کارشناس عراق: انتخابات ایران نشان دهنده تأثیر نظر مردم است

به گزارش مشرق، «هاشم الکندی» رئیس گروه پژوهش‌های استراتژیک «الهدف» عراق انتخابات را سازوکاری برای رساندن صدای مردم و تعیین خط مشی نهادها در ایران ارزیابی کرد و گفت: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و تاسیس نظام جمهوری اسلامی انتخابات برگزار شده است. شاید انتخابات بارزترین پدیده باشد. شاید برخی تصور نمی‌کردند کشوری با نظامی اسلامی انتخابات را به عنوان سازوکار در دستور کار خود قرار دهد، اما با پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران انتخابات به بازرترین پدیده و سازوکار برای رساندن صدای مردم و تعیین خط مشی نهادها تبدیل شد و چه بسا انتخابات مصداقی برای نام جمهوری اسلامی است، زیرا جمهوری به معنای رای مردم است. این امر در نظام جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته و بیشترین انتخابات برای انتخاب نمایندگان ملت در قوای مقننه و مجریه برگزار شده است. این وضعیت در هیچ کشوری در جهان وجود ندارد.

انتخابات در ایران همواره شاهد مشارکت بسیار بالایی بوده است

وی با اشاره به استقبال گسترده مردمی از برگزاری انتخابات در ایران افزود: انتخابات همواره شاهد استقبال گسترده و میزان مشارکت بسیار بالایی بوده است. این امر یکی از شاخصه‌های انتخابات در جمهوری اسلامی بوده است. در کنار این امر، انتخابات شاهد بالاترین میزان تعامل بوده است و مهر تاییدی بر نظام اسلامی و انقلاب اسلامی و پشتیبانی از مسئولان جمهوری اسلامی است.

بیشتر بخوانید:

تحرکات آمریکا برای کشاندن عراق به سمت هرج و مرج

کارشناسان عراقی: باید از روسیه یا ایران سامانه پدافندی بخریم

الکندی «تداوم و تنوع دیدگاهها» را  از دیگر شاخصه‌های انتخابات در ایران برشمرد و گفت: ایران یک رویکرد خاص یا دیدگاه معین را از شرکت مستثنی نکرده است، بلکه همگان در چارچوب آن برای خدمت به مردم و جمهوری اسلامی صرف نظر از برخی اختلاف نظرها به رقابت می پردازند.

نظر و دیدگاه مردم ایران همواره مطرح و تاثیرگذار بوده است

این تحلیلگر عراقی با اشاره به برگزاری چهاردهه انتخابات در ایران ، برگزاری آن را بر سرنوشت مردم تعیین کننده دانست و تصریح کرد:  شرکت در انتخابات به نوبه خود یک دستاورد به شمار می‌رود و حتی کسی که در انتخابات پیروز نشده است، شرکت در آن را یک پیروزی می‌شمارد. این امر بارها تکرار شده و چه بسا پاسخ به این اتهام بوده است که نظامی دینی در ایران اجازه طرح دیدگاه مردم را نمی‌دهد.  چهار دهه انتخابات در ایران واضح ترین پیام بوده و ثابت کرده است که نظر و دیدگاه مردم همواره مطرح و تاثیرگذار بوده و انقلاب و مردم همگام یکدیگر هستند.‎

وی به طرح اتهامات آمریکا و برخی کشورهای غربی و کشورهای همسو با آن علیه ایران اشاره کرد و افزود: آنها می‌خواهند در بین کسانی که از واقعیت اوضاع جمهوری اسلامی ایران اطلاعی ندارند، برداشتی نادرست ایجاد کنند، حال آنکه ایران یکی از کشورهای جهان است که بیشترین انتخابات را برگزار کرده و در سطح برگزاری انتخابات و تامین آزادی بیان و اعتقادات و یا در خصوص طرح دیدگاه‌ها در بین کشورهای منطقه منحصر به فرد است.

قانون اساسی ایران یکی از بهترین قوانین منطقه و جهان به شمار می‌رود

الکندی با اشاره به گردش قدرت در ساختار سیاسی ایران گفت: ایران تنها کشور منطقه است که در آن انتقال قدرت به شکل مسالمت‌آمیز انجام می‌شود و شاهد تغییرات زیادی بوده است و قانون اساسی این کشور یکی از بهترین قوانین اساسی منطقه و جهان به شمار می‌آید و علاوه بر اینکه زنده و پویا بوده، مبتنی بر احترام به حقوق دیگران است.

وی با اشاره به اینکه توطئه‌ها، جنگ تحمیلی و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران هیچ خللی در خواست و اراده مردم ایجاد نکرده است،  افزود: با وجود تمام چالش‌هایی که ایران با آن روبرو است چه از نظر جنگ، تجاوزات و توطئه‌های مداومی که علیه آن طراحی می‌شود و نیز تحریم‌ها، اما روند تمام امور در جمهوری اسلامی ایران در اختیار خواست مردمی و در چارچوب دموکراسی است و هیچ یک از این چالش‌ها هرگز تاثیری بر آزادی‌های شخصی و یا احترام به برگزاری انتخابات و آراء مردم نداشته است.

به عقیده رئیس گروه پژوهش‌های استراتژیک الهدف،  دموکراسی در ایران از اصول اساسی اسلام ناب محمدی به شمار می‌آید که پایه‌های جمهوری اسلامی ایران بر آن بنا گذاشته شده است و در آن کرامت انسانی محترم شمرده می‌شود و امام خمینی (ره) نیز این اصول اسلامی را با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران مصوب و اجرایی کرد.

میزان مشارکت در انتخابات ایران حتی از کشورهای مدعی دموکراسی در اروپا هم بیشتر است

وی مشارکت مردمی در انتخابات ایران را بالاتر از سطح مشارکت در کشورهای مدعی دموکراسی در غرب دانست و گفت: مشارکت در انتخابات امروز حاوی این پیام بزرگ است که ملت ایران همچنان حامی و پشتیبان انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی و مسئولان آن هستند. این پیام همواره با بالاترین میزان مشارکت مردم در انتخابات متعدد در ایران تکرار شده است. مردم ایران به میزان ۷۰ درصد یا بالاتر از این درصد در انتخابات شرکت کرده‌اند. این درصد از مشارکت حتی در کشورهای مدعی دموکراسی در اروپا مشاهده نشده است. حتی در آمریکا نیز درصد مشارکت به این میزان نرسیده است. از این رو، امروز غرب تلاش می‌کند که این پیام‌ها بیرون نیاید یا مشارکت گسترده‌ای در انتخابات صورت نگیرد؛ همانطور که در گذشته نیز تلاش کردند اما همه توطئه‌های آنها در این زمینه شکست خورد و مشارکت ملت ایران و اعلام حمایت و پشتیبانی از نظام جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب اسلامی در بالاترین سطح خود به تصویر کشیده شد.

الکندی با اشاره به حضور گسترده  مردم در راهپیمایی پیروزی انقلاب اسلامی ایران تصریح کرد: امروز نیز ملت ایران بار دیگر این صحنه را به تصویر خواهد کشید؛ همانگونه که همواره حمایت و پشتیبانی خود را در جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی یا سایر مناسب‌های دیگر اعلام داشته است. این حمایت و پشتیبانی چه بسا یک سیلی سیاسی انتخاباتی به آمریکا و دنباله‌روهای این کشور باشد. این سیلی مکمل سیلی اخیر ایران به آمریکا در پایگاه عین الاسد خواهد بود. این سیلی نظامی قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در سطح نظامی را به تصویر کشید.

وی برگزاری انتخابات در ایران را نشان دهنده قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: این انتخابات نشان دهنده قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در سطح مردمی و همبستگی بین مسئولان و ملت ایران خواهد بود؛ به ویژه که فرایند برگزاری انتخابات در جمهوری اسلامی شاهد ویژگی خاصی است که در هیچ جای جهان وجود ندارد و آن هم تبدیل شدن مساجد و برخی اماکن عبادی به حوزه‌های رای‌گیری در روز انتخابات است. این اقدام گام نمادین بزرگی است و نقش مهم مساجد را برای مسلمانان متذکر می‌شود؛ همانطور که در دوران رسول الله (ص) و ائمه اطهار (علیهم السلام) بود. این امر در دل خود پیام دیگری نیز دارد و تاکید می‌کند که این جمهوری بر پایه اسلام بنا نهاده شده است و با آن اسلام محمدی اصیل احیا می‌شود و امروز یک الگوی انسانی را معرفی می‌کند.

برچسب ها:

جهان