خبرگزاری مهر – گروه استانها- علیرضا نوری کجوریان: شهر در محاصره پوسترهای رنگین و کاغذی با شعارهای بلندپروازانه و رؤیایی قرارگرفته، از بنرهای بزرگ و غیرمجاز گرفته تا نصب پوسترهایی بر اموال عمومی و درختان بیگناه.
مرور شعارهای برخی داوطلبان این سئول را در ذهن ایجاد میکند که این نامزد محترم از مجلس و وظایفش چه میداند، وعده استان شدن غرب مازندران، ایجاد منطقه آزاد، احداث جاده ساحلی، دهکده سلامت، تأسیس بیمارستان و کارخانه صنعتی بخشی از شعارهایی است که در پوسترها و بروشورها موج میزند.
تشکیل ستادهای انتخاباتی، شکل دادن گروههای مجازی با اعضای غیرواقعی چند هزارنفری، عکس نوشتههای مناسبتی و تبریک ایام و استفادههای ابزارهای از برخی مناسبتها، بساط شام و ناهار در هتل و مراکز و مجتمعهای تفریحی، راهاندازی کارناوالهای خودرویی مزین بهعکس نامزدها این روزها داغ شده است.
وقتی از برنامهها میپرسی یا پاسخ میدهند اکنون وقتش را ندارم و یا مواردی را مطرح میکنند که با اختیارات یک نماینده سازگار نیست، وعدههایشان بیشتر کاغذی و رؤیایی است اما مردم و صاحبنظران نظر دیگری دارند.
یک شهروند ساروی که حسابی دلش از تبلیغات رنگین و نصب بنرها و پوسترها به تیرهای برق و درختان پر است، میگوید: باید فردی را برگزینیم که دردآشنا باشد و به داد مردم برسد و با ورود به مجلس فراموش نکند که این مردم بودهاند که به آنان رأی دادهاند.
باید فردی را برگزینیم که دردآشنا باشد و به داد مردم برسد و با ورود به مجلس فراموش نکند که این مردم بودهاند که به آنان رأی دادهاند
حسین اکبری میگوید: برخیها تصور میکنند با عکسهای سلفی و رنگی و بنرهای بزرگ میتوانند نظر مردم را جلب کنند اما باید بدانند این شیوهها منسوخشده است و نباید هرکسی را روانه مجلس کرد.
در شهر بابل، اوضاع دگرگون است، از میدان شهید کشوری تا مرکز شهر و میدان فرمانداری هرچند متر یک ستاد بزرگ و مرکزی برپاشده و عکسهای چند متری کاندیداها، جاذبه بصری شهر را وارونه کرده است و بر روی تصاویر عناوین و القاب دکتر و مهندس پررنگ و بزرگ جلوه گری میکند.
مردم چشم و گوششان از این تصاویر سیرشده است، یک فرهنگی بابلی بابیان اینکه نیازی به حیفومیل و هزینههای گزاف تبلیغاتی نیست، میگوید: قطعاً باید کاندیدایی را برگزینیم که انسان سالم، پاک دست، باتجربه باشد و برای رفع مشکلات مردم و منطقه برنامه داشته شود.
حسن قربانی میگوید: مجلسی که با وعدههای خیالی، غیرواقعی و یا با تبلیغات نجومی و سرمایههای آنچنانی تشکیل شود، قطعاً مؤثر نخواهد بود.
وی ادامه میدهد: برای گزینش نامزد اصلح باید به روش تبلیغاتی آنان و ترکیب حامیان و هوادارانش نگاه کنیم زیرا عملکرد نامزدها در انتخابات، نشان از عملکرد آتی آنان در دوران نمایندگی خواهد بود.
جشنهایی مختلط به بهانه روز زن
روز زن و مادر بهانهای به دست برخی از کاندیداها داد تا محافل و مجالس مختلف و مغایر با عفت با عنوان همایش بزرگ بانوان شکل دهند و این مراسمها در روزهای اخیر در حوزههای مختلف ازجمله ساری و میان درود، مایه کدورت خانوادههای مذهبی و مقید شده است و خواهان برخورد قاطع نهادهای مسئول با چنین برنامههایی شدند.
در حوزه انتخابیه غرب مازندران، حامیان یکی از نامزدها که عنوان پزشک را دارد، خدماتدهی وی به بیماران و نگرفتن پول ویزیت از اقشار ضعیف را در بوق و کرنا کردهاند و میگویند در مطب فلانی، جانبازان و بیمارانی از کرانه خزر تا کوت عبدالله، سرخس، سرباز و بیله سوار رایگان ویزیت شدهاند.
حجتالاسلام ابراهیمیان استاد دانشگاه مازندران به مؤلفههای انتخاب اصلح در اسلام و نظام اسلامی اشاره میکند و میگوید: اگر بخواهیم تفاوت بارز میان انتخابات در نظامهای سیاسی غرب و اسلام را بررسی کنیم، درمییابیم که انتخابات در غرب مبنای برد و باخت دارد اما در فرهنگ اسلامی، تکلیف محوری شرط اصلی است.
وی به خبرنگار مهر میگوید: طبق اصل تکلیف محوری کسی که لیاقت و شایستگی دارد مکلف است خود را برای انتخاب معرفی کند که چه رأی بیاورد و یا خیر برنده است چون به تکلیفش عمل کرده است و شرکتکنندگان نیز باید بهقصد قربت و انجام تکلیف شرعی رأی دهند و نگران برد یا باخت نامزد موردنظرشان نباشند.
طبق اصل تکلیف محوری کسی که لیاقت و شایستگی دارد مکلف است خود را برای انتخاب شدن معرفی کند و چه رأی بیاورد و یا خیر برنده است چون به تکلیفش عمل کرده است
این استاد دانشگاه با اظهار اینکه نظام اسلامی ما از جمهوریت و اسلامیت تشکیلشده است، ادامه میدهد: جمهوریت جز از راه انتخابات محقق نمیشود و حضور مردم در پای صندوقهای رأی به جمهوریت عینیت میبخشند.
حجتالاسلام ابراهیمان یادآور شد: طبق نظر فقهای اسلامی، حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است و حضور در انتخابات مقدمهای برای حفظ نظام است و طبق اصل ۶ قانون اساسی تمام ارکان نظام اسلامی با انتخاب مردم برگزیده میشوند.
حجتالاسلام ناصر شکریان مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران نیز بابیان اینکه انتخابات بزرگترین نمایشگاه قدرت و عزت ملی است، در گفتگو با خبرنگار مهر میگوید: در بیانات و فرمایشات مقام معظم رهبری، معیارهای انتخاب اصلح ذکرشده است و طبق آیات و روایات، ایمان و تدین، سابقه درخشان در ایثار و فداکاری درراه اسلام ازجمله معیارها است زیرا انسان مؤمن خیانت نمیکند.
وی با اظهار اینکه علم، آگاهی، تخصص و فرهیختگی از دیگر معیارهای انتخاب فرد اصلح است، تصریح کرد: باید متخصصان و دانایان را انتخاب کنیم و برخورداری از بینش سیاسی و اجتماعی قوی و کارآمد از دیگر معیارها است زیرا داشتن شجاعت انقلابی در تصمیمگیری، نترسیدن و باکمال شجاعت و شهامت انتخاب کردن اصل مهم است و باید افرادی را انتخاب کرد تا منافع مردم را بر منافع شخصی ترجیح دهند.
وی با عنوان اینکه کاندیدایی که وامدار ثروتمندان باشد نمیتواند نماینده خوبی برای ملت باشد، ادامه داد: تدبیر و درایت، دشمنستیزی و دشمنشناسی از دیگر مؤلفههای انتخاب فرد اصلح است.
اخلاق انتخاباتی رعایت شود
حجتالاسلام شکریان اعتدال و میانهروی را دیگر شرایط برای گزینش فرد اصلح برشمرد و گفت: اخلاق انتخاباتی در ایام پرشور تبلیغات باید رعایت شود و انتخابکنندگان و انتخاب شنوندگان نباید اهل اسراف و تبذیر باشند، هرچند هزینههای گزاف ممکن است آوازه موقتی نصیب فرد کند اما نزد پروردگار بیارزش خواهد بود.
آیتالله سید رحیم توکل نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه نامزدها نباید وعدههای واهی ارائه کنند، افزود: میتوان با تبلیغات اندک دلها را به دست آورد و تکلیف محوری را بهجای بردوباخت محوری لحاظ کنند.
وی با اشاره به اهمیت انتخابات عنوان کرد: انتخابات در دنیا مظهر اقتدار هر کشوری است و حضور باشکوه پای صندوقهای رأی نشان میدهد که نظام اسلامی از اقتدار لازم و حمایت مردمی برخوردار است و باید با انتخاب اصلح، شایستگان را برگزینیم.
۱۷۱ نامزد در جریان رقابتهای انتخاباتی مازندران در ۹ حوزه انتخابیه حضور دارند و از بین آنان ۱۲ نفر با آرای مردم در روز دوم اسفندماه روانه مجلس خواهند شد.