جاسوسی مشترک آمریکا و آلمان از بیش از ۱۰۰ کشور دنیا

به گزارش مشرق به نقل از هفته نامه "اشپیگل"، سازمان اطلاعات داخلی آلمان (BND) و آژانس اطلاعاتی آمریکا (سیا) طی دهه ها به صورت مشترک از ارتباطات رمزگذاری شده بیش از صد کشور دنیا جاسوسی می کرده‌اند.

این خبر را "زد دی اف" آلمان با استناد به پرونده هایی که توسط کارکنان برجسته این سازمان های اطلاعاتی آلمانی و آمریکایی نوشته شده منتشر کرده است.

روزنامه واشنگتن‌پست همراه با دو شبکه‌ تلویزیونی آلمانی و سوئیسی ZDF و SRF گزارش داده‌اند که این فناوری به گونه‌ای طراحی شده تا سازمان‌های سی‌آی‌ای آمریکا و سرویس مخفی آلمان غربی بتوانند رمزها را بشکنند و به محتوای پیام‌ها دسترسی پیدا کنند.

به گزارش این روزنامه های غربی کشورهای دنیا برای رمزگذاری ارتباطات خود به شرکت سوئیسی کریپتو (Crypto AG) متکی بودند و این شرکت تجهیزات رمزگذاری بر روی پیام ها را به ایران، کشورهای آمریکای لاتین، هند، پاکستان و ده ها کشور دیگر فروخته است. البته این کشورها نمی دانستند که نیمی از این شرکت متعلق به سازمان سیا و سازمان اطلاعات داخلی آلمان است  و این سازمان های اطلاعاتی این فنآوری را برای رمز گشایی دستکاری کرده‌اند.

گزارش‌ها حکایت از آن دارد که دستکم کشورهای سوئد، بریتانیا، سوئیس و رژیم صهیونیستی از این عملیات که به "عملیات روبیکون" معروف بوده، باخبر بوده یا در جریان کشف و شناسایی بخش‌هایی از آن قرار داشته‌اند.

براساس سندی که سازمان سیا را منتسب به این عملیات می‌کند، آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده و همتایان آلمان غربی آن، با وجود تضاد منافع فرهنگی و اهداف متفاوت، "بارها و بارها برای دستیابی به پرمنفعت‌ترین سرمایه‌گذاری اطلاعاتی در دوران جنگ سرد" با یکدیگر همکاری می‌کردند.

شرکت کریپتو سال ۲۰۱۸ منحل شده است و یک شرکت جایگزین با نام Crypto International، متعلق به آندریاس لیند، شهروند سوئد در وب‌سایت خود، رخداد جدید رسانه‌ای شده را داستانی "پریشان‌کننده" خواند.

این شرکت اعلام کرده که اکنون تحت مالکیت جدید قرار دارد و با سازمان سیا یا سرویس مخفی آلمان هم هیچ گونه ارتباطی ندارد.

دولت سوئیس در حال بررسی گزارش‌هایی است در این باره منتشر شده است.

رسانه های درگیر با این موضوع اعلام کرده اند که حدود ۲۸۰ صفحه از اسناد تا به حال منتشر نشده که توسط کارکنان برجسته سازمان های اطلاعاتی آلمان و آمریکا درباره عملیاتی که از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۳ انجام شده است را مورد ارزیابی قرار داده‌اند.

بر اساس این اسناد و مدارک، تبادلات نظامی و دیپلماتیک بسیاری از کشورهای مهم جهان سوم و همچنین کشورهای اروپایی احتمالا در این عملیات خوانده شده است.

بر این اساس عملیات روبیکون به عنوان یکی از موفق ترین اقدامات اطلاعاتی بعد از جنگ جهانی مطرح است.

به گزارش روزنامه واشنگتن پست این اسناد نشان می دهند که در مجموع بیش از ۱۲۰ کشور دنیا در این دهه ها از فناوری رمزگذاری این شرکت سوئیسی استفاده کرده‌اند.

"برند اشمیدبایر"، از مقامات سابق آلمانی این مسئله را تایید کرده و گفته است که عملیات جاسوسی روبیکون مطمئنا در امن نگه داشتن جهان نقش داشته است. وی البته اعلام کرده است که سازمان اطلاعات آلمان این همکاری با سازمان سیا را در سال ۱۹۹۳ خاتمه داده است.

برچسب ها:

جهان