خبرگزاری مهر - گروه استان: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون سامانههای بارشی مختلفی وارد استان چهارمحال و بختیاری شد و بسیاری از این سامانهها موجب بارشهای قابل توجهی در سطح استان شده است.
بارش برف قابل توجه در شهرستان کوهرنگ این استان در اوایل فصل زمستان پس از سالها کم بارشی در این منطقه رخ داد و برف قابل توجهی در ارتفاعات این شهرستان ذخیره شده است.
آمارها نشان میدهد، با وجود اینکه بارشهای خوبی از ابتدای مهرماه تاکنون در این استان صورت گرفته است اما جبران کمبود بارشها و خشکسالیها در این استان نبوده است. بررسیها نشان میدهد که بارشها در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۱ درصد کاهش داشته است.
با وجود اینکه تا پایان فصل بارش در این استان حدود دو ماه باقی مانده است و از طرفی طبق پیش بینیها بارش قابل توجهی نیز تا پایان سال نخواهیم داشت، خشکسالیها در این استان همچنان ادامه دارد.
میزان بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین سال زراعی گذشته ۵۱ درصد کاهش بارندگی دارد مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به بارشیهای سال زراعی جاری در این استان اظهار داشت: میانگین وزنی بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری ۱۹۸ میلی متر ثبت شده است.
شاهرخ پارسا اظهار داشت: میزان بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین سال زراعی گذشته ۵۱ درصد کاهش بارندگی دارد.
وی عنوان کرد: میزان بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین بلند مدت دوره مشابه ۲۴ درصد کاهش بارندگی دارد.
مدیر کل هواشناسی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: میزان بارندگی سال زراعی جاری چهارمحال و بختیاری نسبت به سال زراعی کامل ۶۶ درصد کاهش بارندگی دارد.
وی تاکید کرد: طبق بررسیها طی زمستان سال جاری بارشهای قابل توجهی پیش بینی نمیشود.

وی بیان کرد: در استان چهارمحال و بختیاری با تغییر اقلیم روبرو هستیم و در حالی که باید در زمستان بارشهای قابل توجهی صورت بگیرد، این مهم اتفاق نمیافتد.
مدیر کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: این استان همچنان با کمبود بارش مواجه است و کمبود بارشها در این استان جبران نشده است.
وی بیان کرد: صرفه جویی در مصرف آب و استفاده بهینه از آب در بخشهای استفاده خانگی و کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.
تغییر اقلیم موجب کاهش بارندگی در چهارمحال و بختیاری شده است
کارشناس ارشد حوزه منابع آب در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری حدود ۱۱ سال است که با خشکسالی مواجه شده است، بیان کرد: بارشها طی این ۱۱ سال کاهش قابل توجهی داشته اند.
افشین مقدس بیان کرد: این استان یکی از استانهای پر بارش کشور بوده است که هم اکنون به یکی از استانهای خشک کشور تبدیل شده است.
وی با اشاره به اینکه شاهد وقوع تغییر اقلیم در این استان هستیم، بیان کرد: بارشها در این استان در پی تغییر اقلیم نسبت به گذشته بسیار کمتر شده است و همچنین الگوی بارش نیز تغییر کرده است.

وی بیان کرد: تغییر الگوی بارش از برف به باران سبب شده است که منابع آب حاصل از بارشها در منابع زیرزمینی ذخیره نشوند و توسط رودخانهها از استان خارج شوند.
وی ادامه داد: در فصل بهار سال گذشته بارشهای بسیار خوبی در سطح استان رخ داد اما بسیاری از این منابع آب توسط رودخانهها از استان خارج شدند و این بارشها نقش کمرنگی در تقویت منابع زیر زمینی استان داشتند.
توسعه تجهیزات آبیاری نوین در اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری ضروری است
وی بیان کرد: بارش برف در سطح استان در فصل زمستان از اهمیت بسیار مهمی برخوردار است و این امر موجب تقویت منابع زیر زمینی آب استان میشود.
این کارشناس منابع آب با اشاره به تغییر الگوی بارش از برف به باران، بیان کرد: باید عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در این استان مورد توجه جدی قرار گیرد تا بتوان آب حاصل از بارش باران را به منابع زیر زمینی هدایت کرد.
وی گفت: استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی با توجه به ادامه دارد بودن خشکسالیها در این استان ضروری است.
مقدس گفت: توسعه تجهیزات آبیاری نوین در اراضی کشاورزی برای افزایش راندمان تولید با آب کمتر باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
کاهش مصرف آب از منابع زیر زمینی نقش مهمی در مبارزه با خشکسالی دارد و باید تلاش کرد که استفاده از آبهای سطحی در بخشهای مختلف شرب، کشاورزی و… در این استان مورد توجه قرار گیرد.
از طرفی تغییر الگوی کشت و توسعه کشاورزی با گیاهانی که نیاز آبی کمی دارند، میتواند زمینه ساز استفاده بهینه از آب باشد و موجب اشتغال پایدار در بخش کشاورزی این استان شود.