فارس من| برخورد با پایان‌نامه‌های تقلبی/ اهتمام ویژه‌ای در دانشگاه‌ها برای تشخیص کپی‌کاری نیست

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی کاربران فارس من با ثبت سوژه در این سامانه خواسته‌اند که «جلوی فروش و تبلیغات پایان نامه و مقاله در سطح خیابان گرفته شود».

خبرنگاران فارس در چندین نوبت این موضوع را پیگیری کرده‌اند.

داود محمدی نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت:  اشکالات جدی در این زمینه وجود دارد که باید بر اساس اصول و ضوابط جلوی این کار گرفته شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه دستگاه‌هایی که عنوان پایان‌نامه‌ها در آنجا ثبت می‌شود  باید جلوی پایان‌نامه‌هایی که تشابه دارند و از روی پایان‌نامه‌های دیگر کپی می‌شوند  را بر اساس فرایند‌های تعریف شده بگیرند.

*اشکال عمده در انجام پایان‌نامه‌های تقلبی در اجرا است

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اشکال عمده در اجراست، یادآور شد: راهنما و مشاور پایان نامه باید تشخیص دهند آیا تحقیق و تفحص به معنای واقعی انجام شده یا فرد پایان نامه را از روی پایان نامه دیگری کپی کرده است.متاسفانه اهتمام ویژه‌ای در دانشگاه‌ها نسبت به این موضوع وجود ندارد.

محمدی خاطر نشان کرد: پایان‌نامه‌ها باید به معنای واقعی مورد ارزیابی قرار بگیرند تا مشخص شود آیا دانشجو توان دفاع از پایان نامه را دارد یا خیر؟ اگر به این شکل عمل شود کار اصلاح می‌شود. 

*با پذیرش زیاد در مقاطع تحصیلات تکمیلی فضا به سمت نامناسبی می‌رود

وی با بیان این موضوع که تعداد دانشکده‌ها زیاد شده است‌،ادامه داد: با پذیرش تعداد زیادی دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی فضا به سمت و سوی استفاده نامناسب می‌رود در حالی که باید بررسی شود افرادی که می‌خواهند تحصیل کنند و مدرک بگیرند به چه میزان کارآیی دارند و آنها را مورد ارزیابی قرار داد. 

*ارزیابی‌ دانشجویان باید بنیادی‌تر باشد

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: ارزیابی‌ها باید بنیادی‌تر و اساسی‌تر انجام شود اینکه قوانین و مقررات سخت‌گیرانه داشته باشیم افراد برای رسیدن به اهداف خود راه‌حل دیگری پیدا می‌کنند. 

  انتهای پیام/