بیماری «آنفلوآنزا» در کشور مهار شده است

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت‌ بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در شبکه خبر درباره «آخرین ضعیت بیماری آنفلوآنزا در کشور»، اظهار داشت:‌ از اواخر مهر سال جاری شاهد افزایش میزان بروز بیماری آنفلوآنزا در کشور بودیم که مؤید همه‌گیری این بیماری در کشور بود؛ البته با توجه به هشدارهایی که سازمان بهداشت جهانی در این خصوص اعلام کرده بود، این موضوع دور از ذهن نبود.

وی ادامه داد: با توجه به بررسی همه‌گیری این بیماری توسط سامانه رصد ما، اینطور محاسبه می‌شود که در شرایط فعلی شاهد همه‌گیری بیماری آنفلوانزا در کشور نیستیم و عملاً این بیماری کنترل شده است. 

رئیس اداره مراقبت‌های بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزا بیماری است که حتی در فصول گرم مانند تابستان و بهار نیز می‌توان موارد آن را در کشور شاهد بود، گفت: مردم باید نکات پیشگیری‌کننده از این بیماری را مورد توجه قرار داده و در کل روزهای سال به رعایت آن بپردازند؛ مانند شستن دست‌ها و رعایت بهداشت فردی.

عرفانی با اشاره به بیماری نوع B آنفلوآنزا، افزود: بیماری آنفلوانزا چهار نوع ویروس دارد که شامل: A, B, D و C است. آنچه در همه‌گیری مطرح است، نوع A و B بود. نوع A بین انسان و حیوان مشترک است و نوع B فقط بین انسان‌ها وجود دارد؛ ضمن اینکه در نیمکره شمالی، کشورهای آمریکای شمالی و کانادا با نوع B این بیماری درگیر بوده، اما در خاورمیانه و ایران نوع A ویروس آنفلوآنزا شیوع دارد. 

وی متذکر شد: آنچه در هفته‌های اخیر با آن روبه‌رو بودیم، افزایش نسبت درصد نوع B ویروس به نوع A است، اما اکنون ویروس غالب نوع A است؛ ضمن اینکه باید گفت نسبت ویروس نوع B در حال افزایش است. 

رئیس اداره مراقبت‌های بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تأکید کرد: به طور کامل همه‌گیری ویروس آنفلوانزا در کشور مدیریت شده و واحدهای بهداشتی و درمانی آمادگی درمان یا بستری افراد مبتلا را دارند و کمبودی از نظر تأمین دارو نداریم. 

عرفانی با اشاره به تفاوت بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا، اشاره کرد: عفونت‌های خاص تنفسی و ایجاد مشکلات مغزی و تنگی نفس از جمله نشانه‌های بیماری آنفلوآنزاست که در صورت بروز این نشانه‌ها در فرد، بیمار را واجد شرایط بستری شدن می‌کند که البته 2 تا 3 درصد موارد ابتلا را شامل می‌شود که از این میزان 10 تا 20 درصد نیازمند بستری در بخش ICU هستند و اگر فرد به این مرحله برسد، ممکن است 30 درصد جانش به خطر بیفتد. 

وی با اشاره به وضعیت  مناطق سیل‌زده در کشور، ابراز داشت: مردم در قسمت شرقی هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان درگیر سیل بوده و زیرساخت‌های خدمات اجتماعی این مناطق آسیب دیده است؛ در نتیجه باید بتوانیم زیرساخت‌های مواصلاتی را فراهم کرده و ارائه خدمات بهداشتی را در اولویت قرار دهیم؛ ضمن اینکه مردم باید رعایت بهداشت فردی را نیز داشته باشند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی