لزوم استقرار سیستم‌های اقماری جهت ارائه آمار دقیق گردشگران

به گزارش خبرنگار گردشگری خبرگزاری فارس، ولی تیموری در نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ اقوام که صبح امروز در سالن فجر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، با اشاره به آمارهای ارائه شده در خصوص میزان گردشگری در کشور، گفت: در حال حاضر آماری که ما در خصوص ورود گردشگر اعلام می‌کنیم، از طریق پلیس مهاجرت ثبت می‌شود و مبنای ارائه آمار ما اطلاعات پلیس گذرنامه است.

وی ادامه داد: در خصوص گردشگران داخلی هم آمارها را از مدیران استانی دریافت می‌کنیم بخش دیگری از آمارهای ما از مراکز اقامتی استان‌ها و جاذبه‌ها دریافت می‌شود.

تیموری با تأکید بر اینکه سازمان هواپیمایی و مبادی خروجی بین‌المللی بخشی از آمار گردشگران خارجی را به ما می‌دهند،‌گفت: اگر بخواهیم به صورت دقیق آماری را ارائه کنیم چاره‌ای جز ایجاد حساب‌های اقماری گردشگری نداریم، اما تاکنون در این زمینه به موفقیت نرسیده‌ایم و با توجه به تغییراتی که در سازمان ایجاد شد استقرار سیستم‌های اقماری به تعویق افتاد.

وی ادامه داد:‌اگر می‌خواهیم تأثیرات گردشگری را در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ببینیم باید این حساب‌ها را مستقر کنیم و این موضوع یکی از اولویت‌های ما محسوب می‌شود که در حال پیگیری آن هستیم.

تیموری ادامه داد: پس از سفر دبیرکل سازمان گردشگری قرار شد ارتباطی با دپارتمان آماری سازمان جهانی گردشگری ایجاد کنیم.

وی با تأکید بر اینکه ما شاهد افزایش گردشگران ورودی به کشور هستیم‌،گفت: ممکن است در مقاصدی با کاهش مواجه بوده باشیم که بیشتر مربوط به گردشگران اروپایی است، اما باید بگویم که اگر برای مثال 45 روز پیش کاهش 19 درصدی داشتیم الان این کاهش به 17 درصد رسیده است.

معاون گردشگری میراث فرهنگی با اشاره به اینکه بیشتر گردشگران از کشورهای منطقه هستند،‌گفت: کشورهای مجاور و همسایه در همه جای دنیا بیشترین گردشگران را تشکیل می‌دهند و با توجه به تغییرات نرخ برابری ارز ما شاهد گردشگرانی هستیم که با هدف تفریح، زیارت و یا سلامت به خوبی در ایران هزینه می‌کنند.

وی با اشاره به محورهای خروجی اجلاس جهانی گردشگری در همدان گفت:‌بازنگری طرح جامع گردشگری و بهره‌گیری از مشاوران بین‌المللی UNWTO، استقرار سیستم‌های اقماری، تدوین چارچوب همکاری با سازمان جهانی گردشگری در راستای اکوتوریسم و توسعه گردشگری به میزبانی ایرانی در سال 2020 ، ایجاد مرکز صنایع دستی و گردشگری در کشور با همکاری UNWTO و همکاری سازمان جهانی گردشگری با ایران به عنوان یک عضو ثابت گردشگری در راستای تصویرسازی مناسب از کشور 5 محوری بود که به عنوان خروجی اجلاس  جهانی گردشگری مطرح شد.

وی در ادامه در خصوص دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگ اقوام تصریح کرد: در بعد گردشگری داخلی به دنبال سیاست توزیع سفر در داخل کشور هستیم و اینکه برخی از نقاط کشور از حضور گردشگری بهره مناسبی نمی‌برد می‌تواند تهدیدی برای گردشگران باشد.بنابر این یکی از روش‌هایی که می‌تواند به توازن در توزیع سفر کمک کند بحث رویدادها و جشنواره‌ها است.

وی تأکید کرد: این جشنواره‌ها می‌توانند اثرات فصلی بودن مقاطع گردشگری را کاهش دهند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی