جزییات سقوط هواپیمای اوکراینی را شفاف توضیح دهید/ مردم از مسئولان عصبانی و ناراحت هستند / چرا هیچ مرجعی مسئولیت توقف پرواز‌ها را قبول نمی‌کند؟

نماینده‌ای که ۵۰ تومان رای می‌خرد، رای خود را به یک سفر می‌فروشد/ عده‌ای رای خود را ارزان می‌فروشندصبح روز چهارشنبه بود که مردم کشور با خبر سقوط هواپیمای ۷۳۷ هواپیمایی اکراین بیدار شدند؛ با اینکه تمام شواهد نشان از هدف قرار گرفتن این پرواز داشت، به شدت از سوی مسئولان کشوری و لشکری تکذیب شد و هیچ کس زیر بار آن نرفت.

به گزارش «تابناک»؛ تا اینکه سرانجام صبح امروز بعد از سه روز وقفه، ستاد کل نیرو‌های مسلح، طی بیانیه‌ای مسئولیت آن را پذیرفت و اعلام کرد، این هواپیما توسط سیستم پدافند داخلی و به اشتباه ساقط شده است.

یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه تاخیر در اعلام علت حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی اتفاق جبران ناشدنی است، گفت: مردم بعد از این حادثه، از مسئولان عصبانی و ناراحت شده اند که نباید به آن نگاه امنیتی و ضدیت با نظام داشت. سعی نکنید همه چیز را با یک عذرخواهی و قبول مسئولیت تمام کنید.

علیرضا رحیمی در گفت‌وگو با تابناک در واکنش به سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی به دلیل اصابت موشک و به دنبال آن درگذشت ١٧۶ سرنشین آن اظهار کرد: اینکه علت بروز حادثه یعنی شلیک به هواپیما با تاخیر دور روزه اعلام می‌شود، نقطه عطف و ضربه اساسی به اعتماد مردم به گزارش‌های مسئولان در حوادث مختلف وارد کرده و به آن بعد ملی می دهد؛ فراتر از آن می‌تواند گزارش های ایران را در خصوص موضوعات مختلف تحت‌الشعاع قرار دهد.

وی با اشاره به پذیرش اشتباه رخ داده توسط سپاه گفت: اینکه مسئولان سپاه، مسئولیت این حادثه را قبول کردند، نکته مثبتی است، اما چرایی حادثه و خطایی که در نوع خود ـ نه فقط در ایران که در دنیا بی سابقه بوده ـ مردم را بیشتر نگران و عصبانی کرده است. آن‌ها منتظر شنیدن توضیحات بیشتری هستند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به توضیحات سردار جلالی، رئیس پدافند غیرعامل در برنامه تلویزیونی و سردار سلامی فرمانده سپاه در جلسه غیر علنی مجلس گفت: آن‌ها توضیحاتی درباره حساسیت آسمان ایران بعد از حمله موشکی به پایگاه‌های آمریکا در عراق و پرواز هواپیما داشتند. با توجه به وجود چنین حساسیتی که آسمان ایران را در حالت جنگی قرار می‌داده، انتظار مردم، توقف پرواز‌های مسافربری است؛ حال اینکه هیچ مرجعی مسئولیت توقف پرواز‌ها را قبول نمی کند، باعث افزایش ابهامات و ناراحتی مردم می‌شود؛ بنابراین، باید برای جلوگیری از تشدید ناراحتی مردم و مدیریت فضای کشور، توضیحات و جزییات بیشتری به مردم داده شود.

رحیمی با تاکید بر اینکه باید اصل صداقت و اطمینان در ارایه گزارش هایی به مردم، دستگاه‌ها و حتی رهبری رعایت شود، افزود: در مقطع فعلی، چاره‌ای جز ارایه گزارش های شفاف درباره علت وقوع این حادثه برای بازیابی افکار عمومی وجود ندارد؛ حتی ممکن است این اقدام ابعاد نظامی و امنیتی هم داشته باشد که این توضیحات را محدود کند؛ اما در این فضایی که بی سابقه همه مردم متاثر، عصبانی و ناراحت هستند، باید توضیحات حداکثری داده شود.

وی محاکمه قاصرین، مقصرین و مسببین را انتظاری روشن و سازمانی و استاندار دانست و گفت: اگر در ارزیابی‌های اولیه قصور مسئول و یا فرماندهی محرز شد، قطعا برکناری‌اش می‌تواند جزو اولین کارها باشد.

این عضو شورای مرکزی فراکسیون امید در واکنش به ابهاماتی درباره اطلاع رئیس‌جمهور از این اتفاق اظهار کرد: رئیس‌جمهور اطلاع نداشته است، مجموعه نظامی مطلع بودند و خارج از مجموعه نظامی به هیچ کسی اعم از دولت، صدا و سیما و سازمان هواپیمایی اطلاعی داده نشده است. بعد از وقوع حادثه، در درون نیرو‌های مسلح گفته می‌شود و به بیرون از آن چیزی نگفتند و اینکه سردار حاجی زاده هم گفته که بعد از از این حادثه به مقام بالاتر اطلاع داده منظورش مقام بالاتر نظامی است.

وی مجددا با تاکید بر اینکه اطلاعی به دولت و مجموعه سازمان هواپیمای کشوری داده نشده افزود: جمع بندی نهایی به اطلاع رئیس‌جمهور می‌رسد که او هم در پیامی مردم را در جریان قرار می دهد.

رحیمی در واکنش به اعتراض‌های مردم بعد از وقوع از علت این حادثه گفت: عصبانیت و نگرانی مردم کاملاً بجا و بحق است، ولی نباید به این عصبانیت و نگرانی با نگاه امنیتی و ضدیت با نظام نگریسته شود. مردم بجد از مسئولان دلخور و نگران هستند و باید این دلخوری از طرف مسئولان پاسخ داده شود. وقتی پاسخ اولیه قانع کننده نیست، قاعدتاً لازم به توضیحات تکمیلی است پس صرف عذرخواهی و اظهار شرمندگی مسئولین و اظهار اینکه مسئولیت را می‌پذیریم، جبران مافات نمی‌شود.

وی در پایان تاکید کرد: هیچ چیزی نمی‌تواند جبران از دست دادن این عزیزان شود؛ اما چون این حادثه همه مردم را متاثر و ناراحت کرده، جبران آن فقط یک عذرخواهی و قبول مسئولیت نیست؛ لذا هر چه صادقانه‌تر به مردم توضیح داده شود، آن‌ها بیشتر قانع خواهند شد؛ البته که در هر صورت خلأ پدید آمده در اعلام وقوع حادثه، جبران نکردنی است.

برچسب ها:

مجلس