریزر جدید نشان داد هنوز هم میتواند گوشیهای میانرده خوبی تولید کند و حتی ممکن است در آیندهای نه چندان دور صنعت موبایلهای انعطافپذیر را وارد مسیر جدیدی کند.
Samsung Galaxy Fold ۲ (ناشناس)
در حالی که هنوز گلکسی فولد با تمامی مشکلاتش در صدر اخبار قرار دارد، اما کرهایها پاشنه کفشهایشان را بالا کشیدهاند تا برای گلکسی فولد ۲ آماده شوند. با توجه به شایعات و گزارشهایی که از گوشی منطعف آتی سامسونگ به دست رسیده، فولد ۲ بیشتر شبیه به یک گوشی تاشو خواهد بود و به صورت عمودی باز یا بسته میشود؛ بدین ترتیب به واسطه ابعاد جدیدش خیلی راحتتر در جیب جای میگیرد. متاسفانه اطلاعات دیگری نظیر مشخصات سخت افزاری، ابعاد دقیق و تاریخ عرضه آن هنوز منتشر نشده است.
Xiaomi Mi Fold (ناشناس)
شنیدهها میگویند شیائومی از ژانویه ۲۰۱۹ در حال کار بر روی یک گوشی انعطافپذیر با طراحی انقلابی بوده است. همانطور که در تصویر دیده میشود در حالت اسمارت فون نمایشگر از دو جهت به سمت بیرون تا شده و در حالت تبلت نیز نسبت نمایشگر شبیه به مربع است تا مستطیلی که در تبلتها دیده بودیم.
گفته میشود شیائومی گوشی آیندهاش را ۱۰۰۰ دلار قیمت خواهد گذاشت، درست مانند سایر محصولاتش که قیمت رقابتی دارند. در حال حاضر با هزار دلار میتوان یک پرچمدار معمولی که از طراحی انعطافپذیر برخوردار نیست خریداری کرد. درباره ابعاد، مشخصات سخت افزاری و حتی نام دیوایس هنوز اطلاعی در دست نیست.
TCL Trifold (ناشناس)
ترای فولد با ظاهر آکاردئونی خود در جدیدی به سوی طراحیهای خلاقانه گشوده است. همانند گوشی احتمالی شیائومی، Trifold نیز از دو نقطه جمع میشود و به نظر میرسد طراحی ظریف و باریکی داشته باشد. این گوشی منعطف هنوز در مرحله نسخه آزمایشی بوده و هنوز اطلاعاتی درباره طراحی نهایی و مشخصات آن وجود ندارد.
گرچه تکنولوژی گوشیهای انعطافپذیر از سال ۲۰۱۷ در دسترس بوده، اما به تازگی عملی شده و هنوز هم جای کار زیادی دارد. با این وجود این صنعت با سرعت بالایی در حال تکامل و پیشرفت بوده و امیدواریم در نهایت منجر به ایجاد انقلاب جدیدی در دنیای اسمارت فونها شود.
منبع: PhoneArena