حضرت زهرا(س) الگوی خوبی برای مشی زندگی ماست/ دیدگاه ما باید نسبت به مقام زن تصحیح شود

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز در نشست زنان ایرانی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) ضمن گرامیداشت میلاد دختر پیامبر اسلام گفت: فاطمه اطهر به عنوان بهترین الگو برای مشی زندگی ما، سلوک زندگی ما و همچنین برای خلق و خوی و سبک زندگی ما می‌تواند الگو و معیار بسیار خوبی باشد.

وی ادامه داد: گرچه دوران زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) دوران طولانی نبود اما در عین حال کلماتش، بیاناتش و حضورش و خطبه معروفش بعد از رحلت پیامبر در مسجد مدینه و فرزندان برومندی که تربیت کرد و شیوه او در اداره خانه و همسرداری به عنوان بهترین الگو برای زنان جامعه ما می‌باشد.

ببینید:

عکس/ روحانی در مراسم گرامیداشت روز زن

رئیس‌جمهور اظهار داشت:‌ امروز در شرایطی که ما هستیم الگوسازی برای سبک زندگی و رفتار ما بسیار حائز اهمیت است همان که ما امروز به عنوان مراجع اجتماعی می‌نامیم برای حرکت در مسیر زندگی علاوه بر داشتن قانون، مقررات، دانش و علم تعقل و خردورزی الگو حائز اهمیت است. خداوند می‌توانست اسلامش را توسط یک کتاب به جهانیان عرضه کند اما این کار را نکرد، کتابش را بر قلب یک انسان والایی به نام پیامبر نازل کرد و گفت،‌ او آیه‌های آن کتاب را بر مردم بخواند و او عمل به آیات را در مقام عمل به مردم نشان دهد.

روحانی با اشاره به آیات از قرآن مجید خاطرنشان کرد: عبادت اسلامی نماز و حج آنطور (پیامبر) که من انجام می‌دهم شما هم انجام دهید. پیامبر علاوه بر اینکه رسول بود و پیام‌آور بود و معلم و مبین کلام خدا بود، زندگی او هم الگو و نمونه و شاهد برای جامعه انسانی بود.

وی بیان داشت: ما الگویی از حضرت زهرا (س) بالاتر نداریم گرچه حضرت مریم در قرآن مجید و زنان دیگری چون مادر حضرت موسی(ع) دارای مقام و شأن بلندی هستند اما در عین حال هیچ الگویی بالاتر از فاطمه اطهر سراغ نداریم.

روحانی بیان داشت: ما به زبان می‌گوییم زن و مرد مساوی هستند و هر دو دارای کمالات هستند اما گفتن کافی نیست در مقام عمل و قانون‌گذاری و اجرا باید این حقیقت را ببینیم. اگر زن با مرد از لحاظ خلقت انسانی، قدرت انسانی و کمالات معنوی و قرب به خداوند مساوی هستند پس باید در عمل و در رفتار ما و الگوی زندگی ما و برخورد ما آنجا هم باید این مقام مساوی را ببینیم و مشاهده کنیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت:‌ تردیدی نداریم که خداوند زن و مرد را کنار هم قرار داده است. هر کسی کاراتر است و بهتر عمل می‌کند و مفیدتر است و جامعه را می‌تواند بهتر به سمت سعادت ببرد تعبیر قرآن است که می‌گوید ما شما را خلق کردیم.

وی با تأکید بر اینکه زینت زمین، کوه‌ها و جنگل‌ها است اظهار داشت: همه این خلایق برای این است که معلوم شود کدام یک بهتر عمل می‌کنیم اینکه ما می‌گوییم جامعه اسلامی باید جامعه رقابت سالم باشد برای این است که خداوند ما را در یک رقابت سالم آفریده است. در اقتصاد باید در جامعه ما یک رقابت سالم باشد در مدیریت باید یک رقابت سالم باشد، در علم و دانش هم باید یک رقابت سالم باشد.

روحانی ضمن اشاره به اینکه رقابت سالم وقتی امکانپذیر است که موانع را برداریم و فرصت‌ها را برابر کنیم،‌خاطرنشان کرد: وقتی فرصت برابر نیست چگونه می‌شود رقابت انجام داد، مرد اگر فرصتش در مسائل اجتماعی، سیاسی، قضایی، قانون‌گذاری و فعالیت‌های علمی با زن برابر نیست چطور می‌شود این رقابت را انجام داد.

رئیس قوه مجریه بیان داشت: اولین مسأله مهم دادن فرصت برابر و فضای رقابت سالم در جامعه برای زنان جامعه است. زنان جامعه ما در طول این مدت 41 سال بعد از انقلاب به خوبی نشان دادند که در تمام صحنه‌ها دوشادوش مردها و در کنار مردها حضور و ظهور پیدا کردند. البته در بعضی از جاها ممکن است امروزه تعداد خانم‌ها در مسئولیت بیش از مردها باشد، در معلمین آموزش و پرورش اگر بسنجیم تعداد معلمین خانم بیش از آقایان است، حدود 61 درصد معلمین خانم‌ها هستند.

روحانی بیان داشت: وقتی به تعلیم و تربیت می‌رسیم این آمار، آمار خوبی است وقتی به دانشجویان دانشگاه می‌رسیم این آمار خوب است وقتی به دانش‌آموزان مدارس می‌رسیم این آمار قابل قبول است، وقتی به بهداشت و درمان می‌رسیم آمار تقریبا قابل قبول است اما در همه جا این چنین است؟

رئیس‌جمهور در ادامه افزود: وقتی به مدیریت‌های سطح بالاتر می‌رسیم باز هم مقام زن با مقام مرد برابر است و در کنار هم هستند؟‌ آنجا هم می‌گوییم  «و من یعمل من الصالحات من ذکر او انثی» چه اشکالی دارد چند نفر از مدیران زن باشند؟ آیا مشکلی پیش می‌آید یا فکر می‌کنید اساس و رکن جامعه دچار مشکل می‌شود که خانم‌ها آنجا حضور داشته باشند و حرف بزنند در  دولت اگر یک جمع 20 الی 30 نفر هستیم اگر خانم‌ها غیر از معاونین رئیس‌جمهور باشند آن طرف هم دست‌ها را باز بگذارید و در انتخاب وزیر زن هم دست رئیس‌جمهور را باز بگذارید.

وی بیان داشت: چه اشکالی دارد اگر قبول داریم و تعارف نمی‌کنیم و به زبان نمی‌گوییم که زنان در کنار مردان هستند خداوند می‌گوید از جنس خودتان برای خودتان همسر آفریدیم و یک جنس و نفس واحده هستید اگر این چنین است پس در بقیه موارد هم ما قدم به قدم پیش بیاییم.

روحانی تأکید کرد: خوشبختانه با آنچه که امروز به عنوان اقتصاد دیجیتال وارد آن شدیم و امیدواریم این اقتصاد توسعه پیدا کند و در آخرین مصوبه شورای عالی فضای مجازی تصویب کردیم که حداقل 10 درصد اقتصاد کشور باید دیجیتال باشد اگر ما اقتصاد را اقتصاد دیجیتالی کردیم در این فضا فرصت بیشتری برای خانم‌ها وجود دارد که در اشتغال حضور پیدا کنند ما در دولت یازدهم و دوازدهم بدون هیچ تعارف و شعاری از ابتدای دولت تأکید کردم گفتم که وظیفه همه وزرا و معاونین آن است که برای حضور خانم‌ها و جوانان و اقوام و مذاهب تلاش کنید.

رئیس قوه مجریه اضافه کرد: به همه وزرا گفته شد که حداقل باید یکی از معاونین یا مشاورین عالی و یا دستیاران شما از خانم‌ها باشند واین را من همواره تأکید کرده‌ام. در دولت تأکید شد در مدیریت خانم‌ها قدم به قدم در این فضا بتوانند ارتقاء پیدا کنند این به این دلیل نیست که در اینجا روز میلاد حضرت زهرا (س) است و من خدمت شما بانوان هستم و این را تأکید می‌کنم که همواره مورد تأکید من بوده است.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌شود جامعه ما در اختیار یک نسل باشد و فرصت برای نسل‌های دیگر مهیا نکنیم اظهار داشت: اینکه در این دولت تأکید شده سن مدیریت 8 سال کاهش پیدا کند به این دلیل است که نسل جوان ما بتواند در مدیریت‌های مختلف حضور پیدا کند و فعال باشد.اینکه تأکید شده است در مدیریت جامعه و در مدیریت دولتی حداقل 30 درصد مدیریتی در اختیار خانم‌ها باشد این کار از ابتدای دولت یازدهم تأکید شده است امروز آماری که سازمان اداری و استخدامی برای من فرستاده است آمار نسبت به زمان قابل قبول است. اولاً تعداد کل کارمندها در کشور ما 2 میلیون و 379 هزار و 151 نفر است البته نیروهای مسلح در این آمار نیستند. از این تعداد 959 هزار و 783 نفر خانم هستند یعنی 42.11 درصد کارمندان دولت را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

برچسب ها:

سیاسی