از هفته گذشته و پس از سقوط هواپیمایی اوکراین در آسمان تهران، تورهای ورودی از کشورهای مختلف جهان به ایران یکی پس از دیگری در حال کمتر و یا لغو شدن هستند.
به گزارش خبر فوری، در پی وقوع حوادث اخیر در کشور آمار گردشگران خارجی با کاهش چشمگیری روبرو شد و تقریبا تمامی تورهای بلوک غرب که قصد سفر به ایران را داشتند، سفر خود را لغو یا به تعویق انداختند.
به گفته رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی پس از سانحه سقوط هواپیمای اوکراین ، تورهای ورودی از آمریکا و کانادا ۱۰۰ درصد، تورهای استرالیا و حوزه اقیانوسیه ۸۰ درصد، تورهای ورودی از اروپا ۶۰ درصد و تورهای ورودی آسیا ۶۰ درصد سفرهای خود به ایران را لغو کردهاند.»
حرمت الله رفیعی پیشتر در این باره گفته بود : بیش از ۷۰ درصد تورهای ورودی به ایران درخواست کنسلی دادهاند و احتمالا در روزهای آینده شاهد کاهش تعداد گردشگران ورودی نیز خواهیم بود.
از سوی دیگر فخری رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی فارس نیز لغو تورهای گردشگری استان را تایید کرده و اتفاقات اخیر را دلیل این تاثیرات منفی بر صنعت گردشگری دانستهاست.
تاثیر اتفاقات سیاسی و نظامی برصنعت گردشگری
معاون گردشگری میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه حدود 90 درصد تورها گردشگری از تهران وارد کشور میشوند، گفت: تنها تعداد اندکی از گردشگران از ورودی های استان وارد فارس و شیراز می شوند.
سید موید محسنی نژاد در گفت و گو با «ایلنا» با اشاره به اینکه اتفاقات روزهای اخیر سبب شده میزان ورود گردشگران کاهش یابد، افزود: اتفاقات در حوزه سیاسی، نظامی تاثیرات زیادی را بر حوزه گردشگری میگذارد به همین دلیل رونق و توسعه گردشگری نیازمند یک محیط آرام است.
وی ادامه داد: محیط آرام باعث می شود تا گردشگران بتوانند از فضای گردشگری ایران و آثار تاریخی لذت ببرند.
محسنینژاد با اشاره به اینکه اتفاقات نظامی بیشک تاثیر منفی بر روی گردشگری دارد،اضافه کرد: احساس امنیت و ثبات در کشورهای مورد هدف گردشگران سبب افزایش و رونق صنعت توریسم میشود.
رئیس جامعه هتلداران استان نیز با اشاره به اتفاقات اخیر در کشور و تاثیر آن بر صنعت گردشگری گفت:همه گردشگران خارجی که برای عید امسال (نوروز 99 ) در استان هتل رزرو کرده بودند با توجه به شرایط کنونی آن را لغو کردند.
سید حسن سیادتان در گفت و گو با «ایلنا» و با اشاره به اینکه تمام هتلهای استان در حال ورشکستگیاند افزود: عواملی مانند اتفاقات اخیر و گرانی بنزین سبب شد افراد از سفرهای هوایی و زمینی منصرف شوند.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی دولت باید برای رونق هتلها تمام قد از آنها حمایت کند، بیان کرد: متاسفانه نه تنها تا کنون حمایتی ندیدیم که با توجه به وضعیتی که گریبان هتلهای استان را گرفته ، ادارات و سازمانهایی مانند تامین اجتماعی و دارایی مشکلاتی را هم برای ما ایجاد کردهاند.
هتلهای فارس فعلا نیروهای خود را تعدیل نکرده اند
سیادتان با اشاره به اینکه هتلهای فارس تاکنون نیروهای خود را تعدیل نکردهاند، افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند هیچ بعید نیست بسیاری از هتلداران مجبور به این کار شوند و بخشی از نیروهای خود را تعدیل کنند هر چند تمام تلاش هتلها برای حفظ نیروهای خود است اما رونق این بخش نیازمند حمایت سازمان ها و ادارتی مانند تامین اجتماعی، دارایی، اداره کل کار و رفاه اجتماعی ،آب، برق و گاز است.
رئیس جامعه هتلداران استان فارس ادامه داد: گردشگران خارجی برای سفر به ایران هتلهای استان را از 10 فروردین تا اواسط اردیبهشت رزرو کرده بودند که متاسفانه اتفاقات اخیر سبب شد گردشگران بدون استثنا رزروها را کنسل کنند.
فاجعه برای هتلداران استان
سیادتان سپس از لفو سفرهای گردشگران عربی که برای درمان به فارس می آمدند پرداخت و افزود : پس از اتفاقات اخیر گردشگران حوزه خلیج فارس نیز که برای درمان اقدام به رزرو هتل در استان و شیراز کرده بودند آنها نیز از ورود به ایران و استان صرف نظر کردهاند.
رئیس جامعه هتلداران استان فارس در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها 5 درصد هتلهای استان تکمیل شدهاند، افزود: این موضوع یک فاجعه برای هتلداران است زیرا صاحبان هتل نمیتوانند چراغ هتل ها را خاموش و در آنجا را ببندند.
تشکیل کمیته بحران برای آژانسهای مسافرتی
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی استان فارس با اشاره به اینکه بیشتر تورهای گردشگری خارجی کنسل شده گفت:اگر چه در شرایط فعلی آمار دقیقی از کنسلی تورهای گردشگری در دسترس نداریم اما شواهد نشان می دهد بیش از 70 درصد تورهای گردشگری استان کنسل شده، به نظرم دولت باید برای رونق گردشگری و کمک به آژانسهای مسافرتی کمیته بحران تشکیل دهد.