محمد سعید سیف دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس در مورد پیشبینی فرصتهای مطالعاتی صنایع و اساتید دانشگاهی، گفت: یکی از مهمترین اقدامات در راستای مهارتافزایی و کارآفرینی دانشجویان این است که برای اساتید دانشگاهی فرصتهای مطالعاتی با برنامهریزی پیشبینی شود که بتوانند دانشهای عملی خود را به دانشجویان انتقال دهند.
* انتشار مقالات و کتابها
وی در مورد پایش قراردادها، گفت: قبلاً توجه جدی به قراردادها نمیشد و بیشتر آمار مقالات و کتابها منتشر میشد ولی خوشخبتانه در دو سال اخیر با کمک و مشارکت دانشگاه آمار قراردادها به صورت جدی بررسی میشود و این مساله میتواند ملاک جدیدی برای تصمیمگیران و توجه اعضای هیأت علمی باشد تا بتوانند در برنامهها و تصمیمگیریهای آینده از آن بهره ببرند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی ادامه داد: فرصت مطالعاتی برای اساتید پیشبینی شده که بتوانند با مسائل و مشکلات دستگاههای اجرایی، وزارتخانهها و شرکتهای دولتی و خصوصی آشنا شوند که این آشنایی به آنها کمک میکند بعدها در دروسی که در دانشگاهها، پژوهشها و پایاننامهها ارائه میشود زمینه همکاری بلندمدتتری برای آنها فراهم شود و وزارت علوم عملاً در این مدت فرصت مطالعاتی، حقوق کامل اساتید را پرداخت میکند و علاقمند است که این آشنایی و فرصتها شروع شود.
* پرداخت حقالتحقیق برای مسائل جدی شرکتها و دستگاههای اجرایی
سیف در مورد دستگاههای اجرایی و شرکتها گفت: اگر شرکتها و دستگاههای اجرایی علاقمند باشند میتوانند حقالتحقیق و هزینههای دیگری برای مسائل جدی پرداخت کنند که این فرصت مطالعاتی بتواند اثربخش و جدیتر برگزار شود. این کار کمک میکند تا دغدغه اساتید دانشگاه کمتر و آشنایی آنها با صنایع و مشکلات بیشتر شود.
وی درباره فعالیتهای جدی حوزه دانشجویی، اظهار داشت: دانشگاه متشکل از اعضای هیأت علمی و دانشجویان است. اگر بتوانیم فعالیتهای دانشجویان را مستمر و متمرکزتر کنیم کمک زیادی در حوزه ارتباط با صنعت صورت میگیرد و مسائلی همچون کارآموزی، کارورزیها، مهارتآموزی در حوزه دانشگاهها که دانشجویان با آن درگیر هستند را سروسامان میدهیم و کل جامعه دانشگاهی را با جامعه و صنعت مرتبط میکنیم.
انتهای پیام/