رواج دزدی و گدایی آنلاین در کردستان

5e2eae877119b_2020-01-27_13-03
از آنجا که این روزها همه چیز رنگ تکنولوژی به خود گرفته دزدی و گدایی هم به صورت آنلاین صورت می گیرد و تنها داشتن یک گوشی دست دوم برای انجام آن کفایت می کند.

گدایی، دزدی، کلاهبرداری و بسیاری جرم های دیگر این روزها رنگ تکنولوژی به خود گرفته و از طریق تنها یک گوشی می توان پول خوبی از این راه ها به دست آورد.

دیگر برای گدایی لازم نیست سر چهار راه ها بایستند یا در پیاده روها روی زمین سرد بنشینند تنها کافی است یک گوشی دست دوم یا یا یک لپ تاپ استوک در اختیار داشته باشند تا از این طریق به تکدی گری بپردازند و حس نوع دوستی مردم را تحریک کنند.

مادرم مریض است و برای زنده ماندن نیاز به پول برای تامین داروهایش داریم.

پدرم هم کارگر است و با دستمزد چندرغازش تنها می تواند غذایمان را تامین کند که از گرسنگی نمیریم.

خودم هم که هنوز 18 سالم نشده و هیچ جایی به من کار نمی دهند و نمی توانم کار کنم.

اگر تا آخر هفته داروها را برای مادرم تهیه نکنیم زنده نمی ماند. 

از همه کسانی که می‌خواهند به مادرم کمک کنند، خواهش می‌کنم تا دیر نشده، کمک‌های خود را به شماره حساب... بانک... شعبه... واریز و در این امر خداپسندانه شرکت کنند.

اینها پیام هایی است که ممکن است در فضای مجازی بسیار با آن برخورد کرده و حتی در برخی مواقع هم دلتان به درد آمده باشد و کمکی کرده باشید.

سرهنگ دانش پور رئیس پلیس فتای کردستان در این باره به مردم هشدار می دهد که با پیشرفت فنّاوری، حتی شیوه تکدی گری نیز تغییر کرده و وارد دنیای مجازی شده است؛ در دنیای امروز دیگر نیازی به پوشیدن لباس پاره و حضور فیزیکی در معابر نیست و تنها یک گوشی هم کفایت می‌کند،  این امر سبب سوءاستفاده برخی از افراد سودجو در فضای مجازی جهت کلاهبرداری و ناامن‌تر کردن این بستر برای کاربران شده ‌است.

او با توجه به وقوع اتفاقات و بلایای طبیعی در کشور، توصیه کرد: از شهروندان تقاضا داریم حتی الامکان به این‌گونه کانال‌ها و افراد اعتماد نکنند و اگر قصد کمک به افراد نیازمند را دارند، حتماً از طریق سایت‌های موسسه‌های معتبر و دارای مجوز که از طریق رسانه های جمعی اطلاع رسانی می شود، استفاده کنند.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد : درصورتی‌که شهروندان می‌خواهند به‌ صورت شخصی به فردی نیازمند کمک کنند، به‌ حساب افراد پولی پرداخت نکنند و شخصاً به بیمارستان یا مرکز درمانی مدنظر مراجعه کنند و پس از بررسی صحت‌ و سقم جریان‌ و پس از اطمینان از وجود فرد نیازمند، هزینه را برای درمان در همان مرکز درمانی واریز کنند که مطمئن باشند، مورد کلاهبرداری قرار نگرفته‌اند.

دزدی آنلاین

دزدی هم که این روزها از طریق فضای مجازی آنقدر زیاد شده که بازار خوبی برای سارقان فراهم کرده است.

در ابتدا می گویند 10 هزار یا 20 هزار تومان واریز کنید برای انجام یک کار اما به یکباره می بینی تمام حسابت را خالی کرده اند و هرچه پول بر روی کارت وجود داشته در یک لحظه برداشت می شود.

خانمی که این اتفاق برایش افتاده بود در این باره توضیح می دهد: در یک پیج ثبت نام گواهینامه در اینستاگرام ثبت نام کردم که در ابتدا درخواست واریز مبلغ 20 هزار تومان شد اما به محض آنکه 20 هزار تومان را واریز کردم چندین بار پول از حسابم کسر شد و دوباره واریز شد که این اتفاق روز پنج شنبه بود و به محض آنکه بعدازظهر پنج شنبه شد و بانک ها تعطیل شدند مدام 10 هزار یا 20 هزار تومان از حسابم برداشت شد تا اینکه بیش از دو میلیون تومان شد و حسابم خالی شد و دیگر برگشتی نداشت.

سوءاستفاده از حساب افراد توسط کلاهبرداران به‌عنوان حساب واسط

رئیس پلیس فتا کردستان مهم‌ترین عامل گرفتاری افراد در دام کلاه‌برداران اینترنتی و سوءاستفاده از اطلاعات مالی شهروندان را به‌عنوان حساب واسط نتیجه بی‌دقتی به توصیه‌های پلیس فتا دانست و از کاربران خواست در پرداخت‌های اینترنتی خود بیشتر دقت کنند.

سرهنگ مهدی دانش پور گفت:  به‌عنوان نمونه در همین رابطه شخصی با مرجوعه قضایی به پلیس فتا مراجعه کرد و اظهار داشت در صفحه اجتماعی اینستاگرام با صفحه‌ای آشنا شدم که اقدام به فروش اجناس با تخفیف بالا کرده بود، اقدام به خرید و سفارش چند جفت کفش کردم و مبلغ ۲۴ میلیون ریال را به شماره کارت فروشنده واریز کردم ولی با گذشت مدتی خبری از ارسال کفش‌ها نبود در این خصوص شاکی و تقاضای رسیدگی دارم.

این مقام انتظامی ادامه داد: با توجه به اینکه در چنین مواقعی فرد کلاهبردار با استفاده از کارت و حساب بانکی دیگران در فضای مجازی فعالیت می‌کند تا ردی از خود به‌جا نگذارد، کارشناسان پلیس فتا رسیدگی به پرونده را در دستور کار قرار دادند و استعلامات لازم را گرفته و متوجه شدند فرد مجرم چندین حساب را به‌عنوان حساب واسط مورداستفاده قرار داده است و با کار فنی متهم اصلی که ساکن یکی از استان‌های غربی کشور بود، شناسایی شد. 

سرهنگ دانش پور نکته حائز اهمیت در این موضوع را سوءاستفاده از حساب افراد توسط کلاه‌ برداران به‌عنوان حساب واسط در جرائم مالی دانست و گفت: شهروندان در خریدها و پرداخت‌های اینترنتی خود به اصالت درگاه دقت کنند تا در دام درگاه‌های جعلی و سوءاستفاده از اطلاعات مالی آن‌ها به‌عنوان حساب واسط گرفتار نشوند.

رئیس پلیس فتا استان کردستان توصیه کرد: شهروندان در خریدهای اینترنتی فریب تخفیف و یا کیفیت بالای اجناس را نخورند و با احتیاط وارد درگاه‌های بانکی شوند و قبل از هرگونه واریزی از اصالت درگاه بانکی مطمئن شوند و بهترین شیوه مراجعه به سایت پلیس فتا و مطالعه توصیه‌های پلیس فتا در استفاده از درگاه‌های بانکی است.

موارد مشکوک را از طریق قسمت ارتباطات مردمی وب‌سایت پلیس فتا به آدرس www.CyberPolice.ir در میان بگذارند.

برچسب ها:

اجتماعی