به گزارش مشرق، تنها ۶روز تا انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقیمانده و دو روزی هست که مهلت تبلیغات آغاز شده است و نامزدها در کوران تبلیغات قرار دارند، با این تفاوت که اینبار واژه کوران از آنچه پیش از این تصور میشد، معنی کمعمقتر و بهاصطلاح آهستهتری دارد مخصوصا در شهرهای بزرگ و کلانشهر اصلی کشور یعنی تهران. اخبار و اطلاعات رسیده از شهرستانها و حوزههای انتخابیه یک یا دونفره البته قدری متفاوت است، چراکه در خیلی از این حوزهها، رقابت نه از 24 بهمن که شاید از ماهها پیش و به دلایل مختلف و عمدتا غیرسیاسی شکلگرفته و گروههای صنفی، قومی و... فعالیتهای خود را آغاز کردهاند. در کلانشهرها تهران از همه عقبتر است، چنانکه گروههای سیاسی در مشهد، اصفهان، شیراز و... لیستهای نهایی خود را منتشر کرده و رقابت را در بالاترین سطح آغاز کردهاند، اما در پایتخت تازه و تا زمان نگارش این متن سه لیست اصلی نهاییشده و مابقی مانده تا روزهای آینده.
بیشتر بخوانید:
اصلاح طلبان،از «کاندیدا نداریم» تا ارائه حداقل «۳ لیست» در تهران
سروری: مجلس یازدهم باید دولت را در ریل قانون قرار دهد
اصولگرایان با 2 روز تاخیر آغاز کردند
بعد از آنکه لیست اولیه شورای ائتلاف دوشنبهشب منتشر شد، و برخی ازجمله محمدباقر قالیباف نسبت به آن انتقاد کردند، اسامی منتشرشده از روی کانال اطلاعرسانی این شورا برداشته و اعلام شد بهزودی لیست نهایی منتشر میشود.فردای آن روز، در برخی گروهها لیستی با عنوان یاران قالیباف و با شعار نجات اقتصاد ایران منتشر شد که البته تکذیب و معلوم شد آنهم لیست نهایی نیست و مذاکرات همچنان ادامه دارد.سهشنبه و چهارشنبه روزهای داغ رایزنیها میان اصولگرایان بود و گروههای مختلف بهویژه آنهایی که در جریان شورای ائتلاف حضور داشتند، درگیر شده بودند تا هرچه زودتر به لیست نهایی برسند، با وجود این اما روز چهارشنبه که گمان میرفت لیستهای نهایی اعلام شود خبری نشد؛ برخی البته میگفتند ممکن است تا آخرین ساعت روز چهارشنبه و پیش از آغاز رسمی مهلت تبلیغات وحدتی حاصل شده و لیست شورای ائتلاف با لیست جبهه پایداری تلفیق شود و یک لیست نهایی بیرون بیاید. ساعت صفر روز پنجشنبه 24 بهمن که تبلیغات انتخاباتی بهصورت رسمی آغاز شد اصولگرایان همچنان درگیر رایزنی و مذاکره بودند تا بتوانند لیست درخوری ارائه کنند اما بازهم خبری از لیست نبود.
در این مدت درخواستها برای ائتلاف میان گروههای اصولگرا جدیتر از همیشه میان فعالان سیاسی این جریان مطرح بود بهگونهای که حتی حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان هم روز پنجشنبه این مساله را متذکر شد و نوشت: «حضور اصولگرایان در انتخابات با دو یا چند لیست جداگانه، گناهی بزرگ و نابخشودنی است؛ متاسفانه تا اینجای کار چنین بوده.» او حتی توضیحاتی هم درباره مساله جوانگرایی ارائه و سعی کرد از این مسیر قیود پیشپای این جریان را مرتفع سازد: «جوانگرایی بهمعنای پیرزدایی نیست؛ یک مجتهد یا استادتمام ۶۵ ساله دانشگاه جوان است.»
مهمترین خبری که عصر روز چهارشنبه و صبح پنجشنبه در شبکههای اجتماعی به چشم میآمد اخبار غیررسمی از جلسه نمایندگان شورای ائتلاف با نمایندگان جبهه پایداری برای رسیدن به یک لیست واحد بود، اخباری که با اظهارنظر مرتضی آقاطهرانی مبنیبر علاقهمندی برای وحدت و ارائه لیست مشترک و سپس توئیت محمدباقر قالیباف و استقبال وی از موضع دبیرکل جبهه پایداری تایید شده بود و احتمال این میرفت که اتفاقهایی در راه باشد. با وجود این اما تا عصر پنجشنبه خبری از ارائه لیست نبود؛ نه لیست واحد و نه لیست مشترک. ساعتی بعد اما خبر آمد که جبهه پایداری لیست نهایی خود را منتشر کرده است، خبری که گویای عدم توفیق در مذاکرات و خروجی لازم برای وحدت نهایی بود.
لیست جبهه پایداری برای حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات شامگاه روز پنجشنبه به شرح زیر منتشر شد: «1.مرتضی آقاتهرانی، 2.سیدمحمود نبویان، 3.محمد سلیمانی، 4.وحید یامینپور، 5.رضا تقیپورانوری، 6.غلامحسین رضوانی، 7.الیاس نادران، 8.سیدنظامالدین موسوی، 9.سیدمحمدجواد ابطحی، 10.رسول جلیلی، 11. علی خضریان، 12.سیدمهدی زریباف، 13.روحالله ایزدخواه، 14.بیژن نوباوهوطن، 15.علی جعفری، 16.فاطمه آلیا، 17.زهرهسادات لاجوردی، 18.آسیه کلاته، 19.بتول نامجو، 20.زهرا ابوالحسنی، 21.محمدصادق شهبازیراد، 22.ابوالفضل عفتنژاد، 23.مهدی صرامی، 24.محمدحسین طاهریآکردی، 25.محمدرضا باقرزادهاول، 26.فیروز اصلانی، 27.سعید کرمی، 28 -احمد سلطانیشیخعلائی، 29.مجتبی ابراهیمی، 30. محسن دهنوی» که البته بعد از انتشار نفر آخر یعنی سیدمحسن دهنوی از لیست یادشده انصراف داد و جبهه پایداری نیز طی اطلاعیهای محمدحسن حسینزاده را جایگزین وی کرد.علاوهبر این، آنچه درباره لیست جبهه پایداری خبرساز شده بود، کنار گذاشتن افرادی چون حمید رسایی از لیست نهایی بود.دقایقی بعداما خبرگزاری فارس با انتشار خبری نسبت به نتیجه جلسه نمایندگان جبهه پایداری و شورای ائتلاف توضیحاتی ارائه کرد و گفت که چرا و چگونه وحدت حاصل نشده است.
در این خبر آمده بود: «بنابر روایتها در جریان مذاکره، درخواست اصلی آقایان آقاطهرانی و محصولی برای ارائه فهرست مشترک حذف قالیباف از فهرست نهایی بود. حدادعادل با این پیشنهاد مخالفت میکند و پیشنهاد دیگری میدهد که درصورت لیست مشترک، ائتلاف با سرلیستی قالیباف منتشر شود و پایداری با سرلیستی آقاطهرانی که این پیشنهاد نیز از سوی محصولی و آقاطهرانی رد میشود. در ادامه محمدباقر قالیباف پیشنهاد دیگری میدهد و اعلام میکند حاضر است از لیست کنارهگیری کند و بهصورت مستقل و منفرد در انتخابات شرکت کند. لیست جبهه انقلاب نیز ۲۹ نفره منتشر شود که این نیز مورد موافقت ائتلاف قرار نمیگیرد و درنهایت نتیجه این میشود که اصولگرایان در انتخابات ۹۸ با دو فهرست شرکت کند.» خبرگزاری فارس همچنین اشاره کرد: «ساعتی قبل فهرست نهایی جبهه پایداری در تهران منتشر شد و ائتلاف نیروهای انقلاب نیز قرار است تا ساعاتی دیگر فهرست نهایی خود را اعلام کنند. »
6 تغییر ناگهانی در لیست شورای ائتلاف
همزمان با این خبر یکی از رسانههای اصلاحطلب خبری را از تغییرات لیست شورای ائتلاف منتشر کرد که بلافاصله در برخی کانالهای نزدیک به اصولگرایان هم منتشر شد. خبری که طی آن تغییرات لیست نهایی آمده است. گفته شده بود که «رضا تقیپور، مجتبی توانگر، اقبال شاکری، سیداحسان خاندوزی، مصطفی زمانیان و ابوالفضل عمویی به لیست ائتلاف اصولگرایان اضافه شدند و امیرابراهیم رسولی، علی جعفری، نیکی ملکی، مجتبی ابراهیمی، جلیل بشارتی، عزتالله اکبریتالارپشتی از لیست حذف شدند.»
پس از این خبر و در ساعات پایانی پنجشنبهشب، خبرگزاری مهر در خبری اختصاصی لیست نهایی شورای ائتلاف را منتشر کرد که با خبر قبلی انطباق داشت، به این صورت که با اعلام رسمی انصراف افرادی چون امیرابراهیم رسولی و سیدامیر سیاح که احتمال میرفت درون لیست نهایی باشند، فهرست یادشده که همزمان پوستری را بههمراه داشت در برخی کانالها رسانهای شد. در این فهرست نفر اول محمدباقر قالیباف بود و تغییرات هم همان بود که دقایقی قبل رسانهها گفته بودند. با وجود این اما خبرگزاری مهر خبر یادشده را دقایقی بعد از روی خروجیهای خود حذف کرد و معلوم شد آنهم لیست نهایی نبوده و هنوز باید برای دیدن لیست نهایی صبر کرد. بعد از این رفتوآمدها و تغییرات چندباره، نهایتا پیشازظهر روز گذشته خبرگزاری فارس و دیگر رسانههای نزدیک به جریان اصولگرایی و شورای ائتلاف به نقل از محسن پیرهادی، لیست نهایی این جریان را منتشر کردند، لیستی که بازهم تغییراتی را در خود داشت و چند نفر در آن تغییر کرده بودند که مهمترین آن حذف رضا تقیپور و اضافهشدن عزتالله اکبریتالارپشتی و مهدی شریفیان بود.
لیست نهایی ائتلاف اصولگرایان با عنوان «ایران سربلند» و با سرلیستی محمدباقر قالیباف
در مشروح خبری که فارس بهصورت اختصاصی منتشر کرده بود به نقل از محسن پیرهادی آمده است: «سخنگوی ائتلاف نیروهای انقلاب با تاکید بر اینکه لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با هدف تشکیل مجلسی قوی و کارآمد تهیه شده است، تصریح کرد نام این لیست همانطور که اعلام شد «ایران سربلند» است که مهمترین رویکرد آن «نجات اقتصاد ایران» خواهد بود.» براساس اعلام سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب لیست نهایی و قطعی این شورا برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به شرح زیر است: 1-محمدباقر قالیباف، 2سیدمصطفی آقامیرسلیم، 3-سیدمحمد آقامیری، 4-عزتالله اکبریتالارپشتی، 5-زهره الهیان، 6-محسن پیرهادی، 7-سیدرضا تقوی، 8-مجتبی توانگر، 9-مجتبی ثابتی، 10-عاطفه خادمی، 11-سیداحسان خاندوزی، 12-سیدمحسن دهنوی، 13-مجتبی رضاخواه، 14-سمیه رفیعی، 15-فاطمه رهبر، 16-عبدالحسین روحالامینینجفآبادی، 17-مصطفی زمانیان، 18-اقبال شاکری، 19-مالک شریعتینیاسر، 20-مهدی شریفیان، 21-علی شمسیپور، 22-ابوالفضل عموئی، 23-فاطمه قاسمپور، 24-سیدنظامالدین موسوی، 25-الیاس نادران، 26-احمد نادری، 27-سیدمحمود نبویان، 28-سوده نجفی، 29-کیومرث هاشمی و 30-سیدعلی یزدیخواه.»
مدیران دولت احمدینژاد با تابلوی «ائتلاف مردم»
این البته پایان ماجرای اصولگرایان نبود، چراکه عصر روز گذشته لیست سومی هم در این جریان منتشر شد. آنچنانکه پیشبینی میشد مدیران دولتهای نهم و دهم با نام ائتلاف مردم و البته در زمانی که نزدیکان رئیس دولتهای نهم و دهم انتساب هرگونه لیستی را به احمدینژاد تکذیب میکنند، به میدان آمدند و لیست خود را برای حوزه انتخابیه تهران منتشر کردند، لیستی که البته 28 عضو دارد و قرار است طی روزهای آتی منتشر شود. در بیانیه این ائتلاف آمده است: «ائتلاف مردم متشکل از جمعی از خدمتگزاران ملت در دولتهای نهم و دهم، شخصیتهای سیاسی و نخبگان جوان، در یک فرآیند سهماهه و با استفاده از معیارهای علمی و تجربی، نسبت به انتخاب افراد شایسته جهت معرفی به مردم اقدام کرده است.
از ملت بزرگ ایران تقاضا دارد که با حضور گسترده و پرشور خود در پای صندوقهای رای و با استفاده از حق قانونی خود به افراد معرفیشده زیر رای دهند: 1.صادق خلیلیان، 2.بهروز مرادی، 3.محمدحسن طریقتمنفرد، 4.فاطمه واعظجوادی، 5.سیدمحمد حسینی، 6.محمد سلیمانی، 7.فاطمه قربان، 8.نیره قوی، 9.داود منظور، 10.ابوالفضل ظهرهوند، 11.محمدحسین یادگاری، 12.سیدامینالله تقویمطلق، 13.جلیل سالاری، 14.حجتالاسلام حمید رسایی، 15.ابراهیم سحرخیز، 16.مهدی کوچکزاده، 17.افشار دارابی، 18.عطا بهرامی، 19.محسن شاطرزاده، 20.وحید یامینپور، 21.حسین افشارزاده (نماینده اختصاصی شهرری)، 22.محمدحسن وکیلپور، 23.غلامرضا خواجهسروی، 24.امین مرادی، 25.مهدی زریباف، 26.سعید کرمی (نماینده اختصاصی اسلامشهر)، 27.محمد شیریجیان (نماینده اختصاصی شمیرانات و لواسانات) و 28.محمد محمدیپور.»
علاوهبراین جریان عدالتخواه هم که پویش مجلس خود را با راهاندازی ستادی به ریاست سعید زیباکلام رسمیت داده بود، با انتشار مانیفستی از برنامههای خود برای آینده رونمایی کرد و نشستی هم در همین زمینه برگزار کرد که احتمالا با این وضعیت باید منتظر لیست آنها نیز باشیم.
عبور از تحریم ورود به رقابت لیستهای اصلاحطلب
بعد از «میآییم و نمیآییم»های فراوانی که از در ماههای گذشته بارها از سوی چهرههای اصلاحطلب مطرح شده بود، بالاخره این بازی به نقطه پایان رسید و در فاصله دو هفته مانده به انتخابات، اصلاحطلبان بالاخره تکلیفشان با انتخابات را روشن کردند و همانطور که پیشبینی میشد از انتشار لیست انتخاباتی خود خبر دادند؛ لیستی که گفته شد عنوان شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات پای آن حک نمیشود و کاندیداهای این جریان با برند اصلاحطلبان پایتخت وارد رقابتها خواهند شد.
اصلاحطلبان در این انتخابات شرایط ویژهای را تجربه میکنند که در نوع خود تا حد زیادی منحصربهفرد بهنظر میرسد. نیروهای سیاسی این جریان اگرچه در هفتهها و ماههای گذشته تلاش میکردند ریشههای تردیدهای خود در نوع مواجهه با انتخابات را به عملکرد شورای نگهبان و مساله تکراری نظارت استصوابی نسبت دهند، اما واقع ماجرا از قرار دیگری بود؛ واقعیتی که بسیاری از اصلاحطلبان را همان ابتدا از ثبتنام برای کاندیداتوری باز داشت و ضمن ایجاد نوعی توافق جمعی برای کنار نشستن و تماشاچیبودن، دست شورای عالی سیاستگذاری را برای آمادهسازی لیستی پروپیمان بست.
زلف اصلاحطلبان به زلف دولت گره خورده
علت این اتفاق البته چیز چندان پیچیدهای نیست. اصلاحطلبان از همان سال 92 زلف خود را به زلف روحانی گره زدهاند و حالا که روزهای خوشخوشان و برهکشان این ائتلاف گذشته و کار به زنگ حساب کشیده و انبوهی از ناکارآمدیها برهم تلنبار شده، دیگر امکانی برای طلاق سیاسی وجود ندارد و جامعه، مرزبندی این جریان با دولت و کارنامه آن را برنمیتابند.به بیان دقیقتر، از آنجاکه این جریان حساب خود را هیچوقت از حساب دولت سوا نکرده، تلاش برای فاصله گرفتن از آن در شب انتخابات، پیش چشم افکارعمومی چندان صادقانه بهنظر نمیرسد و همین موضوع نگرانیهای عمیقی را میان فعالان سیاسی اصلاحطلب رقم زده است.
نگرانیهایی که درنهایت بسیاری از آنها را بهرغم تماسها و پیغامها و ریش گرو گذاشتنها به این جمعبندی رساند که عطای کاندیداتوری را به لقایش بخشیده و خطر احتمالی ضایعشدن بهواسطه رای پایین و باختن به لیستهای دسته دوی جریان رقیب! را به جان نخرند.در این میان اما به هر ترتیب اقلیتی با این استدلال که سیاستورزی با همه محدودیتهایش از مسیرصندوق رای میگذرد، وارد میدان رقابت شدند و حتی امیدوارانه از انتشار لیست انتخاباتی احزاب اصلاحطلب خبر دادند.؛ لیستی که ابتدا گفته شد با ائتلاف 12 حزب اصلاحطلب منتشر خواهد شد.
تحریم انتخابات منتفی شد
هرچه باشد انتشار خبرهایی مبنیبر اینکه بیش از هزار نفر از فعالان سیاسی و اجتماعی اصلاحطلب در انتخابات حضور دارند، در کنار انتشار اسامی افراد نامآشنایی که امکان ارائه یک لیست تقریبا کامل از کاندیداهای اختصاصی بالقوه این جریان را فراهم میآورد، راه را بر هرگونه جرزنی انتخاباتی بست و این بهانه را که اصلاحطلبان بهدلیل فقدان نیروهای شاخص امکانی برای ارائه یک لیست تمام و کمال ندارند، به کلی از موضوعیت انداخت.در چنین بستری ایده تحریم انتخابات که پیشتر به هزار بیان مختلف از سوی طیفهای رادیکال اصلاحطلبان مطرح میشد کلا به حاشیه رفت و بهنظر میرسد حالا طیفی که معتقد بود باید در انتخابات با تمام توان حضور داشت، لیست داد و تلاش کرد و تعداد بیشتری از کرسیهای مجلس را به اختیار خود در آورد، دست بالای دست را دارد.
در همین زمینه محمدجواد روح، عضو دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت چندیپیش طی یادداشتی در نفی عدم حضور در انتخابات نوشت: «اعلام «تحریم» در شرایط کنونی باعث میشود نیروی حاکم تعبیری جز ستیز و تلاش برای مشروعیتزدایی از سیستم نداشته باشد و طبعا، تبعات آن را تحمیل خواهد کرد.» روح همچنین یادآور شد: «دعوت اصلاحطلبان به «تحریم انتخابات»، کنشی آوانگارد هم محسوب نمیشود و جز آنکه بهانههای برخورد و حذف سریعتر این طیف از نیروهای سیاسی را در چارچوب آن رویای کلان فراهم آورد؛ حاصل معناداری در جهت مشروعیتزدایی از جریان پیشبرنده پروژه یا مشروعیتزایی برای اصلاحطلبان نخواهد داشت.»
محمدمهدی مجاهدی، استاد علومسیاسی و فعال اصلاحطلب هم یادآور شد: «اصلاحطلبان گمان میکنند مردم عدم مشارکتمان را به حساب مقاومت «ما» خواهند گذاشت و این برای «ما» سرمایه اجتماعی میسازد! ولی تجربه نشان داده مردم عدم مشارکت «ما» را به حساب ته کشیدن «ما» و انفعال و بیعملی و تنها گذاشتن مردم سر بزنگاه گذاشتند.»
اصلاحطلبان با 2 لیست میآیند
تحولات روزهای اخیر حالا خروجی این مناقشات را به عینیت درآورده و آرایش صحنه را نسبت به روزهای قبل تا حد زیادی روشنتر کرده است. کارگزاران که یدالله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی آن اخیرا وضعیت این حزب را در انتخابات امسال حتی نسبت به انتخابات 94 بهتر توصیف کرده بود، ترجیح داده لیستی اختصاصی ارائه دهد. مجید انصاری هم در نشست حزب ندای ایرانیان خبر داد رئیس دولت اصلاحات به شورای عالی توصیه کرده هرکجا که نامزد دارند از نامزدهای اصلاحطلب در سراسر کشور حمایت شود. آنطور که انصاری گفته است لیست ائتلافی احزاب اصلاحطلب اشتراکاتی (در حد 10 تا 15 نفر) هم با لیست کارگزاران خواهد داشت.انصاری درباره سرلیستی خود نیز گفت هم در لیست ائتلاف احزاب اصلاحطلب و هم در لیست حزب کارگزاران سرلیست است. او از برنامهاش برای فردای حضور در مجلس هم گفت که درصورت راهیابی به مجلس، قانون جامع انتخابات را کلید خواهد زد و در همان سال اول و دوم اصلاحات قانون را در دستورکار قرار خواهد داد.
استراتژی خاتمی چگونه شکست خورد؟
انصاری وجود یک اقلیت قوی را موثرتر از یک اکثریت بیخاصیت دانست و تصریح کرد با صحنه را خالی کردن مشکلات حل نمیشود. سرلیست اصلاحطلبان در انتخابات مجلس از تلاش برای مرزبندی با دولت هم فروگذار نکرد و با بیان آنکه اشکالاتی جدی به برخی اصلاحطلبان و دولت وارد است و این جریان در پارهای موارد میتوانست بهتر عمل کند، تلویحا خواستار تکرار «تَکرار» خاتمی برای انتخابات پیشرو شد و گفت یک «تکرار میکنم» خاتمی به اندازه تمام ستادهای جناح مقابل کار میکند.
انصاری درباره وضع امروز اصلاحطلبان هم توضیحاتی را ارائه داد و گفت رئیس دولت اصلاحات از چندماه قبل خواستار ثبتنام 110 چهره اصلاحطلب برای انتخابات مجلس شده بود. اما پس از پایان مهلت ثبتنامها، او متوجه شده که از آن جمع 110 نفری که به آنها فراخوان داده شده بود، تنها پنج نفر ازجمله خودش در انتخابات ثبتنام کرده و گویا 105 نفر دیگر همگی جا زدهاند. موضوعی که بهنظر میرسد علت آن را باید در توضیحات پیشگفته جستوجو کرد.
لیست کارگزاران منتشر شد
حزب کارگزاران روز پنجشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد تصمیم گرفته همچون دیگر شهرهای کشور (که امکان فهرست دادن وجود دارد) در شهر تهران هم فهرست انتخاباتی دهد. اعضای شورای مرکزی این حزب در بیانیه مذکور از دلخونشان بابت عملکرد اصلاحطلبان و اعتدالگرایان در دولت و مجلس و شورای شهر نوشتند و کارنامه فراکسیون امید را زمینهساز ایجاد تردید نسبت به اصل مشارکت و رای دادن شهروندان اصلاحطلب و سختشدن امکان اقناع بدنه اجتماعی برای تداوم مشارکت و حضور در انتخابات دانستند.
در این بیانیه همچنین به مواردی چون ردصلاحیتها و فقدان نظام حزبی و سوءتدبیر سیاسی در اداره کشور و... بهعنوان پارهای از دلایل برای این خونیندلی اشاره شده و تصریح شده باید انفعال در انتخابات را کنار گذاشت و از فهرستهای انتخاباتی حداقلی متناسب با امکان معرفی نامزد اصلاحطلب حمایت کرد.اعضای کارگزاران همچنین گلایههایی را هم نسبت به عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان مطرح کردند و نوشتند انتظارشان از این شورا آن بود که برای «حفظ وحدت تشکیلاتی» اصلاحطلبان که تنها ماموریت این شورا در «راهبری مبارزه انتخاباتی» محسوب میشود، بکوشد اما حالا که شرایط بهگونه دیگری رقم خورده، خود تلاش خواهد کرد پرچم اصلاحطلبی را برافراشته نگاه داشته و در حوزههای انتخابیه ممکن ازجمله تهران فهرست ارائه دهد.
این حزب همچنین برنامهای 10 مادهای را بهعنوان اهداف میانمدت فراکسیون احتمالی «کارگزاران سازندگی ایران» در مجلس یازدهم منتشر و تصریح کرد جا نخواهیم زد.در همین زمینه عصر روز جمعه لیست نهایی کارگزاران منتشر شد؛ لیستی که همانطور که گفته شده بود نام مجید انصاری در صدر آن قرار گرفته است. ترکیب نهایی لیست حزب کارگزاران به قرار زیر است: «پروانه مافی، محمدحسین مقیمی، افشین علا، محمدرضا نجفی، داوود محمدی، علیرضا محجوب، سیدفرید موسوی، سهیلا جلودارزاده، اعظم صمصامی، لیلا کمانی، زهرا ساعی، محمدرضا بادامچی، خسرو سبحانی، حسن قجاوند، سعید باقری، سیدامیر عسکری، محمدهادی انتشاری، افشین خلیلی، ابوالفضل رباطی، محمداحسان متقی، عیسی انصاریفر، هادی احمدی، محمدحسین شیخمحمدی، مهدی آدابی، محمدنبی ابراهیمی، محمدرضا شریفی، سیداحمد حسینی، مراد دهداری و وحید توتونچی.»