به گزارش مشرق، علیرضا زاکانی، نماینده مردم تهران در دورههای و هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات عباس عبدی در برنامه بدون توقف مبنی بر اینکه رد صلاحیتهای شورای نگهبان باعث ناکارآمدی مجلس و همچنین حضور و مشارکت کمتر مردم در انتخابات میشود، گفت: بنده معتقد هستم کاندیداها برای حضور در انتخابات نیازمند تأیید صلاحیت هستند، یعنی نامزدها باید سلامت داشته باشند.
وی، سلامت نامزدها را در پنج دسته قابل تقسیم دانست و گفت: یک نوع سلامت امنیتی است، یعنی اینکه افراد، دو تابعیتی نبوده و یا به گروههای محارب و آنها که علیه نظام و مردم اسلحه دست گرفتند مرتبط نباشند. یک نوع سلامت اعتقادی است، به این مضمون که به قانون اساسی معتقد باشند. سلامت سوم سلامت سیاسی است یعنی اینکه قانونشکن نباشند و سلامت چهارم سلامت اقتصادی، مالی و سلامت پنجم، صلاحیت اخلاقی است.
بیشتر بخوانید:
زاکانی: توجیه وعدههای عملینشده توسط روحانی توهین به مردم است
فیلم/ زاکانی: به شعور مردم توهین نکنید
زاکانی با تأکید بر اینکه شورای نگهبان وظیفه دارد این پنج نوع سلامت را لحاظ کند، تصریح کرد: اگر شورا این چند سلامت را لحاظ کرد، میشود گفت که هم مردم مشارکتشان بالا خواهد رفت و هم اینکه این اطلاعرسانی درست، تضمین سلامت مجلس خواهد بود.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم در ادامه یادآور شد: درباره اینکه عدهای علاقه دارند سلامتها لحاظ نشود تا مشارکت افزایش پیدا کند، باید گفت نقض این ادعا در تاریخ انتخابات ما وجود دارد. نمونه آن شورای دوم است، شورایی که سلامتش لحاظ نشد و حداقل مشارکت را هم در طول انقلاب اسلامی در انتخابات داشت، لذا این حرف صحیح نیست و به معنی سیاستبازی است.
زاکانی تصریح کرد: شورای نگهبان باید به وظیفهاش عمل کند و البته باید پاسخگو هم باشد و شفاف عمل کند و اگر کسانی هم خواستند، نتایج را به آنها اعلام کند تا باعث سوءاستفاده دیگران نشود.
این فعال سیاسی اصوالگرا با اشاره به اینکه رسانه، نقش مهم و فوقالعاده با اهمیتی در حوزه آگاهیرسانی و روشنگری در خصوص انتخابات دارد، تصریح کرد: نقش رسانهها به ویژه رسانه ملی از این جهت پر رنگ است که هم در دسترس عموم بوده و هم اینکه بخشی از جامعه از این طریق ارتزاق فکر میکنند.
زاکانی در ادامه عنوان کرد: البته هر چقدر تنوع دیدگاهها و نظرات و بحثهای کارشناسی بیشتر باشد عمق نفوذ و اثرش هم بیشتر خواهد شد.
نماینده ادوار مجلس، نقش رسانهها در آگاهیرسانی و شفافیت در انتخابات را مورد اشاره قرار داد و تأکید کرد: رسانهها با طرح بحثهای کارشناسی نقش بالایی در زمینه اطلاعرسانی دارند و هر برنامهای که بتواند به صورت شفاف، صحیح و منطقی افکار عمومی را رشد دهد حتماً در روند انتخابات و میزان مشارکت و حضور مردم تأثیرگذار خواهد بود.