به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی امروز در مراسم رونمایی از دستاوردهای صنعت زنبورداری در سالن تلاش با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: زنبور یکی از سیکلهای پایدار برای حیات طبیعت است و در گام اول باید از این حشره حمایت شود تا محیط زیست پایدار بماند.
کشاورز همچنین گفت: 250 هزار هکتار کشت کلزا در کشور داریم که زنبورداران از این کشت استقبال میکنند و وجود زنبور در کنار کشت کلزا عملکرد این دانه روغنی 25 تا 40 درصد افزایش میدهد.
وی افزود: اگر کشاورز زنبور عسل در کنار کلزا داشته باشد 2 تن در هکتار اضافه برداشت میکند یعنی 30 درصد افزایش عملکرد پیدا میکند که در آن صورت سالانه بین 60 تا 70 هزار تن کلزا به واسطه حضور زنبور عسل افزایش مییابد.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: برخی از محصولات مانند تولید آفتابگردان کاملاً به زنبور عسل وابسته است که اگر نباشد در هر هکتار 500 کیلوگرم افت محصول پیدا میکند و دانه آفتابگردان پوچ میشود.
کشاورز خبر داد: سالانه 80 میلیون تن محصولات زراعی در کشور تولید میشود و در یک محصول که خیلی وابسته هستیم یونجه به عنوان غذای دام است که به غیر از زنبور نمیتواند آن را بارور کند.
وی با بیان اینکه معتقدم باید کارهای تصدیگری را به بخش خصوصی واگذار کنیم، گفت: ایده مشارکت خصوصی خصوصی را تأکید میکنم که در تولید هم بسیار مؤثر است. صندوقها یک ابزار توسعه هستند و نه اینکه منبع وام باشند. باید دانش را به کالا تبدیل کرده و تولید ثروت کنیم.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: اغلب کشاورزان به وضع موجود راضی هستند که این منشأ تغییر نمیشود که باید فکری کنیم که خلق ثروت ایجاد شود.
کشاورز همچنین افزود: صندوق حمایت از کشاورزی با مدیریت مردم باعث توسعه این بخش میشود و دولت باید پایش را از کارها بیرون بکشد و امور را به شرکتهای تعاونی واگذار کند صحبت من با زنبورداران است که عملکرد تولید پایین است برای برونرفت از این مسئله باید با افزایش بهرهوری و انتقال دانش بیشترین بازده را به دست آوریم. در کنار عسل، تولید ژل، نیش زنبور عسل و بره موم تولید شود.
به گزارش فارس در این مراسم همچنین از سامانه مبادلات الکترونیکی صنعت زنبورداری ایران رونمایی شد که تا کنون 5 میلیارد تومان گردش مالی داشته است. همچنین رونمایی و معرفی قرص ژل رویال انجام شد. در این مراسم اعلام شد عسل اگر کیلویی 100 هزار تومان باشد اما با تولید یک کیلو ژل رویال 4.5 میلیون تومان ارزش به دست میآید و زنبورداری باعث گردهافشانی برای محیط زیست و افزایش عملکرد محصول میشود.
همچنین بانکیپور مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری هنگام رونمایی از محصولات جدید از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سرپرست وزارت جهاد کشاورزی خواست جلوی واردات ژل رویال گرفته شود زیرا در تولید این محصول خودکفا هستیم و اکنون ژل رویال چینی با دلار آزاد کیلویی 500 هزار تومان وارد میشود اما ژل رویال ایرانی و درجه یک کیلویی 4.5 میلیون تومان است که نمیتوانیم با این واردات رقابت کنیم.
همچنین در این مراسم از زنبورداران نمونه محمدرضا کوهی که با سرمایهگذاری خودش دانش تولید ژل رویال را کسب کرده و در اختیار زنبورداران قرار داده بود و همچنین حسن سلیمانی که با تولید منحصربهفرد تجهیزات زنبورداری و تولید سلولهای ژل رویال به عنوان تولیدکننده برتر تقدیر شد.
انتهای پیام/