به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
آفتاب یزد در تیتری با عنوان «پایان سردرگمی؛ فراز و نشیبهای جریان اصلاحات از لزوم بازطراحی نقشه راه در فردای انتخابات حکایت دارد» نوشت: واقعیت این است که رد صلاحیت اصلاحطلبان موضوع تازهای نیست اما هربار اصلاحطلبان به طور زیگزاگی با این موضوع برخورد میکنند. مجلس هفتم اصلاحطلبان گفتند رد صلاحیتها زیاد است، مشارکت فعال نداریم، مجلس هشتم اگرچه روند تایید صلاحیتها فرقی نکرد اصلاحطلبان فعال شدند، انتخابات مجلس نهم را سوت و کور پیش بردند، برای دور دهم با سروصدا و «لیست امید» آمدند.
بیشتر بخوانید:
تأملی در رأی دوم اسفند
کرونا؛ تازهترین بازی کثیف ورشکستگان سیاسی
حالا نوبت به یازدهمین دوره رسیده و اینبار از اساس سردرگمی را میتوان دید، یکی گفت لیست نمیدهیم، دیگری گفت لیست میدهیم و به بقیه هم صفت عافیتطلبی داد! یکی گفت ۹۰ درصد کاندیداهای اصـــــلاحطلبان رد صلاحیت شده و دیگری گفت حیف است وقتی ۷۰۰۰ نفر کاندیدا وجود دارد لیست ندهیم. مثلا عبدالله ناصری با اشاره به اینکه اصلاحطلبان در این دوره از انتخابات مجلس نباید فهرست مشترک بدهند، مدعی شد که مجموعهای از نمایندگان «منفعل و یا نسبتاً خنثی» وارد مجلس یازدهم میشوند. غلامحسین کرباسچی از طرفی دیگر گفت: «ما نمیتوانیم مردم را دعوت به حضور در انتخابات کنیم ولی علیرغم تایید صلاحیت حدود ۷۰۰۰ نفر از واجدین شرایط به دلایل مختلف در عرصه انتخابات حضور نداشته باشیم.»
این انتخابات نشان میدهد اصلاحطلبان با چالشهای مبنایی و روشی مواجه شدهاند. در همین زمینه صادق زیباکلام با بیان اینکه اصلاحطلبان فاقد هویت روشن و مشخص هستند، گفت: «مشخص نیست در این جریان تصمیم نهایی را چه شخصی یا گروهی میگیرد. اصلاحطلبان نظرات یکدیگر را هم قبول ندارند و نمیتوانند به یک جمعبندی واحد برسند. این نقیصه باعث میشود که نتوانند در هیچ زمینهای موضعگیری کنند؛ آنها نه درباره دولت، نه درباره سیاست خارجی و نه حتی در موضوع افزایش قیمت بنزین هیچ موضع منسجمی نداشتند. این مشکلات که به اصولگرایان مربوط نیست و کاملا به درون اصلاحطلبان باز میگردد». عبدالله مومنی دیگر فعال سیاسی اصلاحطلب نیز گفته «متاسفانه اصلاحطلبان در حال حاضر از سرمایه اجتماعی لازم برای پیروزی در انتخابات برخوردار نیستند.»