محمد طالعی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه دولت باید با فراهم کردن زیرساختها و اجرای سیاستگذاریهای صحیح و همچنین ارائه تسهیلات در حوزه کارآفرینی به کمک دانشگاهها بیاید، گفت: درواقع اصلیترین معضل در حوزه نوآوری و کارآفرینی دانشگاهها، نبود زیرساختهای لازم در سطح کشور است.
* دولت به شرکت دانش بنیان تسهیلات بدهد
وی ادامه داد: دولت باید برای اساتیدی که شرکتهای دانشبنیان تاسیس میکنند تسهیلات ویژهای در نظر گرفته که با تشویق آنها حرکت دانشگاه را به سمت کارآفرینی سوق دهند.
* محیط دانشگاهی متناسب با فعالیت کارآفرینی نداریم
وی افزود: در حال حاضر نیروی انسانی مناسب و همچنین محیط دانشگاهی متناسب با فعالیت کارآفرینی نداریم که برای حل این مشکل باید در حوزه آموزشی دورههای کارآفرینی ایجاد کنیم و درواقع باید دروس مختلف تحصیلی را در دانشگاهها مورد بازنگری قرار داده و برنامههای درسی را تغییر دهیم. چرا که امروز برنامه درسی ما برمبنای کشور هلند است.
* باید در مقوله اشتغال با نگاه ویژهای سرمایهگذاری شود
طالعی تصریح کرد: برای ایجاد کارآفرینی در دانشگاهها نباید برای همه اعضای هیأت علمی نسخه یکسان در نظر بگیریم. چرا که همه اساتید از توانایی یکسان برخوردار نیستند. در حال حاضر ۸۰ درصد مراکز رشد که برای آمادگی دانشجویان در ارائه ایده راهاندازی شدهاند نمیتواند آن تحولی که نیاز دانشجو است را ایجاد کند، امروز باید به مقوله اشتغال با نگاه ویژهای سرمایهگذاری شود.
* آموزش و پرورش در نظام آموزشی خود اصلاح شود
وی اضافه کرد: بسیاری از هیأت علمیهای دانشگاهها کارآفرین نیستند و درواقع میتوان گفت اصول کارآفرینی را یاد نگرفتهاند و نمیتوانند این موضوع را به دانشجویان آموزش داده و انتقال دهند. اگر آموزش و پرورش در نظام آموزشی خود اصلاح نشود تا ۳۰ سال دیگر هم ما نمیتوانیم به یک دانشگاه کارآفرین و نسل ۳ و ۴ تبدیل شویم.
* مهارتهای کارآفرینی را آموزش دهیم
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: برای تغییر و تحول در حوزه علم و فناوری باید یک اکوسیستم کارآفرینی راهاندازی کنیم که با استفاده از نیروی انسانی خلاق و نوآور زیرساختهای لازم و محیط تحقیق و پژوهش را ایجاد کرده و مهارتهای کارآفرینی را آموزش دهیم.
انتهای پیام/