راهپیمایی مردم عراق یوم‌الله دیگری است/ شعار نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران، حذف اقتدار ایران است

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران در خطبه‌ نخست نمازجمعه امروز در خصوص صبر فردی اظهار داشت: تنها با صبر فردی پیروزی برای جامعه به دست نمی‌آید. پیروزی جامعه اسلامی مرهون صبر جمعی است. خانواده‌ای از سعادت بهره‌مند است که اعضای آن خانواده صبار و شکور باشند. این خانواده قطعاً به پیروزی و موفقیت خواهد رسید. جامعه‌ای قدرتمند، عزیز و سربلند است که صبار و شکور باشد. واژه صابروا تاکید بر صبر جمعی دارد. 

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: با خبر شدم که بسیاری از خواهران که حجاب مناسبی نداشتند، به احترام سردار سلیمانی، با چادر مشکی در تشییع پیکر سردار سلیمانی حضور پیدا کردند. خطاب به این خواهران عنوان می‌کنم که گوهر حجاب، سعادت شما را دنیا و آخرت به دنبال خواهد داشت. شما قدرشناسی کردید. قدرشناسی بالاتر آن است که با آراستگی به حجاب، چهره تهران را تغییر بدهید. 

بیشتر بخوانید:

پاسخ ۴۰ سؤال از خطبه‌های افتخار آفرین رهبر انقلاب در نماز جمعه

چرا «شهید سلیمانی» از «سردار سلیمانی» برای آمریکایی‌ها خطرناک‌تر است؟

کوبیدن پرچم تثبیت بر سرپل فتح/ تجلی «حکمت زعامت» در خطبه‌های نمازجمعه رهبر انقلاب

وی با تاکید بر اینکه ملت ایران، عراق و ملت‌های مسلمان منطقه باید در کنار یکدیگر صبر جمعی داشته باشند، گفت: هنر سردار سلیمانی، سه دهه تلاش برای خلق صبر جمعی بود. او دغدغه آن را داشت که ملت ایران، در کنار ملت عراق بایستاد. این دولت ملت، در کنار دیگر ملت‌ها ایستاده‌اند و صف واحد تشکیل خواهند داد. جامعه صبار و شکور به صبر فردی اکتفا نمی‌کند و صبر جمعی در دستور کار اوست.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با اشاره به یوم‌الله‌هایی که رهبر انقلاب بدان اشاره داشتند، گفت: امروز ملت مقاوم و ایستاده عراق، یوم‌الله دیگری خلق کردند و این مردم در کنار ملت‌های مسلمان منطقه فریاد مرگ بر آمریکا را سر برآوردند. این معنای روشن صبر جمعی است. من تردیدی ندارم، اگر کارشناسان سیاسی و نظامی آمریکا، حوادث بعد از شهادت این سردار سلحشور را می‌توانستند تحلیل کنند، قطعاً به این اقدام دست نمی‌زدند. شهادت سردار سلیمانی با عملیات افتخارآفرین سبزپوشان قدرت آفرین، ابهت آمریکا را در منطقه فروریخت و آغازی بر پایان نامشروع آمریکا در منطقه دنیای اسلام شد.

وی اضافه کرد: ستون اصلی سیاست آمریکا در منطقه از دیرباز فروریخته بود. ملت عراق، ملت سوریه، ملت لبنان، ملت یمن، ملت بحرین و... در کنار هم یک جبهه متحد در برابر زیاده‌خواهی آمریکا تشکیل داده‌اند. مشروعیت حاکمان دست‌نشانده به طور کلی فروریخته است. اسلام به مکتب نیرومندی برای ملت‌های منطقه و به قدرت تعیین‌کننده‌ای تبدیل شده است. امروز با عملیاتی که رخ داد (حمله موشکی به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد)، قدرت نظامی آمریکا در منطقه نیز فروریخت.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: این قدرت آفریده صبر جمعی است. صبر جمعی شامل دو حوزه است. نخست اینکه ملت مسلمان در کنار یکدیگر باشند. جبهه مقتدر، اقتدار آفرین است. شعار نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران، حذف اقتدار ایران است. عراق منهای ایران، کاهش قدرت عراق است. لبنان منهای عراق، کاهش اقتدار لبنان است. دومین معنای صبر جمعی، ایستادگی در برابر دشمن است. باید قدرت نظامی را افزایش داد؛ این یک منطق قرآنی است. البته ملت مسلمان باید در تمامی عرصه‌ها در مرز قدرت حرکت کنند. دانش و علم مساوی با توانایی است. برتری فناوری نظامی ایران بر دشمنان کار دانشمندان است.

امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم خود نیز به یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره و تصریح کرد: در آستانه شکل‌گیری مجلس یازدهم قرار داریم، بنابر این ملت عزیز و فهیم ایران را به حضور یکپارچه در این انتخابات اقتدار‌آفرین توصیه می‌کنیم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد  افزود: با تجربه‌ای که در نهاد قانون‌گذاری دارم قانون متقن،‌ عدالت‌محور، شفاف معطوف به نیازهای اصلی و واقعی، الهام گرفته از مشارکت ذی‌نفعان و نهادهای قانونی قابل اجرا پایه اصلی و رکن اساسی پیشرفت کشور است.

وی تأکید کرد: هرگاه نهاد قانون‌گذاری در اندازه‌ای قرار گرفت که از تصویب انبوهی قوانینی که فاقد عقبه علمی و کارشناسی لازم است پرهیز کند و در مسیر تحقق سیاست‌های کلی ابلاغی قدم بردارد مطمئن باشید توسعه و پیشرفت کشور کلید خورده است که البته این راه، راه دشواری است.

وی بر این باور است که هم اکنون کشور نیازمند جمع قابل توجهی از نمایندگان منتخب ملت ایران دارد که در آنها تعهد، شجاعت، حرکت و سهم لازم را برای مسائل اصلی کشور داشته باشند و برای برون‌رفت از تنگناها نقشه راه داشته و از دانایی و دانش لازم بهره‌مند باشند.

**ملت ایران باید در یازدهمین دوره انتخابات مجلس دست به انتخابی آگاهانه بزند

امام جمعه موقت تهران با تأکید بر اینکه ملت ایران باید در یازدهمین دوره انتخابات مجلس دست به انتخابی آگاهانه بزند گفت:‌نمایندگان مجلس یازدهم قطعا راهی دشوار در پیش دارند چرا که این اهداف بلند نیازمند عقلانیت، علم و عزم و اراده کافی است.

وی از تصویب برخی از قوانین در مجالس ادوار گذشته انتقاد و تصریح کرد: متأسفانه حدود  80 درصد از قوانینی که در مجلس ما تصویب می‌شود یا اصلاحیه است یا استفساریه یعنی قوانینی که در گذشته تصویب شده از استحکام، منطق و  علم لازم برخوردار نبوده و باید مجدداً اصلاح شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد افزود: این روش نمی‌تواند ریل حرکت، تحول و تغییر باشد. بارها در محافل رسمی و غیررسمی و علمی اعلام شده که قوانین مزاحم، متعارض، مترادف و متضاد فراوانی در نظام حقوقی ما وجود دارد با این مدل نمی‌توان قدرتی در تراز جمهوری اسلامی خلق کرد.

وی افزود: باید به  سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب که از بالاترین عقبه کارشناسی برخوردار هستند و از نگاه بلندمدت به مسائل کشور و تأمین‌کننده منافع ملی کشور است نیز توجه جدی شود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد منبع دوم برای قانون‌گذاری را قانون اساسی عنوان و تأکید کرد: طرح‌ها و لوایح قوانین کشور باید ناظر بر اصول قانون اساسی باشد.

وی سیاست‌های کلی ابلاغی را فراقوه‌ای و کارکردگرا عنوان و تأکید کرد: سیاست کلی ابلاغی می‌تواند به مثابه نقشه راه قوای سه‌گانه برای حل چالش‌های امروز باشد و مجلس می‌تواند از این فرصت گران‌سنگ استفاده کند وبا اصلاح قوانین این چالش‌ها را به حداقل کاهش دهد.

امام جمعه موقت تهران معتقد است: نهاد قانون‌گذاری ما بر اساس بند 9 باید با استفاده از ظرفیت مرکز پژوهش‌های مجلس، دیگر مراجع کارشناسی و پژوهشی نخست نیازهای داخلی و موضوعاتی که باید در حوزه قانون‌گذاری صورت بپذیرد را شناسایی و ثانیا با نگاه علمی، کارشناسی و قابل اجرا آنان را مرتفع کند. اگر ین اتفاق رخ دهد تحولی شکل خواهد گرفت.

**قانون‌گذاری ما باید با نگاه بلندمدت و با ثبات و ملی شکل بگیرد

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه قانون‌گذاری ما باید با نگاه بلندمدت و با ثبات و ملی شکل بگیرد گفت: باید نگاه ملی در همه ابعاد قانون‌گذاری وجود داشته باشد که نیاز به اصلاحیه و استفساریه نداشته باشیم یعنی قانونی با ثبات و ماندگار وضع کنیم.

وی بر این نکته تأکید دارد برای اینکه بتوان قوانین علمی و کارشناسی وضع کنیم باید جایگاه مرکز پژوهش‌های مجلس از جایگاه مشاوره‌ای ارتقا یابد و این نیازمند اصلاحیه آئین‌نامه مجلس است.

امام جمعه موقت تهران همچنین بر مشارکت ذی‌نفعان در قانون‌گذاری تأکید دارد و در همین رابطه گفت: مردم ذی‌نفعان نهادهای قانونی در فرآیند قانون‌گذاری هستند باید مردم در جریان تصویب و بررسی قوانین قرار بگیرند به عبارتی باید مشارکت و نظر مردم را دریافت کرد و با یک مباحثه و گفت‌وگو با استفاده از فضای مجازی نظر ذی‌نفعان و مشارکت آنان را مورد توجه قرار داد.

وی تأکید کرد: بعضی از کشورهایی که امروز در حوزه قانون‌گذاری دارای وزن هستند از 100 قبل برای دریافت نظر ذی‌نفعان برنامه‌ریزی کرده‌اند و معتقدند قانون باید از پایین به بالا باشد و نه از بالا به پایین.

وی تأکید کرد: مردم اهل بصیرت هستند اگر منافع آنان تأمین شود از منافع ملی حراست می‌کنند نمی‌شود مردم در دفاع مقدس مشارکت داشته باشند اما در حوزه قانون خیر و بگذارند برای فرصت دیگر.

برچسب ها:

سیاسی