حمله به میراث مشترک فرهنگی حمله به تاریخ است/ وقیح ترین اقدامات، اظهارات رئیس جمهور آمریکاست

به گزارش مشرق، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هم اندیشی پاسداری از حفاظت از اموال فرهنگی ملت‌ها و میراث جهان که از سوی کمیسیون ملی یونسکو ایران و سازمان اسناد و کتابخانه ملی در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد، طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در بین مفاخر و سرمایه های فرهنگی و علمی ایران، از تمام دستگاه ها  و افرادی که نسبت به حفظ میراث گذشتگان احساس مسئولیت کرده، قدردانی کرد.

بیشتر بخوانید:

ظریف: رویای ترامپ برای دیدار دوجانبه، خیال واهی است

رئیس دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: برگزاری چنین نشست موقری برای پاسداشت حریم مراکز فرهنگی و غیرقابل تعرض بودن آنها ابتکار ارزنده ای است که امیدوارم به سهم خود بتواند بار دیگر تصویر شکوهمند و فاخر فرهنگ و تمدن و میراث تاریخی ایران را به جهان نشان دهد.

وزیر خارجه اضافه کرد: شایسته است از مفهوم میراث مشترک بشری برای توصیف این دستاوردهای بشری بهره جوییم. احترام به آثار فرهنگی و تمدنی رعایت حرمت انسان و کرامت ذاتی انسان است و در مقابل حمله به اموال و میراث مشترک فرهنگی حمله به انسانیت، روح بشریت و تاریخ است.

ظریف گفت: کنوانسیون 1954 لاهه در خصوص حفاظت از اموال فرهنگی در مخاصمات مسلحانه آسیب به اموال فرهنگی هر ملتی را به منزله آسیب رساندن به میراث فرهنگی تمام بشریت و جرمی نابشخودنی در نظر گرفته است. این کنوانسیون هر نوع حمله و آسیب به اموال فرهنگی را ممنوع کرده و براساس پروتکل دوم 1999 حتی در زمان مخاصمات مسلحانه اموال فرهنگی، اموال غیرنظامی محسوب شده و نباید مورد حمله قرار گیرد.

وزیر خارجه در بخش دیگری از اظهاراتش گفت:امروز در غرب با گسترش ناسیونالسیم افراطی و نژادپرستانه شاهد نقش آفریینی روز افزون عوام فریبانی هستیم که بر خلاف قواعد حقوقی و اخلاقی تمدن بشری را به سخره گرفته و به ارزش های دینی و باورهای مذهبی میلیاردها انسان بی احترامی کرده و کتاب مذهبی آنها را می سوزانند و در جنگ افروزی از هیچ گفتار، رفتاری فروگذار نمی کنند.

ظریف گفت: وقیح ترین اقدامات، اظهارات رئیس جمهور آمریکاست که مردم و فرهنگ ایرانی را تهدید کرده است. برای شناخت عقبه این طرز تفکر کافی است اندک نگاهی به تاریخ معاصر خود بیندازیم و اقداماتی که برخی گروه های جنگ طلب و تروریستی در تخریب میراث فرهنگی از خود به جای گذاشتند، بررسی کنیم.

ظریف افزود: طالبان در 2001 مجسمه های بودا در بامیان را منفجر کردند. تروریست های افراطی داعش میراث فرهنگی مشترک بشری در عراق و سوریه در موصل و نینوا و پالمیرا و دیگر نقاط این دو سرزمین را در سال های 2014 و 2015 از بین بردند و امروز ترامپ نه تنها با نقض فاحش منشور ملل متحد، ایران را به حمله مسلحانه تهدید می کند بلکه به طور علنی از حمله به اماکن تاریخی و فرهنگی ایران سخن به میان می آورد. این در حالی است که توافق جامعه جهانی برای حفاظت از میراث و اماکن فرهنگی چه در شرایط صلح و حتی در شرایط جنگ، خود یک میراث ناملموس بزرگ و مشترک جهانی است.

وی گفت: تهدید رئیس جمهور آمریکا برای نابودی مصداق بارز تروریسم فرهنگی بین المللی است و ادامه قانونشکنی رژیم آمریکا برای شکستن مقاومت مردم بزرگ ایرانن است که از یک سو با تروریسم اقتصادی با صراحت منابع تامین غذا و داروی مردم دلاور ایران را اشاره گرفته و وزیر نادان خارجه اش در یک اقدام مجرمانه که مصداق توطئه در نسل کشی است اعلام می کند اگر ایران می خواهد مردمش غذا داشته باشند باید از ما تبعیت کنند  و از سوی دیگر در قالب تروریسم دولتی دست به ترور یکی از محبوب ترین شخصیت های ایران و منطقه می زند و در کمال وقاحت به ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی افتخار می کند.بزرگ مردی که منطقه و جهان وامدار مبارزه صادقانه آن با جریان ها و گروهای تروریستی و افراطی است

در این نشست جمعی از سفرا و دیپلمات های خارجی مقیم تهران نیز حضور دارند. 

برچسب ها:

سیاسی