خنده و شادری روی «برانکارد دربستی»

به گزارش مشرق، «برانکارد دربستی» که اکنون به چاپ پنجم رسیده، از مجموعه هفت جلدی «دار و دسته دارعلی» نوشته اکبر صحرایی است که نویسنده سعی کرده با استفاده همزمان و مکمل از رویدادهای طنز، گویش شیرازی و لطیفه‌های امروزی کتابی شیرین و دلچسب را تقدیم خواننده کند.

«برانکارد دربستی» مجموعه بیست و چهار خاطره کوتاه از دوران دفاع مقدس است که صحرایی تلاش کرده با بزرگنمایی و تکرار بخش‌های نمکین، آنها را شیرین‌تر و دلچسب‌تر تقدیم خواننده کند.

 نویسنده سعی کرده هم نقاط طنز موجود در خودِ رویدادها را بزرگنمایی و بازتعریف کند و هم با استفاده از دو ابزار دیگر یعنی لهجه هموطنان استان فارس و برخی لطیفه‌های امروزی، قدری به نمکشان بیافزاید و پیامی را در دل آن جای گذاری کند.



برتری دیگر این کتاب کوچک بودن خاطره‌های روایت شده در آن است چنانچه صحرایی در صفحه ابتدایی آن هردوگروه خوانندگان کم حوصله و پُرحوصله را به خواندن کتاب دعوت می‌کند و مژده می‌دهد که هردو می‌توانند در حد حوصله و دلخواه خود از همراهی با راوی لذت ببرند.

نکته آخر اینکه تعداد زیادی از روایت‌ها در عین داشتن گوشه‌های طنزآمیز و طنزموقعیت برساخته توسط نویسنده، به پایان عبرت انگیز یا حتی متأثرکننده ختم می‌شوند، گویی خواننده با کتابی از مجموعه خاطرات دفاع مقدس مواجه است که در برخی موارد، لبخندی هم بر چهره‌اش می‌نشاند.

«- حالا بدون پا چیکار کنم آقو؟
– برادرمن، ببین بغل دستیت سر نداره و هیچی نمیگه!
نوجوان برمی‌گردد و به جنازه بدون سر کنارش زُل می‌زند. بعد نیشش تا بناگوش باز می‌شود و می‌گوید: اینکه شهید شده آقو، اما باز من رو درک نمی‌کنی.
– تو باید خداروشکر کنی که پاتو در راه اسلام دادی.
نوجوان با پشت آستین عرق صورتش را پاک می‌کند و می‌گوید: گفتم درک نمی‌کنی آقو… بدون پا تو حمله که نیستم هیچ، دیگه توی جبهه هم راهم نمیدن.»

گفتنی است مجموعه «دار و دسته دارعلی» که شامل «آمبولانس شتری»، «گردان بلدرچین»، «برانکارد دربستی»، «تویوتای خرگوشی»، «مین سوسکی»، «خمپاره‌های نقلی» و «بمب کلاغی» است همواره جزو آثار پرفروش و پرمخاطب سوره مهر است.

برچسب ها:

فرهنگ و هنر