رئیسی: رفتار «حاج قاسم» را الگوی «قوی شدن» خود قرار دهیم

به گزارش مشرق، آیت‌الله سیدابراهیم رییسی پنج‌شنبه شب در ادامه سفر یک روزه خود به یزد در شورای اداری استان، با بیان این‌که مدیریت در فرهنگ دینی و نظام اسلامی ضمن اشتراکاتی که با نظام‌های دیگر دارد، تفاوت‌هایی هم دارد، اظهار کرد: مدیر در نظام اسلامی علاوه بر در اختیار داشتن منابع انسانی، بودجه‌ای و مالی و بردن آن به سمت اهداف اصلی، باید همواره خود را در محضر خدای متعال ببیند.

 

وی با بیان این‌که «نظارت»، محور مدیریت در نظام اسلامی است و مدیر باید پاسخگوی خداوند و مردم باشد افزود: در نظام‌های دیگر یکی از کارکردهای مدیریت، مشتری‌مداری است اما در نظام اسلامی مدیر باید مردم را دوست داشته باشد که این محبت، مرتبه نازل‌تری از محبت الله است و گره‌گشایی از کار مردم و شاد کردن دل آن‌ها موجب قرب به خداوند می‌شود.

بیشتر بخوانید:

کوچک‌ترین ناسلامتی در دادگستری قابل قبول نیست

دیدار رئیس دستگاه قضا با خانواده یکی از شهدای هواپیمای اوکراینی

حجت الاسلام رئیسی: ایران، امن ترین کشور منطقه و جهان است

* لزوم تقویت طرح الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در جامعه

رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که باید انجام شود، مطرح کردن الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است تا این الگو متناسب با محتوای مطلوب در عرصه مدیریت و انتخاباتی که در پیش روست در کشور اجرا شود.

رییسی تصریح کرد: نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر راهگشاست و وجود علمای مؤثری مانند شهید صدوقی (ره) می‌تواند در منطقه تأثیر به سزایی بگذارد.

وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه تهران در خصوص قوی شدن کشور تأکید کرد: برای داشتن ایرانی قوی به مدیریت، نظارت، اقتصاد، قضاوت عادلانه و قوی نیازمند هستیم.

رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: هرچند نظام اسلامی مقتدر است اما دشمن تقلا می‌کند از راه اقتصاد در پیکره نظام تکانه‌هایی ایجاد کند که باید به نحوی اقتصاد قوی شود که دسیسه‌های دشمن بر آن تأثیری نداشته باشد.

رییسی با گرامی داشت یاد و خاطره شهدای جبهه مقاومت، شهید حاج قاسم سلیمانی را الگوی مناسبی برای اقشار مختلف دانست و گفت: این شهید بزرگوار حرکت مجاهدانه ای را شروع کرد و خداوند که به هر عمل صالحی جزای خیر عنایت می‌کند. در مورد سردار سلیمانی، لطف خدا ویژه شامل حال او شد و او را محبوب دل‌ها کرد.

* مشکل آب در استان یزد «مدیریتی» است

وی هم‌چنین مشکل آب شرب در استان یزد را بیشتر مشکل مدیریتی دانست و اظهار داشت: طی 17 سال ارتباطی که با خراسان جنوبی داشته‌ام شاهد رفع مشکل کمبود آب این استان با مدیریت مطلوب بوده‌ام و استان‌های اصفهان و یزد نیز با مدیریت به نحو بهینه باید کار کنند تا مشکل آب را رفع شود.

رییسی افزود: برای رفع مشکل آب در استان یزد، باید جلسه‌ای با حضور اعضای قوه قضاییه، وزارت نیرو، استانداران و آب منطقه‌ای استان، سازمان بازرسی و دیوان عدالت اداری تشکیل شود تا با بررسی همه‌جانبه موضوع به یک تصمیم‌گیری مناسب برسیم، چون برخی قوانینی که وضع‌شده به نظر می‌رسد در اجرا دچار مشکل شده‌اند.

* مهاجرت در جلسه سه قوه مطرح شود

وی درباره مسأله مهاجرت هم اظهار داشت: باید مدیران راهبرد روشنی ارائه کنند، حتی اگر لازم شود باید در جلسه سه قوه این موضوع مطرح شود اما با توجه به رهنمودهای رهبری و سیاست‌های کلان نظام می‌توان در خصوص مهاجرت اتباع بیگانه به راهبرد مشخصی دست‌یافت.

وی ادامه داد: باید خلأهای قانونی روشن شود و بخش جدی این مسأله به سمت مسؤولان فرهنگی و اجتماعی است و سرریز آن به سمت قوه قضائیه می‌آید.

*رفتار حاج قاسم را الگوی قوی شدن خود قرار دهیم

رییس قوه قضاییه بابیان اینکه یکی از راه‌های پیشرفت و دستیابی به موفقیت، پرهیز از هرگونه حاشیه‌سازی است بیان کرد: برای ایجاد اقتصاد قوی باید از حاشیه‌ها پرهیز کرد و این رویه‌ای بود که حاج قاسم در پیش گرفت.

رییسی افزود: حاج قاسم در میدان عمل صالح و مجاهدت درراه خدا از حاشیه‌ها فاصله گرفت و نتیجه آن به نابودی داعش ختم شد و این رفتار این شهید باید مورد الگو قرار گیرد.

وی بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان و ظرفیت‌های دانشگاه‌ها در زمینه هیأت علمی و تعداد دانشجو فرصت مناسبی برای ارتقاء علمی و کاهش آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌ها در استان یزد است.

رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: پیشگیری از وقوع جرم یکی از راه‌های مهم کاهش آسیب‌ها به شمار می‌رود که نیاز به فرهنگ‌سازی دارد، جرایم رانندگی در یزد بالاترین رقم تخلف در کشور را دارا است و شهری که به دارالعباده مشهور بوده است این حجم از تخلف در آن زیبنده آن نیست.

رییسی گفت: همان‌طوری که برای استان هرمزگان اقتصاد دریا و برای آذربایجان اقتصاد فضای مجازی را پیشنهاد کردم، فعال شدن اقتصاد گردشگری را برای یزد مؤثر می‌دانم؛ چراکه استان یزد شهری متمدن و تاریخی است و به دلیل جاذبه‌های فراوانی که دارد هم می‌تواند مشکل بیکاری را رفع کند هم سرمایه‌گذاری خوبی درزمینهٔ گردشگری ایجاد کند.

* لزوم حفظ دارالعباده بودن استان یزد

وی مسؤولیت پذیری، شفافیت و مبارزه با فساد را سه رکن و اصل مهم در حوزه مدیریت دانست و گفت: در قوه قضائیه از مدیر شجاع قوی دارای جسارت اجرایی که درراه مبارزه با فساد و تأمین معیشت مردم مانعی در کار برای خود نبیند حمایت می‌کنیم و برای اقتصاد قوی باید مدیریت قوی و مصمم وجود داشته باشد.

رییس قوه قضاییه بابیان این مطلب که حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد و سمن‌ها مهم و تأثیر گزار است ادامه داد: از جمله ظرفیت‌های مغفول مانده معدنی در استان یزد وجود 440 معدن است که از این تعداد تنها 170 معدن فعال است و باید تفاوت آمار را بررسی کرد.

رییسی در پایان سخنان خود به القاب افتخارآمیز استان یزد اشاره کرد و گفت: دارالعلم و دارالعباده بودن استان یزد، هم‌چنین شعار قنات و قنوت و قناعت از موضوعاتی است که باید حفظ شود و بعضی از آسیب‌های اجتماعی با ساختار بومی و مذهبی استان یزد سازگاری ندارد و باید برای صیانت بخشی و ارتقای استان یزد تلاش کرد.

برچسب ها:

سیاسی