به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلیمیل، نتایج تازهترین بررسی محققان حاکی از آن است خوردن وعدههای غذایی آخر هفته در زمانهای دیر افراد را چاق میکند.
پژوهشهای میدانی نشان میدهد تعطیلیهای آخر هفته منجر به دیر صبحانه خوردن و مصرف دیگر وعدههای غذایی میشود.
به گفته کارشناسان، ساعتهای بیولوژیکی متابولیسم را برای تجزیه مواد غذایی در زمان مشخص آماده میکنند و مصرف غذا ۳.۵ ساعت دیرتر از حد معمول منجر به چاق شدن افراد میشود.
دانشمندان این تحقیق تأکید میکنند، مصرف دیرتر غذا در روزهای آخر هفته، حتی اگر میزان دریافتی کالری با دیگر روزها برابر باشد منجر به چاقی افراد میشود.
دانشمندان دریافتند افرادی که در تعطیلات آخر هفته سه و نیم ساعت دیرتر غذا میخورند، ۱.۳ واحد BMI بالاتر دارند.
به گفته کارشناسان علمی، چاقی در این دسته از افراد حتی با وجود کیفیت خوب غذا، ورزش و خواب کامل در آخر هفته رخ میدهد و این تنها به علت ساعت بیولوژیکی بدن برای مصرف غذا است.
محققان میگویند اختلال در برنامههای غذایی معمولی باعث چربی اضافی در اطراف دور کمر میشود.
پژوهشگران دانشگاه بارسلونا در توضیح این بررسی میگویند: ساعتهای بیولوژیکی ما، موسوم به سیستمهای شبانه روزی، متابولیسم را برای تجزیه مواد غذایی در زمانهای خاص آماده میکنند.
سلولها از این طریق برنامه ریزی میشوند، بنابراین آنها میدانند چه زمانی انرژی لازم را برای جذب یا استفاده از مواد مغذی خاص صرف کنند.
محققان بیش از ۱۱۰۰ دانش آموز از اسپانیا و مکزیک را مورد بررسی قرار دادند تا به نتیجه این پژوهش دست پیدا کنند.آنها از شرکت کنندگان پرسیدند که معمولاً ناهار و شام را در روزهای آخر هفته و روزهای عادی چه ساعتی میخورند؟
این مطالعه نشان داد هرچه اختلاف زمان بین وعدههای غذایی در روزهای عادی و آخر هفته بیشتر باشد، احتمال اضافه وزن دانش آموزان بیشتر است.
ماریا فرناندا، محقق اصلی این پژوهش گفت: نتایج حاکی از آن است که افراد دارای اضافه وزن میتوانند از زمان وعدههای غذایی به عنوان روشی برای کاهش چربی استفاده کنند.
انتهای پیام/