وزیر ارتباطات: سیاست لیست سفید و قطع اینترنت در کشور دنبال نمی‌شود

به گزارش مشرق، محمدجواد آذری‌جهرمی امشب در نشست صمیمی با نخبگان، دانشگاهیان و فعالان حوزه فاوا خراسان‌جنوبی، با اشاره به رشد دو برابری مشترکین اینترنت خراسان‌جنوبی، اظهار داشت: طی دو سال گذشته مشترکین اینترنت خراسان‌جنوبی از ۳۰۰ هزار نفر به ۷۰۰ هزار نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید:

ماهواره ظفر تا آخر هفته پرتاب می شود

سوال تأمل‌برانگیز مجری تلویزیون از آذری جهرمی

وی با بیان اینکه در حوزه ای سی تی برخی حلقه‌های مفقوده از جمله شتاب‌دهنده‌ها در این استان وجود دارد، بیان داشت: شرکت‌های نوآور و استارت آپ‌های رشد کننده در دو بخش دولتی و خصوصی باید ایجاد شوند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح کرد: از بخش خصوصی نمی‌توان انتظار داشت که در همه حوزه‌ها حضور داشته باشند چراکه این بخش منفعت خود را در نظر می‌گیرد به‌همین دلیل در ذیل طرح نوآفرین با مشارکت بخش خصوصی و دولتی صندوقی با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی ایجاد شده است.

پایان سال؛ موعد بهره‌برداری از صندوق نوآفرین

آذری‌جهرمی ادامه داد: صندوق نوآوری و فناوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم خود را از این صندوق پرداخت کرده و بخش خصوصی نیز طی امروز و فردا باید سهم خود را پرداخت کند.

وی یکی از کارهای این صندوق را حمایت از شتاب‌دهنده‌ها در استان‌های فاقد شتاب‌دهنده ذکر و مطرح کرد: این صندوق تا پایان سال رونمایی می‎‌شود و با راه‌اندازی این صندوق شرکت‌های نوآفرین که با مشکلاتی از جمله بیمه، مالیات و تأمین مالی روبه رو هستند می‌توانند تا قبل از پایان سال از تسهیلات آن بهره‌مند شوند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان داشت: حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور افغانستان طی سال‌های اخیر توسعه خوبی داشته است اما با توجه به شرایط امنیتی موجود در این کشور این رشد قابل انتظار نبوده است.

قانون کپی رایت نیازمند تدبیر مجلس

آذری‌جهرمی با اشاره به اینکه در دنیا به قانون کپی رایت احترام می‌گذارند اما چون کشور ایران عضو کنوانسیون جهانی آن نشده نمی‌تواند از حقوق و مزایای آن بهره‌مند شود، تصریح کرد: قانون کپی رایت تنها در کشور ما نیست و تمام کشورهای عضو کنوانسیون جهانی به این قانون احترام می‌گذارند اما در کشور ما باید این مشکل به‌صورت قانون‌گذاری در مجلس حل شود.

وی به تشکیل مجلس مشترک با انجمن صنفی رایانه‌ای کشور اشاره و با یادآوری اینکه ماحصل این نشست طرح بیستون بود، بیان داشت: موضوع قطعی اینترنت در کشور اثرات منفی بسیار سنگینی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات داشت و غیر از مسائل اقتصادی اثر منفی در امیدبخشی جامعه داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح کرد: هر چند قطعی اینترنت اتفاق تلخی بود اما باید آن را تبدیل به اندوخته کنیم که اگر دوباره این نوع تصمیمات گرفته شود هزینه‌های آن نیز دیده شود و اگر قرار است دوباره این تصمیم گرفته شود نباید به این راحتی انجام شود.

آذری‌جهرمی اضافه کرد: در شرایط حساس آن موقع تصمیم دستگاه‌ها بر این اتفاق بود و در موضوعات و مسائل روز باید کارهایی انجام شود و قانون نیز برای ما محترم است.

اکسیژنی به‌نام اینترنت!/ تنفر برخی افراد از نفوذ اینترنت

وی با تأکید بر اینکه برنامه‌ای تحت عنوان قطع اینترنت نه دنبال می‌شود و نه پیش می‌رود، تبیین کرد: سیاست لیست سفید و قطع اینترنت در کشور دنبال نمی‌شود چراکه اینترنت امروز به‌عنوان اکسیژن برای کشور است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه کسانی که در مورد قطع اینترنت صحبت می‌کنند بهتر است از اقدامات انجام شده در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی نیز حرف بزنند، مطرح کرد: هر چند برخی در کشور از وجود ارتباطات و نفوذ اینترنت متنفر هستند اما دولت، مجلس و حتی شورای عالی فضای مجازی این دیدگاه را ندارد.

بازار داخلی بزرگترین حلقه مفقوده

آذری‌جهرمی مطرح کرد: گوگل یک زیست‌بوم نیست بلکه یک اکوسیستم کسب و کار است و برخی فکر می‌کنند اگر یک جست‌وجوگر داخلی در آن شرایط داشتیم این مشکلات به وجود نمی‌آمد اما اینگونه نیست.

وی با اشاره به اینکه هرچند اقتصاد کشور در سال ۹۷ بالغ بر ۴.۷ درصد کوچک شد اما اقتصاد فناوری اطلاعات ۶.۴ درصد افزایش یافت، خاطرنشان کرد: بازار داخلی بزرگترین حلقه مفقوده در این بخش است و باید با حوزه‌های مختلف تفاهم‌نامه‌هایی منعقد و برنامه‌های مشترک اجرا شود.

برچسب ها:

سیاسی