به گزارش گروه علمی و داناین روزها به موضوع مسؤولیت اجتماعی در سراسر دنیا نگاه ویژهای میشود. صاحبنظران در سراسر دنیا اعتقاد دارند که مسؤولیت اجتماعی بهعنوان یک رکن اساسی برای تعالی مردم باید جدی گرفته شود که به همین دلیل برگزارکنندگان چهارمین اجلاس فرهنگسازمانی با رویکرد آیندهپژوهی ارزشهای اجتماعی توجه به مسؤولیت اجتماعی را بهطور ویژه در دستور کار خود قرار دادهاند. این دوره از اجلاس روزهای ۱ و ۲ بهمن در دانشگاه خاتم به همت دانشگاه خاتم، انجمن مدیریت ایران و بانک پاسارگاد برگزار میشود.
*مسئولیت اجتماعی؛ معیار توسعهیافتگی
سخنران اول این مراسم «مجید قاسمی» مدیرعامل بانک پاسارگاد است که گفت: «انسانی که ۷۰ سال زندگی میکند در حدود ۲ میلیارد و ۷ میلیون و ۵۲۰ هزار ثانیه از خدا عمر گرفته است و باید برای لحظههای زندگیاش پاسخگوی خداوند باشد. باید نسبت به همه اتفاقات پیرامون و نیازهای کوچک و بزرگ آدمهای اطراف مان حساس باشیم. با توجه به مسئولیت اجتماعی که نسبت به آدمهای جامعه داریم باید طوری وظایفمان را انجام دهیم که نتیجهاش زندگی بهتر مردم شود. مسئولیت یکی از معیارهای توسعهیافتگی است.» او در ادامه صحبت هایش توضیح داد: «متأسفانه بسیاری از بنگاههای اقتصادی و سازمانهای خدماتی مسئولیتهای اجتماعیشان را نمیشناسند یا توجهی به آن نمیکنند. بعضیها فکر میکنند که مسولیت اجتماعی فقط به کمک به خیریهها یا افراد آسیبدیده از بحرانها خلاصه میشود که باید بگویم اجرای قانون هم در راستای همین موضوع قرار میگیرد».
*توجه به تحولات فناوریهای نوین
«آذر صائمیان» دبیر چهارمین اجلاس فرهنگسازمانی با رویکرد آیندهپژوهی ارزشهای اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: «تفاوت این دوره از اجلاس با دورههای قبلی توجه به تحولات فناوریهای نوین است که رویکرد اجلاس هم بر اساس آیندهپژوهی ارزشهای اجتماعی تعیینشده است. در سازمانهای کشور ما که در حوزههای مختلف به مردم خدمت ارائه میکنند جای کار بسیار در این حوزه وجود دارد. آدمهایی که در سازمانهای مختلف فعالیت میکنند هرکدام از خانوادهشان خردهفرهنگ متفاوتی را همراه دارند که مدیریت این افراد نیاز به تخصص دارد.»
او در ادامه توضیح داد: «پدیده فنآوری بر آدمهای جامعه تأثیر فراوانی دارد. در سازمانهای نوین و با فنآوری بالا مسائلی مثل سلامتی، شفافیت و عدالت که در سطح اول الویت های سازمانها قرار دارند. در این اجلاس قصد داریم که ارزشهای آیندهپژوهی را باتوجه به فناوریهای نوین به گفتوگو بگذاریم تا به وضعیت بهتری در حوزه تولید و فعالیت سازمانها برسیم».
*آسیبهای بخشی نگری
عقربههای ساعت ۱۶ را نشان میدهد که مجری مراسم از حاضران در مراسم دعوت میکند تا برای صرف چای و شیرینی به طبقه پایین بروند. ۴۵ دقیقه بعد همه آمدهاند و منتظر شنیدن سخنرانی مهمانان ویژه مراسم «رضا اردکانیان» هستند.
انتهای پیام/
وزیر نیرو در این مراسم گفت: «شاید از خودتان بپرسید که چرا باید در شرایط فعلی کشور به این موضوع بپردازیم. اما بخش مهمی از مشکلات امروز کشور به دلیل کمتوجهی به فرهنگسازمانی است که نیاز به توجه بیشتری دارد. بخشی نگری در مدیریت کشور مانع بزرگی در راه دستیابی به اهداف از پیش طراحیشده است که ضرر آن را بیش از هر کس دیگری مردم احساس خواهند کرد. اجازه بدهید با مثالی این موضوع را بهتر توضیح بدهم اگر وزارتخانهای در فعالیتهایش فقط حوزه کاری خود را ببیند به دلیل اینکه در حوزههای دیگر برای مردم مشکل ایجاد میکند در بهبود وضع زندگی شهروندان موفق نخواهد بود. بعد از ۳ دهه فعالیت مدیریتی در کشور به این نتیجه رسیدهام که سیستم مدیریتی کشور باید یکپارچه و منسجم باشد. به برگزارکنندگان این برنامه توصیه میکنم که برای سال بعد آسیبهای بخشی نگری را در دستور کار خود قرار دهند». صائمیان از پیشنهاد وزیر نیرو استقبال می کند و برای کنفرانس سال آینده به این موضوع توجه ویژه خواهد شد.