معاون طراحی و تولید بستههای یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: کتاب را بررسی کردیم و مشخص شد که کارشناسان برای تعدیل حجم کتاب درسی عباراتی را از دروس مختلف کاستهاند.
حسن ملکی در نشست علمی نقد کتاب درسی فارسی دوره اول ابتدایی با بیان اینکه این نشست برای نقد عالمانه کتابهای درسی برگزار می شود گفت: راجع به نقد در جامعه ما طی سالهای مختلف دو گروه در برخی موقعیتهای زمانی لطماتی وارد کردهاند، یک عده کسانی که در نقد حریم شکن بودهاند اما نقد عرصه کنترل شدهای دارد لذا حریم شکنی در عرصه نقد مجاز نیست.
وی افزود: نقد احتیاج به گذرنامه دارد که در محضر عقل صادر می شود. اینها گاهی نقد را بدنام کرده اند. این گروه مبتلا به افراط اند.
معاون طراحی و تولید بستههای یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با اشاره به اینکه گروه دیگر نقطه مقابلاند و گویا نقد برای آنها منطقه ممنوعه است و اینها مبتلا به تفریط اند تاکید کرد: نقد باید به حکم عقل، منطق و با معیارهای درست خردورزی انجام بگیرد، به گونهای که هم عالمانه و خردمندانه باشد و هم حریم شکنی نکند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف نشست امروز توجه به بعد علمی و آموزشی این نشست است گفت: هدف دیگر اجتماعی است و هرچه قدر دور همدیگر بوده و چهره به چهره تعامل داشته باشیم، یک سرمایه اجتماعی تولید می شود.
معاون طراحی و تولید بستههای یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه هرچه قدر ناقدان از صاحبان اثر فاصله بیشتری داشته باشند این سرمایه می سوزد اظهار کرد: هرقدر بدگمانی در جامعه آموزش و پرورش افزایش یابد، همه از جهت روحی و روانی معذب می شویم.
وی با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر تطهیر روسیه در کتب درسی گفت: این نوشته که منتشر شد به این معنی بود که گویی یک عده اینجا نشسته اند و مطالب مربوط به روسیه را در یکی از درسهای پیرامون رشادتهای عباس میرزا در پایه یازدهم را حذف کردهاند و دارند روسیه را تطهیر میکنند.
وی افزود: این را که شنیدم ابتدا متعحب شدم که اگر کارشناسی اینگونه باشد جایش دیگر اینجا نیست، اما کتاب را بررسی کردیم و مشخص شد که کارشناسان برای تعدیل حجم کتب درسی عباراتی را از دروس مختلف کاستهاند تا کتاب چند صفحهای تعدیل شود. از این درس هم عباراتی حذف شده بود که هیچ ربطی به تطهیر روسیه نداشت. اینها باعث بدگمانی و رنج روانی افراد می شود.
وی اضافه کرد: همانطور که گفته شد علت چنین اتفاقی، دوری ناقدان از صاحبان اثر است.