کارشکنی آمریکا در تولید هواپیمای مسافربری در چین

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، منابع آگاه می‌گویند دولت آمریکا قصد دارد فروش موتور هواپیمای تولید شده در شرکت جنرال الکتریک این کشور به  چین را که قرار است در تولید هواپیمای مسافربری جدید چینی C۹۱۹ مورد استفاده قرار گیرد را متوقف کند.

اقدام واشنگتن در اعمال ممنوعیت صادرات موتور هواپیما به چین در کنار محدود کردن فروش دیگر قطعات هواپیماهای مسافربری نظیر سامانه کنترل پروازی که در شرکت هانی‌بل آمریکا تولید می‌شود جدیدترین اقدام در تشدید تنش تجاری و فناوری بین دو اقتصاد بزرگ جهان خواهد بود. 

ببینید:

فیلم/ تصاویری از هواپیمای مسافربری سانحه دیده با ۹۴ سرنشین

انتظار می‌رود دولت آمریکا روز پنجشنبه نسبت به اعمال این محدودیت‌ها برای صادرات قطعات هواپیما با فناوری آمریکایی به چین تصمیم‌گیری کند.

منابع آگاه می‌گوید:کابینه دولت ترامپ نیز در روز ۲۸ فوریه یک نشست دیگر با این دستور کار برگزار خواهند کرد.

کاخ سفید و وزارت بازرگانی آمریکا که مجوز صادرات قطعات هواپیما را صادر می‌کنند هنوز نسبت به این مسئله واکنشی نشان نداده‌اند.

سخنگوی شرکت جنرال الکتریک، وزارت دفاع، وزارت امور خارجه، خزانه‌داری، و وزارت انرژی آمریکا واکنشی به این خبر نداشتند.

طی سال‌های گذشته دولت آمریکا همواره از حضور شرکت‌های آمریکایی در صنعت ساخت هواپیمای مسافربری در چین حمایت کرده بود.

پیشتر شرکت‌های آمریکایی مجوز فروش موتور، سیستم‌های کنترل پرواز و دیگر قطعات به چین برای ساخت نخستین هواپیمای مسافربری پهن پیکر به نام کماک ۳۰۹۱۹ را دریافت کرده بودند.

این هواپیما در حال گذراندن تست‌های پروازی بوده و انتظار می‌رود سال آینده میلادی وارد ناوگان هوایی چین شود.

علیرغم آنکه شرکت جنرال الکتریک مجوز صادرات موتور را در مارس ۲۰۱۹ از دولت آمریکا گرفته است اما دولت ترامپ همچنان به دنبال کارشکنی و ایجاد تاخیر در تولید هواپیمای مسافربری در چین از مسیر متوقف کردن تامین موتور برای این هواپیماها است.

قرارداد مربوط به فروش موتورهای جنرال الکتریک به طرف چین در سال ۲۰۱۴ امضا شده است.

برچسب ها:

جهان