چرا نیروهای آمریکایی در افغانستان کشته می‎شوند؟

به گزارش مشرق، تیراندازی شامگاه شنبه به سوی نیروهای آمریکایی در استان «ننگرهار» در شرق افغانستان، بار دیگر موضوع ادامه حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان به دلیل طولانی‌ترین جنگ خارجی این کشور را در مرکز مباحث مربوط به افغانستان در واشنگتن قرار دارد.

شامگاه شنبه فردی مسلح با یونیفورم نظامیان افغانستانی با تیراندازی به سوی نیروهای آمریکایی و افغانستانی در ننگرهار، منطقه تحت کنترل طالبان، و هنگام بازگشت از ماموریتی مشترک، شماری از نظامیان دو کشور را به قتل رساند.

بیشتر بخوانید:

آمریکا پایگاه نظامی جدید در سوریه برپا می‌کند

افشای نقش پایگاه «عین الاسد» در رساندن اطلاعات به داعش

حمله به نیروهای آمریکایی در افغانستان

بخشی از نیروهای آمریکایی خاورمیانه را ترک می‌کنند

در حالی که مقام‌های رسمی آمریکا شمار تلفات نظامی خود را ۲ و تعداد زخمی شدگان را ۶ نفر اعلام می‌کنند، مقام‌های افغانستانی و نیز برخی از منابع نظامی آمریکا در افغانستان می‌گویند دست‌کم ۷ نظامی آمریکایی در عملیات مذکور کشته شدند.

مقام‌های افغانستانی با اشاره به این که شمار تلفات آمریکا در شامگاه جمعه ۵ تا ۷ نفر بوده، تاکید کردند ترس از حمله دوم مجدد در سراسر شب وجود داشت و به همین دلیل تمامی نیروهای افغانستانی خلع سلاح شدند.

این حمله در حالی رخ داد که آمریکا در روزها و هفته‌های اخیر شاهد شکل گیری دور جدیدی از حملات به نیروهای خود در سراسر افغانستان بوده است؛ حملاتی که نیروی زمینی و هوایی آمریکا را در افغانستان هدف قرار دادند.
با توجه به فقدان اطلاعات در مورد حمله اخیر به نظامیان آمریکایی و نامشخص بودن چگونگی انجام، انگیزه یا حتی عاملان آن، دو سناریو برای روند تحولات در پی حمله اخیر به نظامیان آمریکایی قابل طرح است:

نخست، پذیرش مسئولیت حمله مذکور از سوی طالبان؛ واشنگتن در سال ۲۰۱۱ با ادعای مبارزه با طالبان و بازگرداندن ثبات به افغانستان، با همکاری ناتو به این کشور حمله کرد؛ اما آنچه که در ۱۹ سال گذشته حاصل شد، ناامنی بیشتر، تلفات غیرنظامی بالاتر، انفجارهای مرگبارتر و درگیری‌های خونین تری بوده که سبب شده طالبان اکنون بر اکثر مناطق افغانستان کنترل داشته باشد.

سناریوی مذکور می‌تواند روند مذاکرات صلح آمریکا و طالبان را که در «دوحه» دنبال می‌شود، تحت تاثیر قرار دهد. این مذاکرات پیشتر یکبار در آستانه امضای توافق از سوی آمریکا متوقف شد و اکنون با هدف دستیابی به توافق نهایی صلح در جریان است. نقش داشتن طالبان در این حمله، روند مذاکرات را که به اذعان منابع دیپلماتیک به مرحله امیدوارکننده‌ای رسیده، پیچیده‌تر خواهد کرد.

دو، انجام حمله توسط یک نظامی افغانستانی؛ این سناریو به نوبه خود تاثیر عمده‌ای بر روابط متشنج کابل- واشنگتن داشته و تنش‌های میان این دو کشور را تشدید می‌کند.

در حال حاضر بین ۱۲ تا ۱۳ هزار نظامی آمریکایی در افغانستان حضور دارند که در انتظار عملی شدن وعده ماه نوامبر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر کاهش نیروها در این کشور هستند. دولت آمریکا در سال گذشته با رکورد بی سابقه‌ای از حملات از سوی طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی به نظامیان خود روبرو بوده است.

۲۴۰۰ نظامی آمریکایی در ۱۹ سال گذشته حمله آمریکا به افغانستان کشته شدند که ۲۰ مورد آن در سال ۲۰۱۹ رخ داد. با این وجود دو ماه نخست سال ۲۰۲۰ برای نظامیان آمریکایی در افغانستان، کابوس وار طی شده و آن‌ها شاهد انفجارهای ناشی از بمب‌های کنار جاده ای، حملات فردی به نظامیان آمریکایی و سقوط هواپیماهای نظامی آمریکا بوده اند.

برچسب ها:

جهان