نقش آمریکا و عربستان در «نجف اشرف»

به گزارش مشرق، یک عضو فراکسیون پارلمانی «صادقون» که بخشی از ائتلاف «الفتح» به رهبری «هادی العامری» را تشکیل می‌دهد، آمریکا و برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را متهم کرد که برای تشدید بی ثباتی و ناآرامی در عراق تلاش می‌کنند.

«عبدالامیر تعیبان» در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» گفت: «طرف‌هایی خارجی در پشت پرده حوادث در استان‌های مرکزی و جنوبی عراق را کارگردانی می‌کنند».

عضو پارلمان عراق تاکید کرد: «شکست نقشه آمریکا در ترتیب دادن حمله‌ای توسط نفوذی‌ها و اغتشاشگران به زندان الحوت( محل نگهداری عمده‌ترین سرکرده‌های گروه‌های تروریستی) در  شهر الناصریه(مرکز استان ذی قار که طی ماه‌های گذشته شاهد شدیدترین ناآرامی‌ها بود) موجب شد که واشنگتن آشوب‌ها و خرابکاری‌ها را به استان‌های امن‌تر از جمله نجف اشرف بکشاند».

تعیبان تصریح کرد: «آمریکا در پس حوادث تخریب، سوزاندن، آشوب پراکنی و هرج و مرج افکنی به دنبال سرگرم کردن ملت  عراق و پرت کردن حواس آنها از مسئله اخراج نیروهای بیگانه از خاک کشورشان است».

او در پایان گفت: «واشنگتن و ریاض خیال می‌کنند که استان‌های مرکزی و جنوبی عراق آماده اند تا اهل تسنن در آنجا آتش جنگ را شعله ور کند».

«نعیم العبودی» یک عضو دیگر فراکسیون صادقون هم بی ثباتی عراق را نقشه دشمن برای دستیابی به دستاوردهایی منطقه‌ای و جهانی توصیف کرد.

او در توئیتی گفت: «بی ثباتی اوضاع سیاسی و امنیتی در عراق نقشه‌ای است که از طریق آن به دستیابی به منافع سیاسی در منطقه و دنیا دنبال می‌شود، اما صاحبان این نقشه‌ها شکست خواهند خورد زیرا عراقی‌ها را خوب نشناخته‌اند».

وی افزود: «ما از این بحران بیرون خواهیم آمد و عراقی‌ها با وحدت ملی و فشردگی صفوف یکپارچه خود قوی‌تر از قبل از این بحران خارج خواهند شد».

استان نجف چهارشنبه شب شاهد درگیری میان عده‌ای از تظاهرات‌کنندگان با کلاه آبی‌ها در میدان الصدرین در مرکز شهر نجف بود که به گفته این وبسایت خبری، با جان باختن  ۲۲ نفر و زخمی شدن ۱۷۹ نفر همراه بود.

مقتدی الصدر از ابتدای اعتراضات در عراق که از مهر آغاز شد، از این اعتراضات و خواسته‌های معترضان حمایت کرده است و از نیروها و طرفداران خود خواسته با حمایت از معترضان، سیاستمداران را به اجرای اصلاحات مورد نظر مجبور کنند.

در همین حال او این هفته از نیروهای موسوم به «کلاه آبی‌ها» (نزدیک به جریان صدر) خواسته بود تا با هماهنگی نیروهای امنیتی تلاش کنند تا فعالیت مدارس و ساعات کاری آن‌ها از سر گرفته شود و به کلیه ظواهر اعتراضات اخیر از طریق بازگشت نظم به امور کشور، پایان داده شود؛ اما عده‌ای با سوء استفاده از این فراخوان، تظاهرات‌ها را به صحنه اعتراض به فراخوان الصدر مبدل کردند.

الصدر و جریان پارلمانی مورد حمایت او «سائرون» از جمله مهمترین حامیان علاوی نخست جدید عراق به شمار می‌روند.

اعتراضات در بغداد و شهرهای جنوبی و مرکزی عراق از اول اکتبر گذشته (دهم مهر ۹۸) آغاز شده است و به رغم انتخاب مامور تشکیل کابینه  و تعهد وی به اصلاح امور هنوز عده‌ای از معترضان خیابان‌ها را ترک نکردند.

مردم عراق در چهارم بهمن ماه گذشته به دعوت مقتدی الصدر رهبر جریان صدر تظاهرات میلیونی برای مطالبه اخراج نظامیان اشغالگر آمریکایی از خاک کشورشان برگزار کردند.

برچسب ها:

جهان