پایان مأموریت «تلسکوپ» قدرتمند ناسا پس از 16 سال+عکس

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) روز چهارشنبه گفت: تلسکوپ فضایی اسپیتزر، با گذشت ۱۶ سال از کشف جهان در موج مادون قرمز به زودی مأموریت خود را به پایان می‌رساند.

تلسکوپ فضایی اسپیتزر  یک تلسکوپ فضایی در آغاز (SIRTF اس‌آی‌آرتی‌اف) در طول موج مادون قرمز بود.

این چهارمین و آخرین مرحله از پروژه تلسکوپ‌های بزرگ فضایی ناساست؛ در حال حاضر تیم نجومی این تلسکوپ تحت سرپرستی رابرت گوترموث از مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیت‌سونیان اداره می‌شود.

این پروژه ۸۰۰ میلیون دلار آمریکا خرج برداشت؛ اسپیتزر در دوشنبه ۲۵ اوت ۲۰۰۳ در ۱:۳۵:۳۹ (EDT) از پایگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال همراه با موشک دلتا ۲ ۷۹۲۰H ELV rocket پرتاب شد. مداری که اسپیتزر دنبال می‌کند مدار معمول مدار زمین‌ مرکزی نیست بلکه یک مدار خورشید مرکزی است.

این تلسکوپ قرار است در تاریخ ۳۰ ماه ژانویه یعنی حدود ۷ روز دیگر مأموریت خود را به پایان برساند و به زمین بازگردد. 

مهندسان آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در یک بیانیه مطبوعاتی گفتند:اسپیتزر که در سال 2003 به فضا پرتاب شد، ویژگی‌های پنهان اشیاء شناخته شده کیهانی را کشف کرد و منجر به اکتشافات و بینش‌هایی از منظومه شمسی تا لبه‌های جهان شد.

پل هرتز، مدیر اخترشناسی در ستاد ناسا گفت:«اسپیتزر به ما آموخته است که نور مادون قرمز چقدر مهم است که بتوانیم جهان را درک کنیم، هم در محله کیهانی خودمان و هم به دور از کهکشانهای دور».

هرتز خاطرنشان کرد: «پیشرفت‌هایی که در آینده در بسیاری از زمینه‌ها در اخترفیزیک به وجود می‌آوریم به دلیل میراث خارق العاده اسپیتزر خواهد بود».

انتهای پیام/