به گزارش مشرق، اصلاحطلبان در یک ماه گذشته اعتراضات زیادی به نتایج احراز صلاحیتها از سوی شورای نگهبان داشتند. آنها مدعی بودند که بسیاری از کاندیداهای اصلی اصلاحطلب تأیید صلاحیت نشده و امکان رقابت انتخاباتی برای آنها در انتخابات مجلس یازدهم وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
از شفاف شدن هزینهها تا روشدن دست اصلاحطلبان
سایت اصلاحطلب: مردم از رد صلاحیت نامزدهای ما دلخور نیستند
اصولگرایان در گام آخر، اصلاح طلبان با تابلوی جدید
من هم مثل شما این اخبار را دنبال میکردم تا اینکه نکتهای به ذهنم رسید. اگر به یاد داشته باشید، مجلس ششم با پیروزی اکثریت اصلاحطلبان تشکیل شد. مهدی کروبی به ریاست رسید و محمدرضا خاتمی و بهزاد نبوی نواب رئیس پرنفوذ این مجلس بودند. در این مجلس اصلاحطلبان آنقدر با اصولگرایان مشکل داشتند که به قول حداد عادل، ایشان را پنج ماه یک لنگه پا در هوا نگه داشتند و نگذاشتند اعتبارنامه ایشان تصویب شود.
روزنامههای این جریان بعد از انتخابات 29 بهمن 1378 همگی تیترهای پیروزمندانه برای در دست گرفتن اکثریت مجلس زدند. عصر آزادگان یک روز پس از انتخابات نوشت: «اصلاحطلبان مجلس را فتح کردند».
با تمام این تفاصیلی که گفته شد، فکر نمیکنم هیچکس شکی داشته باشد که مجلس ششم با اکثریت اصلاحطلبی تشکیل شد.
اما سوال اصلی من درباره انتخابات مجلس ششم نیست. بگذارید به حدود یک ماه قبل از انتخابات مجلس ششم و زمان اعلام صلاحیتهای کاندیداهای این انتخابات برگردیم. در دیماه 1378 و پس از اعلام صلاحیتها از سوی شورای نگهبان، وزیر کشور دولت اصلاحات، حزب مشارکت و حتی رئیس جمهور نسبت به عدم احراز صلاحیت کاندیداهای اصلاحطلب به اعتراض پرداختند. مثلا موسوی لاری، وزیر کشور وقت دولت خاتمی، گفته بود: من خود شخصا افرادی را میشناسم که هیچ مستندی برای رد صلاحیت آنان وجود ندارد.
اما از لابهلای روزنامههای دوم خردادی 20 سال پیش نکات جالبی درباره رد صلاحیتها میتوان برداشت کرد. مثلا، در همان روزهای اول اعلام صلاحیتها، یعنی 21 دی 1378 جبهه مشارکت با صدور بیانیهای نوشته بود: «در تهران علاوه بر رد صلاحیت پنج نفر از نامزدهای جبهه مشارکت، طیفی از نیروهای سیاسی که با وفاداری به قانون اساسی خود را آماده حضور در عرصه انتخابات نموده و موجب شده بودند که شور و شوق شرکت در انتخابات، دامنه گستردهتری بیابد نیز رد صلاحیت شدهاند.»
اما در همان روز و بر اساس اعلام معاون سیاسی ـ امنیتی استانداری تهران 71 نفر توسط هیئت نظارت و 41 نفر توسط هیئتهای اجرایی رد صلاحیت شده بودند و در مجموع 112 نفر در تهران رد صلاحیت شده بودند و بنده جمع و تفریق 5 نفر از مجموع رد صلاحیتشدگان را به خوانندگان گرامی واگذار میکنم!
به نظر میرسد اصلاحطلبان انتظار دارند هیچیک از کاندیداهای آنان رد صلاحیت نشده و به نوعی معصومیت در گفتمان اصلاحطلبی قائل هستند که حتی رد صلاحیت پنج کاندیدا را نیز برنمیتابند.