افشای ۱۰ گام آمریکا برای تقویت مواضع خود در مرز عراق-سوریه

به گزارش مشرق، دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال تقویت حضور نظامی در دو طرف مرزهای سوریه - عراق است و تاکنون گزارش‌های متعددی درباره تحرکات واشنگتن در راستای این سیاست منتشر شده است.

روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» چاپ لندن نیز در شماره امروز خود (شنبه - ۲۵ ژانویه) نوشت: دولت ترامپ به منظور حفظ قدرت خود در امکان مقابله با ایران و بستن راه بر روسیه در شرق «فرات» به دنبال تقویت حضور نظامی‌اش در دو طرف مرزهای مشترک سوریه - عراق است. این در حالی است که از یک سو در داخل عراق، درخواست‌ها برای عقب‌نشینی آمریکا از خاک این کشور، افزایش یافته است و از سوی دیگر، روسیه به منظور تقویت حضور نظامی‌اش در شرق فرات، فشار می‌آورد.

بیشتر بخوانید:

سربازان آمریکایی قربانی بی‌ملاحظگی ترامپ

انقلابِ ملت عراق تا خروج آمریکا ادامه دارد

واکنش پارلمان عراق به تظاهرات میلیونی ضد آمریکایی

بر اساس این گزارش، موضوع حضور نظامی آمریکا در عراق، بند اصلی گفت‌وگوهای جداگانه ترامپ در داووس با «برهم صالح» رئیس‌جمهور و «نیچروان بارزانی» رئیس منطقه کردستان بود. همین امر نیز تباین میان تاکید کاخ سفید بر تداوم مشارکت اقتصادی و امنیتی با عراق و همکاری با کردستان عراق در جنگ با داعش و اظهارات صالح درباره حاکمیت عراق را روشن کرد.

این روزنامه به نقل از مقامات مسئول غربی از ده پیشنهاد فرارو برای مقابله با مطالبات مقامات سیاسی عراق درباره حضور آمریکا و حفظ ابزارها برای مقابله با ایران، خبر داد که در ادامه ذکر می‌شود.

۱- تاکید بر اینکه، هرگونه گفت‌وگو درباره حضور نظامی آمریکا در عراق باید موضوعات گسترده‌تری از بخش نظامی شامل شود. «جیمز جفری» فرستاده آمریکا در ائتلاف بین‌المللی ضد داعش نیز در همین‌ راستا دو روز پیش، گفت: مسئولان عراقی باید به روابط دوجانبه‌ای که فراتر از مسئله حضور آمریکا است، بیاندیشند.

۲- ترغیب ناتو برای ایفای نقش بیشتر در روند مبارزه با داعش در صورت توافق واشنگتن با بغداد درباره بازاستقرار نیروهایش در عراق و مشغول شدن نیروهای آمریکایی به ضرورت دفاع از خود پس از تشدید فشارها و تهدیدها به ویژه در ماه‌های اخیر و پس از ترور [سپهبد] «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه. این مسئله قرار است در نشست چهارشنبه آتی مقامات ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در دانمارک بررسی شود.

۳- رایزنی با ریاست منطقه کردستان درباره تقویت حضور آمریکا چه از نظر شمار نیروها و چه از نظر شمار پایگاه‌های نظامی. منابع اطلاعاتی، دیروز اعلام کردند که پیشنهادهایی درباره ایجاد پایگاه‌های نظامی در نزدیکی «سلیمانیه»، جنوب «اربیل» و نزدیک «حلبچه» وجود دارد. این پیشنهادات همچنین شامل افزایش شمار نیروهای آمریکایی از ۵۰۰ نفر به ۲ هزار نفر در کنار ۵ هزار نیروی نظامی حاضر در عراق است.

۴- تکمیل حضور نظامی آمریکا در غرب عراق و شرق سوریه. اغلب نیروهای نظامی آمریکایی پس از عقب‌نشینی از شرق فرات در آغاز سال جاری، در کردستان عراق اقامت یافته‌اند و به طوری که شمار نیروهای آمریکایی از هزار نیرو به ۵۰۰ نیرو در نزدیکی میدان‌های نفتی در شرق فرات کاهش یافته است.

۵- حفظ پایگاه «التنف» در گوشه مرزی بین سوریه-عراق- اردن با حضور ۱۵۰ نظامی آمریکایی و استقرار چندین موشک‌انداز در کنار پشتیبانی هوایی به منظور قطع کردن مسیر تهران - بغداد - دمشق - بیروت.

۶- باقی ماندن در حضور هوایی ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در آسمان شمال شرق سوریه و باقی ماندن همپیمانان اصلی یعنی بریتانیا و فرانسه در عرصه جنگ با داعش و حمایت از نیروهای دموکرات سوریه.

۷- جلوگیری از پیشروی نیروهای سوریه و ایران به سوی پایگاه التنف و پایبندی به قواعد درگیری.

۸- دور کردن نیروهای روسیه از نوار ممتد از «فیش‌خابور»  در گوشه سوریه - عراق و ترکیه تا شمال «البوکمال» در رود فرات. این امر طی روزهای اخیر بارها اتفاق افتاده و گشتی‌های آمریکایی، مانع حرکت نیروهای روسیه به سوی فیش‌خابور که دروازه شرقی فرات به سوی منطقه کردستان عراق به شمار می‌رود، شده‌اند.

۹- پایبندی به توافق «منع درگیری» میان روسیه و آمریکا در آسمان شمال شرق سوریه به ویژه پس از تقویت سامانه پدافند هوایی روسیه در «القامشلی» (در استان الحسکه).

۱۰- تداوم حملات مشکوک به پایگاه‌های ایرانی در «البوکمال»؛ جایی که تهران با ایجاد زیرساخت‌ در آن، می‌خواست تا آن جایگزین مسیر تهران - بغداد - دمشق - بیرون شود.

الشرق الاوسط در ادامه می‌نویسد: «یک هیأت آمریکایی طی روزهای آتی، طی سفرهایی دوره‌ای به لندن و بروکسل سفر خواهد کرد تا با مقامات مسئول اروپایی درباره تحمیل تحریم‌های اقتصادی و توافق و هماهنگی درباره گامهای موجود در عراق و سوریه و اعمال فشار بر روسیه و مقابله با نفوذ تهران پس از [ترور سپهبد] سلیمانی رایزنی کند.

برچسب ها:

جهان