قوانین حاکم بر دانشگاه‌ها بزرگترین خلاء پیشرفت علم و فناوری است

محمود فتوحی‌فیروزآبادی رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه استقلال دانشگاه‌ها باید بیشتر شود،‌گفت: در حال حاضر دانشگاه‌های کشور ما نیازمند قوانین خوب هستند که البته این قوانین وجود دارد اما برای دانشگاه‌ها کافی نیست. به طوری که باید چند درصد از درآمد فعالیت‌های نهادها و سازمان‌های دولتی برای فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی به دانشگاه‌ها داده شود که این موضوع در قانون ذکر شده اما هیچ گاه به معنای واقعی انجام نشده است.

* سه درصد از فعالیت‌های پژوهشی کشور باید از طریق دانشگاه‌ها انجام شود 

وی افزود: یکی دیگر از اتفاقاتی که باید برای مراکز علمی و دانشگاه‌ها بیفتد این است که سه درصد از فعالیت‌های پژوهشی کشور باید از طریق دانشگاه‌ها انجام شود که در این موضوع هم متاسفانه در عمل هیچ کاری انجام نشده است. در واقع باید صنایع برای افزایش سرعت رشد علم و فناوری از مرحله مونتاژ محور به سمت دانش محور حرکت کند.

* دانشگاه ها و دستگاه های دولتی باید بتوانند جواب نیازهای صنعت را بدهند

فتوحی تصریح کرد: دانشگاه‌ها و مراکز علمی و همه دستگاه‌های دولتی باید به شکلی حرکت کنند که بتوانند جواب نیازهای صنعت را بدهند که برای انتصاب باید ساختار اصلی و اساسی فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی تغییر کند. به طور مثال امروز بسیاری از کشورها که خودمان هم جزو آن هستیم به عنوان مونتاژ کار محصولات چینی فعالیت می‌کنیم که این برای کشور ما که دارای نیروهای متخصص، نخبگان و دانشمندان تراز اول است جای تاسف دارد.

* انتقادهای ناعادلانه از سمت نهادهای مختلف به مراکز علمی است

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که امروز برای دانشگاه‌ها ظهور پیدا کرده است انتقادهای ناعادلانه از سمت نهادهای مختلف به مراکز علمی است چرا که هر موقع در حوزه‌های مختلف به بن بست می‌خوریم دانشگاه‌ها را مورد حمله قرار می‌دهیم اما باید به این نکته توجه کنید که چقدر تاکنون برای رشد علمی و پرورش ایده‌های دانشگاهی از آنها در قالب فعالیت‌های پژوهشی حمایت شده است. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که تا کنون دانشگاه‌ها توانسته‌اند در حوزه‌های مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، انرژی هسته‌ای و به تازگی در حوزه طراحی و ساخت ماهواره نیز دستاوردهای خوبی داشتند که اینها همه نشاندهنده پیشرفت علم و فناوری در ایران اسلامی است.

انتهای پیام/