تعطیلی مهدهای کودک قم/ تدابیر پیشگیری از شیوع کرونا در مراکز بهزیستی

5e506e4e4ee09_5e506e4e4ee0b
رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور از تخصیص سرانه ۳۰ هزار تومانی برای تهیه اقلام بهداشتی و پیشگیرانه از شیوع کروناویروس در مراکز شبانه روزی تحت پوشش این سازمان خبر داد.

محمد نفریه رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه با شیوع کرونا ویروس در چین کمیته دائمی پیشگیری از بیماری‌های سازمان بهزیستی نیز شروع به کار کرد، گفت: این کمیته تمهیدات لازم برای پیشگیری از شیوع کرونا ویروس را در دستور کار قرار داد. به این ترتیب دستورالعمل‌هایی عمومی در هماهنگی وزارت بهداشت تهیه و به تمامی مراکز استان‌ها ارسال شد. 
وی با اشاره به اینکه کمیته پیشگیری از بیماری‌ها نیز جلسات فوق العاده‌ای تشکیل داده است، افزود: همچنین برای آموزش پرسنل براساس بخشنامه‌هایی که توسط وزارت بهداشت تهیه کرده، تصمیماتی اتخاذ شده است. ۲۷ بهمن ماه نیز بخشنامه داخلی از سوی معاونت‌های تخصصی سازمان برای تمام استان‌ها ارسال شد که جنبه‌های پیشگیرانه شدیدی را برای جلوگیری از همه‌گیری کرونا ویروس مطرح می‌کرد. برای مثال براساس این دستورالعمل‌ها مراکز موظف شده بودند تا از پذیرش موارد جدید خودداری کنند، مراقبت‌های عمومی را به شکل جدی‌تری دنبال کنند، تجمع‌های مددجویی لغو شود و در صورت مشاهده موارد مشکوک این افراد تا قبل از انتقال به مراکز درمانی در اتاق‌های قرنطینه‌ای که از قبل پیش بینی شده نگهداری شوند. 
رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه موار مشکوک باید به مراکز و بیمارستان‌هایی که وزارت بهداشت تعیین می‌کند منتقل شوند، اظهار کرد: به این ترتیب برای تمام مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی دستورالعمل‌های خاصی پیش بینی شده تا پرسنل مراکز نگهداری، مراکز روزانه و مراکزی که در آنها تجمع وجود دارد مانند مهدهای کودک و مراکز سالمندان، آنها را رعایت کنند.
نفریه با بیان اینکه مراکز نگهداری از سالمندان و مراکز نگهداری از کودکان معلول ذهنی از سطح ایمنی پایین‌تری برخوردارند، تصریح کرد: به همین دلیل برای این مراکز دستورالعمل‌های ویژه‌ای نیز ارسال شده است. البته این موارد مربوط به قبل از مشاهده نمونه‌های ابتلا به کرونا ویروس در کشور بوده، اما جمعه نیز جلسه دیگری با حضور کلیه اعضای شورای معاونان تشکیل شد که طی آن موارد پیشگیری و هماهنگی با وزارت بهداشت مشخص شد.
وی در ادامه به برخی از مصوبات این جلسه اشاره کرد و گفت: از جمله مصوبات این کمیته بود که تمام دستورالعمل‌های بهداشتی مجددا بازبینی و برای مهدهای کودک، مرکز روزانه و شبانه نگهداری از معلولان، مراکز نگهداری از سالمندان، کمپ‌های ماده ۱۶، کمپ‌های عمومی و ... ارسال شود. همچنین بخشنامه‌ای هم از سوی ریاست سازمان به این مرکز ارسال شده تا موارد پیشگیرانه بیشتر کنترل شود.
رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور در ادامه تاکید کرد: با توجه به اینکه اخیرا قیمت مواد ضد عفونی کننده و ماسک و ... افزایش یافته است، هزینه سرانه‌ای نیز پیش بینی شد تا برای هر فرد در مراکز نگهداری ۳۰ هزار تومان تخصیص یابد. این مبلغ طی فردا و پس فردا به حساب مراکز واریز می شود تا آنها اقلام بهداشتی لازم را تهیه کنند.
نفریه با اشاره به اینکه برای تهیه این اقلام در مجموع حدود ۲ میلیارد تومان تخصیص یافته است، تصریح کرد:  همچنین جلساتی نیز از سوی نمایندگان سازمان بهزیستی با وزارت بهداشت در حال برگزاری است تا بتوانیم این اقلام را با قیمت دولتی برای مراکز تهیه کنیم.
به گفته وی مرخصی تمام مدیران ارشد استان‌ها نیز لغو شده و آنها باید در محل کار خود حضور داشته باشند. همچنین اقدامات آموزش و پیگیری، هماهنگی با وزارت بهداشت و ایجاد اتاق‌هایی در تمام مراکز مد نظر قرار دارد. 
رئیس کمیته پیشگیری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه اگرچه مسئولیت پیشگیری و درمان بیماری‌ها با سازمان بهزیستی نیست اما ما در مراکز تجمعی این موارد را دنبال می‌کنیم، توضیح داد: مراکز روزانه مانند مهدها و ...در موارد ضروری مانند استان قم تعطیل اعلام می‌شود. همچنین با توجه به این که بیشترین مرگ و میر این بیماری برای سالمندان بوده است و مراکز ما نیز تجمعی هستند، در این مراکز تدابیر خاصی پیش بینی شده است. این آمادگی را داریم که اگر این اپیدمی اتفاق افتاد از گسترش آن در مراکز بهزیستی جلوگیری کنیم.
وی در خصوص نحوه تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مهدهای کودک نیز گفت: تصمیم برای تعطیلی مدارس نیز به شکل موردی پیش بینی شده است. البته ما با دستگاه‌های بالادستی یعنی وزارت بهداشت و استانداری‌ها هماهنگ هستیم. 
رئیس کمیته پیشیگری از بیماری‌های واگیردار سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: پرسنلی که علائم بیماری دارند نباید در محل کارشان حضور داشته باشند، همچنین کودکانی که دارای علائم بیماری هستند باید از پذیرششان در مهدهای کوک خودداری شود. مهدهای کودک در صورت مشاهده موارد مشکوک باید با وزارت بهداشت هماهنگی لازم را انجام دهند، حتی به شکل موردی نیز موارد مشکوک را به مراکز درمانی انتقال دهند. همچنین در نظر گرفتن تعطیلی موردی تا تعطیلی عمومی در صورت ایجاد شرایط خاص در آینده پیش‌بینی شده است.
نفریه ادامه داد: مهدهای کودک در صورت مشاهده موارد بیماری تعطیل می‌شوند اما در نظر گرفتن سرانه تهیه مواد بهداشتی مربوط به مراکز شبانه روزی است که امکان آنها تعطیلی وجود ندارد.

برچسب ها:

اجتماعی