دکتر علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نشستی خبری به مناسبت ایامالله دهه فجر، درباره بازگشت تعدادی از دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین به کشور، گفت: هیچ مورد مشکوک به کروناویروس در دانشجویان بازگشته از چین وجود نداشته است.
وی افزود: به همراه دانشجویان ایرانی در این پرواز، ۶۵ نفر عراقی، ۲۴ نفر سوری و یک نفر لبنانی از شهر ووهان چین در پرواز حضور داشتند و به محض رسیدن به ایران، با همان پرواز به کشورهای خود منتقل شدند و از هواپیما پیاده نشدند.
قرنطینه 14 روزه دانشجویان منتقل شده به کشور
وی در مورد دوره کمون بیماری کروناویروس گفت: دوره کمون بیماری ۳.۵ تا ۵ روز است. اما این افراد به مدت 14 روز در قرنطینه خواهند بود. دانشجویانی که به کشور منتقل شدند فعلا هیچ مشکلی ندارند و احتمالا روز شنبه آزمایشPCR هم از آنها گرفته میشود.
رییسی در ادامه در مورد شرایط قرنطینه ۱۴ روزه دانشجویان، گفت: تمام شرایط رفاهی اعم از دسترسی به اینترنت، غذای مناسب و...فراهم لست. همچنین تیم پزشکی، اورژانس و بیماریابی در محل مستقر است و این افراد به صورت روزانه معاینه میشوند.
آموزش پزشکان درباره کروناویروس
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارائه آموزشهای ویژه به پزشکان در خصوص شناسایی کروناویروس، بیان کرد: از دقایق اولیه بارگزاری هشدار سازمان بهداشت جهانی بر روی سایت این مجموعه، کار ترجمه دستورالعمل صورت گرفت و صبح روز بعد در اختیار پزشکان، بیمهها، کادر بیمارستانی و... قرار گرفت. همچنین روزانه در استانهای مختلف سمپوزیومهایی برای پزشکان برگزار میشود که موجب افزایش آگاهی آنها میشود. علاوه بر آن دستورالعملی با همکاری معاونت درمان به بیمارستانها در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی ابلاغ شده است که مدام به روزرسانی میشود.
8 بیمارستان کاندید پذیرش مبتلایان احتمالی کروناویروس
تمام بیمارستانهای کشور در وضعیت آمادهباش
معاون بهداشت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر تمهیدات اندیشیده شده در زمینه تجهیز بیمارستانها به اتاقهای ایزوله منفی برای بروز احتمالی کروناویروس، ادامه داد: نکته مهم آن است که تمام بیماران نیازی به بستری در بخش ایزوله منفی بیمارستانی ندارند. در شهر تهران هشت بیمارستان کاندید پذیرش بیماران احتمالی هستند، همچنین هر استان موظف بوده یک بیمارستان را به تناسب جمعیت استان، به عنوان کاندید معرفی کند. تمام بیمارستانها در حالت آماده باش هستند و خوشبختانه هنوز مورد مثبتی از بیماری گزارش نشده است.
ممنوعیت صادرات ماسک به چین
رئیسی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر صادرات ماسک به کشور چین، اظهار کرد: صادرات ماسک به چین را ممنوع اعلام کردهایم و شرکتهای تولیدی هم فعال هستند. نکته مهم آن است که خود ماسک میتواند منشاء تولید آلودگی باشد؛ چراکه قطرات تنفسی بر روی آن مینشیند فلذا تنها کسی باید از ماسک مصرف کند که یا بیمار باشد یا با بیمار سر و کار داشته باشد.
ادامه دارد...